Halskettingen

Bijna elke hond heeft wel een halsband. Halsbanden zijn natuurlijk nodig om uw hond aan de hondenriem te kunnen houden bij het uitlaten, maar ze zien er ook gewoon leuk uit. Voor veel honden is de halsband het enige ‘kledingstuk’ dat ze dragen. Voor het baasje is het dan ook leuk om een halsband uit te kiezen die past bij de hond en bij het baasje zelf natuurlijk. Sommige honden zijn nou eenmaal te stoer voor een roze, leren halsband met glittertjes. Voor deze honden hebben wij een stoer alternatief: de halsketting.

Meer over halskettingen

Een halsketting ziet er dus stoer uit, maar daarnaast heeft hij nog een voordeel: hij is nooit te groot. Doordat de ketting zelf aansluit, zal hij altijd precies goed om de hals van uw hond zitten. Wel moet u erop letten dat de ketting over het hoofd van uw hond moet passen. Het is dus altijd handiger om een te grote ketting te kopen dan een te kleine. Doordat deze ketting zichzelf passend maakt, is het voor uw hond ook bijna onmogelijk om uit de halsband te ontsnappen. Hij zal zich niet kunnen loswurmen en weglopen, wat wel mogelijk is als u een halsband met gesp per ongeluk niet strak genoeg doet.

Halskettingen, of slipkettingen, werden vroeger ook vaak gebruikt bij de opvoeding van de hond. Door een ruk aan de ketting te geven, zou de hond een stimulans krijgen die lijkt op een beet van hun moeder. Tegenwoordig wordt deze manier van opvoeden door veel hondenkenners afgeraden en zelfs in verband gebracht met agressief gedrag bij de hond. Mocht u de halsketting toch willen gebruiken voor opvoedkundige doeleinden, dan is het handig om eerst even met een professionele trainer te gaan praten, zodat u goed weet wat u wel en niet kunt doen.

Halskettingen bij Huisdierenbazaar

In onze dierenwinkel en op onze webshop verkopen wij halskettingen in twee verschillende modellen en in meerdere verschillende lengtes. Onze dubbele slipkettingen hebben als voordeel dat ze maar tot een bepaalde lengte strak kunnen trekken, wat voor veel mensen wel een veilig idee is. Het nadeel is dan natuurlijk wel dat ze goed passend moeten zijn, terwijl dat bij de enkele kettingen veel minder uitmaakt, omdat ze toch wel goed gaan zitten. Al onze kettingen kunt u gemakkelijk bestellen via onze webshop, maar u kunt natuurlijk ook eens langskomen in onze dierenspeciaalzaak in De Rijp, in Noord Holland. Wij adviseren u zowel online als offline graag bij het kopen van uw hondenhalsband, hondenmand, hondenvoer of andere producten.