Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Dieetvoeding voor katten met huid- en vachtproblemen

Huidproblemen komen relatief veel voor bij katten. Vaak veroorzaken ze kale, jeukende plekken die er erg naar uitzien. Het voordeel van dit soort plekken is dat het vrij snel duidelijk wordt dat er iets mis is met uw kat. Huidproblemen kunnen allerlei oorzaken hebben, maar vaak zal een gespecialiseerde dieetvoeding voor katten met huid- en vachtproblemen op z’n minst een deel van de oplossing zijn. Als uw dierenarts heeft aangeraden om uw kat op een dergelijk dieet te zetten, kunt u bij Huisdierenbazaar.nl terecht. Wij hebben kwalitatief dieetvoer in huis voor katten met allerlei kwaaltjes, waaronder huidproblemen.

Prins VitalCare Dieetvoeding Skin & Intestinal Hypoallergenic 1,5 kg
€ 26,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)

 
 

Huidproblemen worden bij katten vaak veroorzaakt door verschillende soorten allergieën. Atopie, een allergie voor omgevingsstoffen zoals huisstofmijt of pollen, komt het meeste voor. Daarnaast zijn vlooienallergie en schimmelinfecties belangrijke oorzaken voor huidproblemen. Ook een voedselallergie kan nare plekken opleveren. Een van de grootste problemen bij katten met huidklachten, is dat ze het vaak zelf erger maken. Als ze plekken hebben die jeuken, zullen ze daaraan gaan likken, bijten of krabben, waardoor ze de irritaties alleen maar groter maken en het oppervlakte van de klacht ook.


Hoe helpt dieetvoeding bij huidproblemen?

We zullen maar direct eerlijk zijn: een dieet helpt niet tegen alle vormen van huidproblemen. Het is dan ook erg belangrijk dat uw eerst met uw kat naar de dierenarts gaat wanneer hij of zij huidproblemen heeft. De arts kan u dan vertellen of een speciaal dieet een oplossing kan zijn, of dat er andere middelen nodig zijn. Wanneer de huidklachten veroorzaakt worden door atopie, schimmel of vlooienallergie zal een gespecialiseerd dieet waarschijnlijk maar weinig oplossen. Bij een voedselallergie kan dieetvoeding voor katten met een allergie wel een wereld van verschil maken.

Hoe helpt dieetvoeding bij huidproblemen?

Katten kunnen allergisch zijn voor heel veel verschillende voedingsstoffen, waardoor het misschien lastig is om voor te stellen wat er in hypoallergeen kattenvoer verwerkt zit. Het is immers een kattenvoer waar nagenoeg geen enkele kat allergisch voor zou moeten zijn. Katten zijn meestal allergisch voor een bepaalde eiwit- of koolhydratenbron. Er zijn voedingsstoffen waar katten vaker allergisch voor zijn dan anderen. Proteïnebronnen die katten normaal gesproken niet eten, zoals geit, eend of zelfs struisvogel, hebben een veel lagere kans om een allergische reactie op te wekken dan bijvoorbeeld rund.

Hypoallergeen kattenvoer bevat over het algemeen maar één eiwitbron en één koolhydratenbron. Zo wordt de kans op een allergische reactie enorm verkleind. Daarnaast worden in sommige soorten dieetvoer de eiwitten op een speciale manier behandeld, waardoor ze überhaupt geen allergische reactie meer kunnen opleveren. Hypoallergeen kattenvoer kan katten met een allergie enorm helpen. Baasjes van katten met een voedselallergie zien de vacht van hun kat weer vol en glanzend worden als hun kat eenmaal aan zijn nieuwe dieetvoer begonnen is.

Welk dieetvoer helpt katten bij huidproblemen?

Er zijn meerdere merken van dierenvoeders die geschikt zijn voor katten met huidproblemen, vachtproblemen en voedselallergieën. Bij Huisdierenbazaar stellen we ons vertrouwen in Prins kattenvoer. Het dieetvoer van Prins komt van Nederlandse bodem. Het is een kwalitatief hoogstaand dierenvoermerk dat veel soorten gespecialiseerd dieetvoer maakt. Naast dieetvoer voor huidproblemen heeft Prins bijvoorbeeld ook dieetvoer voor katten met artrose, overgewicht of blaasproblemen. Voor huidproblemen bij katten raden wij Prins VitalCare Dieetvoeding Skin & Intestinal Hypoallergenic aan. Dit is een soort kattenbrok dat, zoals hierboven al beschreven staat, maar één eiwitbron en één koolhydraatbron bevat. Het gaat hier om rijst en gedehydrateerde eend.

Hoe helpt dieetvoeding bij huidproblemen?

Misschien klinkt Prins u niet zo bekend in de oren en heeft u al eerder gehoord van andere soorten dieetvoer voor katten. Met name Hill’s Prescription Diet en Royal Canin Veterinary Diet worden vaak gebruikt als dieetvoeding. Prins heeft echter twee belangrijke voordelen op deze twee merken. Ten eerste is Prins een stuk goedkoper, terwijl het toch een vergelijkbare kwaliteit levert. Daarnaast is het een Nederlands merk, wat voor veel mensen vertrouwd aanvoelt.


Prins VitalCare Dieetvoeding Skin & Intestinal Hypoallergenic is een prima vervanging voor de volgende producten van Hill’s en Royal Canin:

  • Hill's Prescription Diet Feline D/D
  • Hill's Prescription Diet Feline Z/D
  • Hill's Prescription Diet Feline I/D
  • Royal Canin Veterinary Diet Gastro Intestinal Moderate Calorie
  • Royal Canin Veterinary Diet Gastro Intestinal
  • Royal Canin Veterinary Diet Hypoallergenic
  • Royal Canin Veterinary Diet Sensitivity Control

Dieetvoeding voor katten met huid- en vachtproblemen online kopen

Zoals we al zeiden, is Prins dieetvoeding eenvoudigweg online te bestellen in onze dierenspeciaalzaak. Bij Huisdierenbazaar kunt u Prins dieetvoeding in verschillende varianten en ook in verschillende groottes kopen. Zo is Prins dieetvoer voor katten met huidproblemen te krijgen in zakken van 1,5 en zakken van 5 kg. Wij willen wel graag nog een keer benadrukken dat u eerst naar de dierenarts moet gaan met uw kat, voor u aan een dieet begint.

Behalve dieetvoeding voor katten met huidproblemen, heeft Prins ook nog andere soorten dieetvoeding. Zo is er bijvoorbeeld dieetvoeding voor katten met blaasproblemen, artrose of overgewicht.

Hoe helpt dieetvoeding bij huidproblemen?

Naast gespecialiseerd dieetvoer verkopen wij allerlei andere producten voor huisdieren. Zo hebben we bijvoorbeeld verzorgingsproducten voor katten, maar ook vrolijkere dingen zoals kattenspeelgoed en krabmeubelen. Zowel voor gezonde katten als voor katten met gezondheidsproblemen hebben wij alles in huis om hun leven zo lang en aangenaam mogelijk te maken. Heeft u nog vragen over onze producten of onze diensten, neem dan vooral contact op met de klantenservice. Daar helpen we u graag verder.