Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Hobby First

Hobby First is een Belgisch merk dierenvoer. De oorsprong van het bedrijf ligt in veevoer, maar recentelijk is Hobby First ook hondenvoer en kattenvoer gaan produceren. Het uitgangspunt bij dit voer is hetzelfde als bij hun veevoer: het moet smakelijk, gezond dierenvoer zijn waar uw huisdier echt iets aan heeft. Verder hecht Hobby First veel waarde aan het milieu. Dat is onder meer te zien aan hun herbruikbare verpakkingen.

De geschiedenis van Hobby First dierenvoer

Kattenvoer en hondenvoer zijn relatief nieuwe producten voor Hobby First. Het bedrijf bestaat echter al sinds 1840. Destijds was het een familiebedrijf dat hoogwaardige voeding voor kippen produceerde. Het kippenvoer van Hobby First was zo goed omdat de familie veel tijd vrijmaakte om de beste zaden en granen uit hun oogst te selecteren. Als gevolg daarvan waren de kippen op hun land sterk en gezond. Vandaag de dag maakt Hobby First nog altijd voer voor pluimvee, maar het productaanbod werd al snel uitgebreid met veevoer, vogelvoer en hoogwaardig voer voor knaagdieren. Het assortiment van Hobby First is dus een compleet en uitgebreid aanbod aan dierenvoer.

In het aanbod van Hobby First zijn tegenwoordig ook Hobby First Feline en Hobby First Canex te vinden. Zoals de namen al zeggen zijn dit respectievelijk het kattenvoer en hondenvoer van Hobby First. Ook hier heeft Hobby First veel aandacht besteed aan de samenstelling van het voer. De ingrediënten van Hobby First dierenvoer gezond moeten zijn voor uw huisdier, maar ze moeten uw hond of kat ook goed smaken.

Verder vindt Hobby First het erg belangrijk dat u goed op de hoogte bent van wat het voer te bieden heeft. Het bedrijf is zich ervan bewust dat de baasjes van honden en katten graag willen weten wat ze hun huisdieren precies voorschotelen. Dat bereikt Hobby First onder meer door op de verpakking duidelijk te zijn over de ingrediënten in hun dierenvoer. Zo weet u als baasje dat u dit voer met een gerust hart aan uw huisdieren kan geven. Het voer van het merk is dan ook natuurlijk hondenvoer en natuurlijk kattenvoer zonder toevoegingen die slecht kunnen zijn voor de gezondheid van uw huisdier.

Hobby First Canex hondenvoer

Er bestaan verschillende soorten Hobby First Canex hondenvoer, die allemaal gemeen hebben dat ze vol zitten met gezonde ingrediënten. Welk Canex hondenvoer het beste is voor uw hond kunt u dus onder meer laten afhangen van zijn smaak. Houdt uw hond van kip, lam of toch meer van zalm? We hebben Canex hondenvoer in al deze smaken. Verder kunt u zaken mee laten spelen als de levensfase waarin hij zit of bepaalde allergieën die hij heeft. Er is namelijk onder meer hypoallergeen hondenvoer van Hobby First verkrijgbaar. Daarnaast biedt het merk graanvrij hondenvoer aan.

De ingrediënten van Canex hondenvoer sluiten goed aan op wat uw hond van nature eet. Dat houdt dus in dat het voer veel vlees bevat en vol dierlijke eiwitten zit. In sommige soorten hondenvoer van Hobby First worden deze ingrediënten aangevuld met gezonde groenten. Heeft uw hond een aanleg om te zwaar te worden of is hij dat al? Dan kunt u bij ons terecht voor Hobby First Canex Adult Weight Control. Dit is speciaal hypoallergeen hondenvoer voor honden met overgewicht. Door de samenstelling van dit voer voelt uw hond zich sneller vol. Hierdoor zal hij minder eten en vanzelf afvallen.

Hobby First Feline kattenvoer

Ook kattenliefhebbers kunnen het hoogwaardige voer van Hobby First voor hun huisdier kopen. In de Hobby First Feline productlijn hebben we kattenvoer van het Belgische merk dat zorgvuldig samengesteld is. Er is Hobby First Feline kattenvoer voor iedere levensfase van uw kat: voer voor kittens, voer voor volwassen katten en voer voor seniore katten. In Hobby First Feline Sensitive Sterilized biedt het merk zelfs speciaal kattenvoer voor gesteriliseerde katten. Dit voer sluit perfect aan op de veranderde hormoonhuishouding van een gesteriliseerde kat of poes, zodat hij niet te zwaar wordt en geen problemen krijgt met bewegen.

Het kattenvoer van Hobby First zit eveneens vol goede ingrediënten. Hobby First Feline kattenvoer bestaat voor minstens 30 procent uit vers vlees. Dit eten katten in het wild ook en daarmee is dat de meest gezonde keuze voor uw kat, want daar zijn het gebit en het verteringsstelsel van uw huisdier op aangepast. Katten nemen de dierlijke vetten en eiwitten in Hobby First Feline kattenvoer gemakkelijk op, temeer omdat de meeste soorten kattenvoer van Hobby First gehydrolyseerde kippeneiwitten bevatten. Bovendien zit het voer vol gezonde omega 3- en omega 6-vetzuren.

Hobby First dierenvoer online kopen

Wie zich in het dierenvoer van Hobby First verdiept, komt er al snel achter dat dierenvoeding voor het Belgische bedrijf meer dan alleen een hobby is. De mensen achter het merk nemen hun taak als dierenvoeders heel serieus. Als gevolg daarvan biedt het voer van de Belgische producent een goede ondersteuning voor de gezondheid van uw kat of hond. Veel katten en honden hebben al geproefd van Hobby First dierenvoer en eten er nu dagelijks met veel smaak van.

U kunt het voer van Hobby First eenvoudig online kopen in onze online dierenwinkel. Op de productpagina’s geven we uitgebreid uitleg over de samenstelling van Hobby First Canex en Hobby First Feline. Wilt u het voer liever eerst met eigen ogen bekijken? Dan kunt u ook langskomen in onze “stenen” dierenwinkel in De Rijp. Daar verkopen we onder meer ook kattenbakken, hondenmanden, halsbanden, voerbakken en nog veel meer producten voor uw hond of kat.