Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Dieetvoer voor oudere honden met een allergie

Net als mensen kunnen ook honden last krijgen van allergieën. Bij honden zal zich dat minder snel uiten in geïrriteerde ogen en verstopping van de holtes, maar eerder in huidirritatie en jeuk. Heeft u een oudere hond die last heeft van dit soort allergische reacties? Dan kan dit komen door de voeding die hij krijgt en is het belangrijk om zo snel mogelijk over te stappen op dieetvoer voor oudere honden met een allergie. Dit soort hypoallergeen  hondenvoer zorgt ervoor dat uw hond in de toekomst geen last van andere symptomen krijgt. In sommige gevallen verdwijnen bestaande klachten zelfs door het eten van dieetvoer .

Wat is een allergie precies?

Simpel gezegd heeft uw hond last van een allergie als hij overgevoelig is voor bepaalde stoffen die hij binnen krijgt. Gaat het om stoffen waar uw hond allergisch voor is, dan hebben we het over allergenen. Die stoffen kan uw hond binnenkrijgen via het voer dat hij eet, maar hij kan bijvoorbeeld ook overgevoelig zijn voor pollen, stofmijt en de huidschilfers van andere dieren waar hij mee speelt. De allergische reactie van uw hond is eigenlijk zijn immuunsysteem dat probeert de allergenen onschadelijk te maken.

Gebeurt dit bij uw hond, dan is het zaak om zo snel mogelijk uit te zoeken waar hij precies allergisch voor is. Atopie en vlooienallergie zijn de meest voorkomende allergieën bij honden, maar ook voedselallergieën komen vaak voor. Zelfs als uw hond zijn hele leven al hetzelfde voer eet, laten bepaalde overgevoeligheden zich op latere leeftijd pas zien. Dat kan komen doordat hij op zijn oude dag minder beweegt of door kwaaltjes die met het ouder worden gepaard gaan.

Dieetvoer voor honden  is bij Huisdierenbazaar in verschillende vormen verkrijgbaar. Oudere honden hebben bijvoorbeeld relatief vaak last van overgewicht en diabetes, omdat ze minder bewegen en daarom ook minder calorieën verbranden. Om dat te verhelpen, kan uw dierenarts dieetvoer voorschrijven. Artrose komt eveneens veel voor bij honden en daarom hebben we een breed aanbod aan dieetvoer voor honden met gewrichtsproblemen . Soms komen de gezondheidsproblemen echter maar door één ingrediënt en dan is  hypoallergeen hondenvoer een uitstekende oplossing.

Wat is er zo gezond aan hypoallergeen hondenvoer?

Voedselallergieën zijn natuurlijk niet voor iedere hond hetzelfde, maar over het algemeen zijn bepaalde eiwitten en granen de grootste boosdoeners. Als uw hond allergische reacties op het graan in zijn hondenvoer heeft, kunt u hem  graanvrij hondenvoer voorschotelen. We hebben bij Huisdierenbazaar een ruim assortiment aan graanvrij hondenvoer van de beste merken, waar uw huisdier zich ongetwijfeld beter van gaat voelen. Graan is eigenlijk ook helemaal niet gezond voor uw hond. Het kan maagklachten veroorzaken en wordt eigenlijk alleen maar gebruikt omdat het weinig kost en uw hond er snel een vol gevoel van heeft.

Bij een eiwittenallergie zal uw hond zelden allergisch zijn voor alle eiwitten. Het kan voorkomen dat uw hond bijvoorbeeld wel allergisch is voor de eiwitten in rundvlees, maar met het vlees van andere dieren geen problemen heeft. Dan kan wisselen naar ander hondenvoer een relatief voordelige oplossing zijn, maar dat helpt niet altijd. Vooral bij oudere honden kan dat problematisch zijn, omdat oude honden minder calorieën, maar meer eiwitten nodig hebben. Eiwitten houden uw hond namelijk in goede conditie. Daarnaast is de stofwisseling van honden op latere leeftijd vertraagd. Er moeten dus niet alleen meer eiwitten in het voer zitten, maar ze moeten ook nog eens makkelijker te verteren zijn.

Hypoallergeen hondenvoer bevat eiwitten waar honden beter op reageren. Er worden dan bijvoorbeeld gehydrolyseerde eiwitten gebruikt. Deze eiwitten zijn kunstmatig in stukken geknipt, zodat uw hond deze makkelijker kan opnemen. Dit verkleint de kans op allergische reacties aanzienlijk, maar uw hond krijgt toch alle eiwitten binnen die hij nodig heeft om bijvoorbeeld zijn spiermassa intact te houden.

Soorten dieetvoer voor oudere honden met een allergie

Omdat dieetvoer voor honden met een allergie zulk specialistisch voer is, zult u het niet snel in uw supermarkt tegenkomen. De merken die daar te koop zijn maken vaak hondenvoer met goedkope ingrediënten. Prettig voor uw portemonnee als uw hond daar goed tegen kan, maar overgevoeligheid voor bestanddelen in  goedkoop hondenvoer komt vaker voor dan veel mensen denken. Dieetvoer koopt u meestal alleen op voorschrift van uw dierenarts. Deze schrijft het voer voor als onderdeel van de behandeling. Het voer wordt dan heel specifiek op de behoefte en de kwalen van uw hond afgestemd.

Met de kwaliteit van ons dieetvoer voor honden met een allergie zit het wel goed, want we verkopen alleen dieetvoer van de beste merken. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten  Prins dieetvoer voor honden met een allergie te koop in onze webshop.  Prins hondenvoer staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit voor een uitstekende prijs. Dat geldt voor zijn gewone voer, maar ook voor het dieetvoer van het Nederlandse merk. Verder zijn we een van de weinige Nederlandse winkels waar u het uitstekende hondenvoer van  Canagan vindt. Daarnaast hebben we hypoallergeen hondenvoer van merken als Riverwood , Greenheart Profine en  Naturea Naturals in het assortiment.

Dieetvoer voor oudere honden met een allergie online kopen

Als u op latere leeftijd een allergie bij uw hond ontdekt, is het belangrijk om zijn voeding daarop aan te passen. Eiwitallergieën zijn vooral een risico bij oudere honden, maar we hebben bij Huisdierenbazaar verschillende soorten hypoallergeen hondenvoer met eiwitten die makkelijker af te breken zijn. U kunt dit dieetvoer voor oudere honden met een allergie online kopen in onze webshop. Dan heeft u dit speciale hondenvoer voor een goede prijs en wordt het snel bij u thuis afgeleverd.