Benches

Er zijn altijd wel moment waarop het helemaal niet zo handig is als de hond door het hele huis loopt. Misschien heeft u bezoek dat bang is voor honden, of wilt u gewoon even stofzuigen zonder dat de hond direct overal weer een troep van maakt. Op dat soort momenten is het heel handig om een hondenbench te hebben. Natuurlijk is een bench meer dan alleen maar een handige kooi om de hond even uit de buurt te houden. Als de bench goed gebruikt wordt, is hij voor de hond echt een eigen plekje.

Waarvoor gebruik ik de bench?

Een bench is dus voor u heel handig, maar kan ook ideaal zijn voor de hond zelf. Benches worden voor verschillende dingen gebruikt. Ten eerste gebruiken veel honden een bench als slaapplaats. In dat geval vervangt hij dus de hondenmand. Met een lekker benchkussen erin, of een dikke deken, is een bench dan ook een heel comfortabele plek. Als uw hond gewend is aan zijn bench, zal hij er vaak uit eigen beweging in gaan zitten, als hij even uit wil rusten. Verder wordt een hondenbench vaak gebruikt bij zindelijkheidstraining. Honden houden er niet van om hun eigen plekje vies te maken. Dat geeft ze een extra stimulans om het nog even op te houden tot ze weer naar buiten mogen.

Wanneer is de bench goed voor mijn hond?

Het belangrijkste bij het kiezen van een bench is dat hij de juiste afmeting heeft. Een bench moet groot genoeg zijn voor de hond om in te staan, languit te liggen en zich om te draaien. Mocht u een bench willen gebruiken voor zindelijkheidstraining, zorg er dan voor dat hij ook niet groter is dan nodig. Een kleinere ruimte geeft meer noodzaak voor de puppy om het schoon te houden. Als u de bench ‘op de groei’ koopt, zorg er dan voor dat de bench kleiner is van binnen, bijvoorbeeld met ons bench-scheidingswandje. Zorg er ook altijd voor dat de hond in de bench schoon drinkwater heeft. Zeker als u hem er langere tijd in laat zitten is dit belangrijk. Daarnaast moet de bench natuurlijk op een plek staan waar voldoende ventilatie is en waar de hond zich niet volledig buitengesloten voelt.

Probeer er altijd voor te zorgen dat de bench een fijne en veilige plek blijft voor uw hond. U kunt uw hond laten wennen aan de bench door hem er hondenvoer, hondensnacks of hondenspeeltjes te geven. Zo gaat hij de bench associëren met positieve dingen. Gebruik de bench dan ook nooit als straf.

Hondenbench kopen

Huisdierenbazaar.nl heeft een uitgebreid assortiment met spullen voor honden en natuurlijk kunt u bij ons ook een hondenbench kopen. Wij verkopen benches voor in huis, maar ook autobenches voor de hond, zodat hij veilig mee kan op reis. Onze producten zijn altijd van goede merken. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze Beeztees hondenbench. Ook andere spullen voor de hond kunt u bij ons vinden, zoals een hondenhalsband, hondenriem, hondenvoer en meer.