Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Hobby First kattenvoer

Hobby First kattenvoer is een nieuwe lijn kattenvoer van een bedrijf dat al bijna twee eeuwen ervaring heeft met de productie van dierenvoer van hoge kwaliteit. De gezondheid van uw kat staat voorop, maar Hobby First vindt het ook belangrijk dat uw kat het kattenvoer van het merk lekker vindt. Hobby First Feline kattenvoer zit daarom vol natuurlijke ingrediënten die de gezondheid van uw kat ondersteunen en aansluiten op wat uw kat van nature eet. Hierdoor vinden zelfs de grootste fijnproevers het kattenvoer van Hobby First lekker.

Waar komt Hobby First kattenvoer vandaan?

Het kattenvoer in de Hobby First Feline lijn komt uit België. En hoewel Hobby First een relatieve nieuwkomer is als het op kattenvoer aankomt, heeft het bedrijf een lange geschiedenis in de wereld van dierenvoeding. De geschiedenis van Hobby First begint op een Belgische boerderij, halverwege de negentiende eeuw. Op de boerderij liepen kippen rond en die hadden uiteraard voer nodig. Er werd een familiebedrijfje gestart om kippenvoer te maken dat zo gezond mogelijk was. Hiervoor gebruikte het bedrijf alleen de beste granen die ze konden vinden. Het kippenvoer werd precies op de voedselbehoefte en de levensfase van de kippen afgestemd.

Goede voeding blijft nooit geheim en binnen enkele jaren had het kippenvoer van Hobby First een uitstekende reputatie. Als gevolg hiervan werd besloten het productaanbod uit te breiden naar meer soorten veevoer. En sinds kort is er dus ook Hobby First hondenvoer en kattenvoer. Katten hebben natuurlijk een hele andere energiebehoefte dan kippen, maar voor de kwaliteit van Hobby First Feline kattenvoer maakt dat niet uit. Het streven van Hobby First is voor ieder dier hetzelfde: de voeding moet gezond zijn en de dieren goed smaken.

In het geval van Hobby First kattenvoer betekent dat voer met veel vers vlees en hoogwaardige dierlijke eiwitten. Deze eiwitten kan uw kat makkelijk verteren, waardoor hij geen last van zijn maag of darmen krijgt. Hobby First Feline kattenvoer ondersteunt een gezonde darmflora. Dit komt onder meer door de aanwezigheid van probiotica en mineralen. Bovendien is al het kattenvoer in de Feline reeks natuurlijk kattenvoer. Er zitten geen synthetische toevoegingen in het voer die niets toevoegen aan de voedingswaarde van de kattenbrokken. Ook kunstmatige geur- en smaakstoffen zult u niet in het voer aantreffen. Hierdoor zal uw kat steeds weer graag van het voer eten.

Welke soorten Hobby First kattenvoer zijn er?

Hobby First Feline kattenvoer is verkrijgbaar in zakken van 1,5 kilo en 800 gram. Welk voer u precies aan uw kat voorschotelt kunt u het beste af laten hangen van zijn levensfase. Hobby First Kitten-Junior Chicken is vleesrijk kattenvoer voor kittens dat precies bij de wat actievere levensstijl van een jonge kat of poes past. Een volwassen kat heeft meer aan de samenstelling van Hobby First Adult Chicken, terwijl Hobby First Senior Chicken kattenvoer voor oudere katten is. Al deze soorten Hobby First kattenvoer hebben gemeen dat ze voor een groot deel uit hoogwaardig gedroogd kippenvlees bestaan; minimaal 30 procent. In Hobby First Kitten-Junior Chicken loopt dat zelfs op tot 34 procent.

Heeft u een poes die net gesteriliseerd is? Dan is het aan te raden om haar speciaal kattenvoer voor gesteriliseerde katten voor te schotelen. Dat heeft ermee te maken dat de hormoonhuishouding van een gesteriliseerde kat tot een andere energiebehoefte leidt. Ook voor uw gesteriliseerde kat kunt u op Hobby First vertrouwen. Hobby First Sensitive Sterilized Turkey is speciaal gemaakt voor deze fase in het leven van een kat. Door de aangepaste verhouding tussen vetten, vezels en eiwitten blijft het gewicht van uw gesteriliseerde poes op peil en wordt ze ook niet belemmerd in het bewegen. Hobby First Sensitive Sterilized bestaat eveneens voor minstens 30 procent uit vlees.

Overstappen op Hobby First kattenvoer

Lijkt Hobby First Feline u wel wat voor uw kat, maar weet u niet zeker of uw kat het voer meteen accepteert? Die onzekerheid is niet onterecht, want katten staan bekend als kritische eters. Door zijn kattenbrokken samen te stellen uit ingrediënten die zoveel mogelijk lijken op wat katten in de natuur eten, is de kans dat uw kat gaat genieten van Hobby First kattenvoer groot. Er zijn echter katten die een extra steuntje in de rug nodig hebben. U kunt dit doen door de eerste week het nieuwe Hobby First kattenvoer met zijn oude kattenvoer te mengen.

Begin met een klein beetje Hobby First kattenvoer en een meerderheid van zijn oude voer. Zo lijkt de inhoud van het voerbakje van uw kat nog behoorlijk op wat hij gewend is te eten. In de dagen daarna kunt u de hoeveelheid Hobby First kattenvoer langzaam opschroeven totdat de inhoud van zijn voerbak eerst grotendeels uit Hobby First Feline bestaat en daarna in zijn geheel. Op die manier kan uw kat langzaam aan wennen aan de smaak en – misschien nog wel belangrijker – de geur van zijn nieuwe kattenvoer.

Hobby First kattenvoer online kopen

Met de toevoeging van Feline kattenvoer is het assortiment van Hobby First dierenvoer completer dan ooit. En hoewel de voorkeuren en behoeften van de verschillende diersoorten waar Hobby First voer voor maakt behoorlijk van elkaar kunnen verschillen, richt het bedrijf zich altijd op hetzelfde: natuurlijk dierenvoer waar uw huisdier zich goed bij voelt. U kunt Hobby First kattenvoer online kopen bij onze online dierenwinkel, maar het voer is ook te koop in onze “stenen” winkel in De Rijp. Daar kunt u ook terecht voor kattenbakken, kattenmanden, krabpalen, halsbanden, kattensnacks en allerlei soorten kattenspeeltjes.