Hill's Prescription Diet

Hill’s heeft naam gemaakt als leverancier van dierenvoer van hoge kwaliteit. Hill’s is dan ook een producent die buitengewoon veel aandacht geeft aan het voer dat zij op de markt brengen. Hill’s staat bekend om zijn wetenschappelijke aanpak: de recepten worden op basis van uitgebreid onderzoek samengesteld en bij de preparatie van het voer wordt niets aan het toeval overgelaten. Iemand die zo nauwkeurig met voedingsstoffen omspringt vertrouw je natuurlijk ook de ontwikkeling van dieetvoer toe – en dieetvoer, dat is wat de lijn Hill’s Prescription Diet omvat.

Het nare aan Hill's Prescription Diet zit hem in het woord 'prescription'. Het is een voorgeschreven dieet en dus niet zomaar overal te krijgen. Daarnaast is het behoorlijk duur dierenvoer. Bij Huisdierenbazaar weten we hoe belangrijk de gezondheid van uw huisdier is en zijn we daarom op zoek gegaan naar een waardig alternatief. Dit hebben we gevonden in Prins dieetvoer. Het dierenvoer van Prins heeft een vergelijkbare kwaliteit met het dierenvoer van Hill's, maar is gemakkelijker te kopen en vaak ook goedkoper.

Dieetvoer van Hill’s

Dieetvoer is een brede term, die zowel wordt gebruikt voor honden- of kattenvoer dat u uw huisdier kunt geven om af te vallen, of omdat uw hond bijvoorbeeld geen gluten verdraagt, als voor voeding die echt door de dierenarts wordt voorgeschreven. Dat laatste type dieetvoer vindt u niet zo snel bij de dierenwinkel, en zoals het woordje “prescription” al verraadt is Hill’s Prescription Diet dierenvoer dat wordt voorgeschreven door de dierenarts.

Hill’s Prescription Diet is dus gespecialiseerd dieetvoer, toegespitst op specifieke klachten van uw kat of hond. Vaak heeft u dit voer al eens bij de dierenarts gekocht. Mocht u op zoek zijn naar een vergelijkbaar alternatief dat wel gewoon te koop is bij een dierenwinkel als Huisdierenbazaar, kunt u kijken naar vergelijkbare producten van Prins. Op onze pagina's met dieetvoer (te vinden bij zowel het hondenvoer als het kattenvoer), kunt u het uitegebreide assortiment van Prins dieetvoer vinden.

Dieetvoer van Hill’s

Hill’s Prescription Diet voor honden

Honden kunnen tijdens hun leven allerlei kwaaltjes ontwikkelen met betrekking tot hun spijsvertering, die vaak ook invloed hebben op hun huid. In bepaalde gevallen gaat het zelfs om aangeboren allergieën. Goed dieetvoer zorgt ervoor dat uw hond niet wordt blootgesteld aan de stoffen die deze kwalen veroorzaken. Daarom heeft Hill’s Prescription Diet hondenvoer een zuivere receptuur die allergische reacties nagenoeg uitsluit.

Hill’s Prescription Diet hondenvoer is geen natuurlijk hondenvoer in de zuivere zin van het woord: het is juist laboratoriumvoer, door uitgekiende selectie tot stand gekomen. Vanzelfsprekend wel met uitsluitend natuurlijke ingredienten. Toch hebben deze hondenbrokken veel voordelen met natuurlijk voer gemeen: er zitten geen onnodige bestanddelen in, geen goedkope opvulling die eigenlijk ongezond is, het bestaat enkel en alleen uit het noodzakelijke. Dat is voor een hond die gevoelig is voor wat ‘ie eet het beste wat er is.

Voor veel mensen is het een voordeel aan Prins hondenvoer dat dit juist wél natuurlijk dierenvoer is. Prins gebruikt uiteraard labaratoria om te zoeken naar de beste receptuur voor hun hondenvoer, maar gebruikt natuurlijke ingrediënten en methodes om het hondenvoer uiteindelijk te maken. Prins wordt daarom ook wel het natuurlijke alternatief voor Hill's genoemd.

Hill’s Prescription Diet voor katten

Hill’s Prescription Diet kattenvoer wordt door Hill’s met het woord feline aangeduid, afgeleid van feles, het Latijnse woord voor kat (de hondenlijn heet om dezelfde reden canine, uit canis, hond). Ook uit de naamgeving blijkt de wetenschappelijke achtergrond van deze kattenbrokken.

Hill’s Prescription Diet kattenvoer is dan ook een puur voer dat op basis van wetenschappelijke kennis en de praktijk van het laboratorium is samengesteld. Dat klinkt droger dan het is: de wetenschappers van Hill’s hebben zeker wel aandacht besteed aan de goede, verse smaak van het voer, omdat katten het anders eenvoudigweg niet eten. De wetenschap moet natuurlijk wel rekening blijven houden met het karakter van de kat!

Ook hier geldt weer dat Prins kattenvoer gezien kan worden als een natuurlijk alternatief. Prins wordt gemaakt met dezelfde aandacht als Hill's kattenvoer, maar met andere methodes. Prins dieetvoer is net als Hill's toegespitst op het genezen van specifieke kwalen, of het bevorderen van die genezing.

Het kattenvoer uit de dieetlijnen van Hill’s en Prins bevatten alleen noodzakelijke vetten en eiwitten, maar de samenstellers hebben er ook voor gezorgd dat dit voer iets extra’s levert aan uw kat, zodat de vacht goed gevoed wordt en uw kat de juiste vetzuren en anti-oxidanten binnenkrijgt. Uw dierenarts kan u natuurlijk meer vertellen over de rol die dit voer zal hebben in de genezing en/of verzorging van uw kat.

Hill’s Prescription Diet bij Huisdierenbazaar

Zoals ondertussen wel duidelijk is, kunt u het gespecialiseerde dierenvoer van Hill's Prescription Diet niet bij Huisdierenbazaar kopen. Dit recht is toch voornamelijk voorbehouden aan dierenartsen. Wel kunnen wij u een passend alternatief bieden in de vorm van Prins dieetvoer. Bekijk onze catalogus bij dieetvoer voor honden of dieetvoer voor katten, om te zien welk product van Prins uw hond of kat kan gebruiken.

Hill’s Prescription Diet bij Huisdierenbazaar

Het voorschrijven van dieetvoer is natuurlijk een taak van de dierenarts. Voor professioneel advies over de gezondheid van uw hond of kat moet u zich dan ook te allen tijde tot uw dierenarts wenden. Hill’s Prescription Diet kan door uw dierenarts voorgeschreven worden en u kunt het dan ook bij uw dierenarts of dierenapotheek kopen. Vragen over de werkzaamheid van Hill's of Prins dieetvoer kunt u natuurlijk altijd aan uw dierenarts stellen.