Biofood

Biofood is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat al sinds 1989 bestaat en ook al sinds dat jaar werkt onder het motto: “respect voor dier, mens en milieu”. Zeker voor die tijd, waarin duurzaamheid en biologisch verantwoorde producten nog helemaal niet zulke breed verspreide thema’s waren, was dit een erg vooruitstrevende blik. Maar ook in deze tijd is de filosofie van Biofood zeker nog niet achterhaald. Biofood staat erom bekend 100% natuurlijk te zijn, wat inhoudt dat zowel de hondenbrokken en kattenbrokken zelf, als de kruiden en het bindmiddel van natuurlijke producten gemaakt zijn.

Natuurlijke voeding

De filosofie van Biofood is ontstaan toen oprichter Wiebe Bijlsma op zijn werk bij een andere grote dierenvoerfabrikant ontdekte dat veel problemen die dieren hadden, ontstonden door lage kwaliteit voedsel. Op sommige bestanddelen van bestaande merken dierenvoeding, kregen veel dieren allergische reacties. Bijlsma is daarom zijn eigen merk begonnen, met puur natuurlijk voer. Ondertussen verkoopt Biofood honden- en kattenvoer, maar ook natuurlijke voedingssupplementen, vetten, snacks en kauwkluiven. Deze producten zijn allemaal ontworpen om een bijdrage te leveren aan de gezondheid van uw huisdier.

Biofood zet hoog in op kwaliteit en verwerkt waar mogelijk biologisch geproduceerde producten in haar dierenvoeding. Ook blijft het merk zichzelf constant ontwikkelen, door nieuwe verpakkingen, recepten en producten in ontwikkeling te nemen. Daarnaast wordt er streng toezicht gehouden op de kwaliteit van de bestaande producten. Voornamelijk het hondenvoer en kattenvoer wordt goed gecontroleerd.

Biofood natuurlijke voeding

Groen garantie

Biofood valt onder het label van de GROEN Garantie. Dit label benadrukt de natuurlijke inslag van de Biofood-producten. Het betekent onder andere dat er geen kunstmatige kleur- geur- en smaakstoffen in de producten verwerkt zitten en dat het merk Nederlandse topkwaliteit levert (met uitzondering van de rawhide kluiven, die in Zuid Amerika gemaakt worden). Verder staat dit label voor dierproef-vrije productie en een grondige controle van de leveranciers. Biofood gebruikt geen bio-industrie vlees en geen genetisch gemodificeerde grondstoffen.

Biofood bij Huisdierenbazaar

De natuurlijke producten van Biofood kunt u bij ons gewoon op de webshop bestellen. Huisdierenbazaar verkoopt hondenvoer en kattenvoer van Biofood en veel andere kwalitatief hoogstaande merken zoals Prins, Smolke of Barca. Ook hebben wij een ruim assortiment aan andere producten voor uw hond of kat, zoals speelgoed of slaapmanden. Kijkt u eens rond in onze catalogus om te zien of wij iets voor u in de aanbieding hebben. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd bij onze klantenservice terecht.

Biofood bij Huisdierenbazaar

Biofood is niet het enige groene merk dat wij aanbieden. Kijkt u bijvoorbeeld ook eens bij Greenheart hondenvoer, Greenheart kattenvoer of Natural Health hondenvoer en Natural Health kattenvoer.

Lees in onze huisdierenencyclopedie meer informatie over biologisch hondenvoer of biologisch kattenvoer.

Biofood assortiment