Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie
Filteren
Huidige filters
 1. Merk RIVERWOOD
Hondenvoer
 • Graanvrij
 • Natvoer
 • Puppy-Junior
 • Adult
 • Senior
prijs
Dierlijk eiwit
 1. geit (1)
 2. hert (1)
 3. kalf (1)
 4. kalkoen (1)
 5. kangoeroe (1)
 6. lam (1)
 7. paard (1)
 8. wildzwijn (1)
Toon minder
Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.

Senior

'n Prachtige beloning voor al uw goede zorgen is het: uw hond wordt oud. Natuurlijk is dat een groot plezier, uw hond blijft u trouw, maar de ouderdom komt wel met gebreken en ook met een iets andere voedselbehoefte. Om die reden is er Senior hondenvoer ontwikkeld, hondenvoer dat precies de voedingsstoffen bevat die uw trouwe viervoeter op z'n oude dag kan gebruiken. Ons hondenvoer is van goede merken, zoals Canagan, Biofood en Prins. U vindt dit hondenvoer natuurlijk in de handige online dierenwinkel van Huisdierenbazaar.

8 producten

Toon
per pagina
Sale
Riverwood natvoer Mono Protein Horse 400 gram
Normale prijs € 5,20 Speciale prijs € 4,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Riverwood natvoer Mono Protein Kangaroo 400 gram
€ 5,20
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Riverwood natvoer Mono Protein Lamb 400 gram
€ 4,20
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Riverwood natvoer Mono Protein Venison 400 gram
€ 5,20
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Riverwood natvoer Mono Protein Wild Boar 400 gram
€ 4,20
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)

De voordelen van senior hondenvoer

Als uw hond ouder wordt, zal hij ook minder gaan bewegen. Dat kan door gezondheidsproblemen komen, maar ook gewoon doordat oudere honden sneller vermoeid zijn dan jonge honden. Blijft u een oudere hond normaal adult hondenvoer geven, dan is de kans groot dat hij te zwaar wordt. En overgewicht is niet alleen slecht voor de gezondheid van uw hond, het is ook nog eens een extra belasting voor zijn gewrichten. Wilt u dat uw hond zo lang mogelijk pijnloos kan blijven bewegen, dan doet u er goed aan om op tijd over te schakelen op senior hondenvoer.

Daarnaast verandert de spijsvertering van uw hond naarmate hij ouder wordt. Om hem daar zoveel mogelijk mee te helpen bestaat senior hondenvoer voor een groot deel uit makkelijk verteerbare eiwitten. Hiermee blijven de spieren van uw hond in goede staat en krijgt hij genoeg energie binnen om zijn lichaamsfuncties uit te kunnen blijven voeren.

Wanneer krijgt een hond senior hondenvoer?

Wanneer u precies op senior hondenvoer overstapt hangt voor een groot deel af van het gedrag van uw hond. Wordt uw hond structureel minder actief en slaapt hij meer dan normaal? Dan is dat een aanwijzing dat hij zijn seniore levensfase bereikt heeft. Verder laten oudere honden vaker een deel van hun gewone hondenvoer staan, gewoon omdat ze al genoeg gegeten hebben om aan hun energiebehoefte te voldoen. Dat lijkt een goede oplossing, omdat hij niet meer calorieën eet dan hij nodig heeft. Maar het betekent ook dat uw hond de goede, essentiële voedingsstoffen in zijn voer onvoldoende binnenkrijgt.

Dierenartsen spreken van een seniore hond als een hond driekwart tot 80 procent van zijn levensverwachting erop heeft zitten. Meestal is dit rond het achtste levensjaar van uw hond, maar grotere hondenrassen worden bijvoorbeeld minder oud dan kleinere rassen. Bovendien zijn er veel verschillen tussen hondenrassen op het gebied van activiteit. In plaats van die acht jaar als richtlijn aanhouden raden we dus vooral aan om uw hond goed in de gaten te houden. Laat hij langere tijd tekenen van een seniore levensstijl zien? Schotel hem dan senior hondenvoer voor.

Senior hondenvoer online kopen

Is uw hond op leeftijd en wilt u hem hondenbrokken of natvoer geven die bij de behoeften van die levensfase passen en zijn gezondheid optimaal ondersteunen? Het senior hondenvoer uit onze online dierenwinkel is daar de ideale keuze voor. Ook als uw oudere hond met bepaalde gezondheidsklachten te kampen heeft, kunt u daar in ons assortiment voor een goede prijs het beste dieetvoer voor vinden.

Verder vindt u in onze dierenwinkel verschillende artikelen om de oude dag van uw hond zo aangenaam mogelijk te maken, zoals hondenmanden en hondenkussens. Is uw oudere hond nog altijd actief? Dan heeft u ongetwijfeld ook wat aan de looplijnen en hondenspeeltjes in ons assortiment.