Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Dieetvoer kat


Voeding is heel belangrijk voor de gezondheid, zowel van mensen als van huisdieren. Gezonde voeding is een goede basis voor een gezond leven. Daarnaast kan de juiste voeding ook helpen bij het genezen van bepaalde gezondheidsproblemen. Zoals mensen soms op een dieet moeten om gewicht te verliezen of als ondersteuning bij bepaalde ziektes, bestaat er ook dieetvoer voor de kat. Aan dit voer zijn bepaalde stoffen toegevoegd en anderen weggelaten om zo gezond mogelijk te zijn voor katten met bepaalde gezondheidsklachten.

  • Gespecialiseerd dieetvoer van hoge kwaliteit
  • Voor allerlei verschillende kwalen
  • Dieetvoeding van eigen bodem

 
 

Wanneer mag kattenvoer dieetvoer heten?

Wie al eens aan het lijnen is geweest, zal wel weten dat bijna al het voedsel voor mensen als dieetvoeding gezien kan worden: noten, pure chocola, soep, rauwkost... Zolang iemand ervan zegt dat het gezond is, kan het dieetvoeding zijn. Bij dierenvoer werkt dat net even anders. Dieetvoeding is kattenvoer dat echt door een dierenarts voorgeschreven wordt als onderdeel van de behandeling van een bepaalde ziekte of klacht. Dieetvoeding wordt daarmee in feite een geneesmiddel. Het is dan ook zeker verstandig om met de dierenarts te overleggen voor u dieetvoeding koopt voor uw kat.

Wanneer mag kattenvoer dieetvoer heten?

Heeft uw kat wat extra aandacht nodig, maar lijkt een volledig dieet u wat overdreven? Dan kunt u ook kijken naar speciale voeding of premium voeding voor katten. Dit is niet direct dieetvoeding, maar wel voeding die ondersteuning biedt aan bepaalde soorten katten. Zo is er bijvoorbeeld speciale voeding voor kittens, kattenvoer voor binnenkatten, kattenvoer voor actieve katten of kattenvoer voor buitenkatten. Speciale voeding kunt u in onze catalogus van verschillende merken vinden, zoals Canagan, Riverwood, Acana of Smølke.


Waar helpt dieetvoer voor katten bij?

Dieetvoeding voor katten bestaat in verschillende varianten die allemaal gericht zijn op een andere toestand of aandoening voor katten. Van sommige soorten dieetvoer is het vrij duidelijk waarom ze helpen. Iedereen zal bijvoorbeeld bij dieetvoer voor katten met diabetes wel begrijpen dat het verlagen van de hoeveelheid suiker en het gebruiken van langzame koolhydraten een positieve uitwerking hebben op de gezondheid van de kat. Ook hypoallergeen kattenvoer is niet heel lastig te plaatsen: hierin zijn alle ingrediënten vermeden die voor allergische reacties kunnen zorgen.

Waar helpt dieetvoer voor katten bij?

Andere vormen van dieetvoer zijn misschien wat lastiger te plaatsen. Hoe helpt bijvoorbeeld dieetvoer tegen blaasproblemen bij katten? Wel, hier zitten ingrediënten in die de pH waarde van de urine verlagen en daardoor blaasgruis oplossen. Dieetvoeding voor katten met artrose is ook logischer dan het op het eerste gezicht lijkt: zwaardere katten zetten veel meer druk op hun gewrichten. Daarnaast bevat dit dieetvoer ook vaak ontstekingsremmende ingrediënten, omdat bij artrose en andere gewrichtsproblemen ontstekingen een groot probleem zijn.

Een laatste kwaal waar u in onze winkel dieetvoeding voor kunt vinden, zijn huid- en vachtproblemen. Deze worden relatief vaak veroorzaakt door een allergische reactie, in welk geval ze ook opgelost kunnen worden met hypoallergeen dieetvoer voor katten. Let er wel op dat dieetvoeding bijna altijd een onderdeel van een behandeling is en maar zeer zelden een volledig geneesmiddel. Als u vermoedt dat uw kat ergens aan lijdt, is het altijd belangrijk om met de dierenarts de beste strategie te bespreken voor u overschakelt op dieetvoeding.


Goed dieetvoer voor katten

Dieetvoeding voor katten is te koop in verschillende varianten en natuurlijk ook van verschillende merken. Bij Huisdierenbazaar.nl hebben we ervoor gekozen om Prins dieetvoeding te kiezen als belangrijkste merk van dieetvoeding. Wij hebben veel vertrouwen in dit Nederlandse merk dat in kwaliteit niet onder doet voor de meer bekende merken Hill’s en Royal Canin. Een groot voordeel van Prins Veterinary Diet, is dat het goedkoper is dan deze andere merken. Daarnaast maakt voor veel mensen het feit dat dit een Nederlands familiebedrijf is Prins tot een betrouwbaar merk.

Goed dieetvoer voor katten

Natuurlijk is enkel het feit dat Prins Nederlands en goedkoop is geen garantie voor goed kattenvoer. We leggen daarom ook graag nog even de nadruk op het feit dat Prins bij de ontwikkeling van zijn kattenvoer (en hondenvoer) uitgaat van het meest recente wetenschappelijke onderzoek naar dierenvoer. Hierdoor bevat Prins dieetvoeding altijd precies de ingrediënten die uw kat nodig heeft om klachten te verlichten of gezondheidsproblemen op te lossen.


Dieetvoer voor katten online kopen

Dieetvoer is vaak alleen maar te koop bij de dierenarts, maar ook goede dierenspeciaalzaken hebben toestemming om dieetvoer te verkopen. U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen hoe trots we erop zijn dat Huisdierenbazaar bij die dierenspeciaalzaken hoort. Bij ons kunt u Prins dieetvoeding online bestellen. Dit heeft een heleboel voordelen. Ten eerste bespaart het u tijd en moeite. Doordat u online makkelijker grote hoeveelheden kan bestellen, valt online bestellen vaak op lange termijn nog goedkoper uit ook.

Dieetvoer voor katten online kopen

In onze catalogus vindt u het dieetvoer van Prins en daarnaast nog een hoop merken die speciale voeding voor katten verkopen. Verder hebben we reguliere kattenvoeding van goede merken in de aanbieding, zowel natvoer als kattenbrokken. Bent u benieuwd welk kattenvoer wij zelf het beste vinden? Dat leest u in onze top 10 kattenbrokken. Zoekt u nog andere producten voor uw kat? Bij Huisdierenbazaar.nl vindt u alles van kattenbakken tot krabpalen en van verzorgingsproducten tot voerbakjes.

Mocht u nog vragen hebben over onze producten of onze diensten, twijfel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder!