Lijnen en riemen

Honden aan de lijn: iedereen kent het bordje, hondenbezitters ontkomen er niet aan om hun hond soms aan te lijnen. Lijnen en riemen maken het makkelijk om de hond in het gareel te houden, wat zeker in situaties die nieuw zijn voor de hond, of waar veel andere mensen bij zijn, lang geen overbodige luxe is. Goede hondenriemen zijn dan ook belangrijk. Huisdierenbazaar heeft 'n groot assortiment.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Honden aan de lijn

Honden vinden het meestal geen probleem om aangelijnd te worden. Hoewel ze dat misschien niet ten volle beseffen, is het vaak ook het beste voor ze. U kunt uw hond zo behoeden voor gevaar en u voorkomt conflicten met andere honden. U heeft zo controle. Zeker als u uw hond nog aan het africhten bent is aanlijnen een nuttige tactiek.

Hondenriemen kiezen

Een hondenriem wordt pas echt nuttig als u uw hond er goed mee kunt begeleiden. Een stuk touw is geen hondenriem, goede riemen bestaan uit sterk maar flexibel materiaal, waarmee u bijvoorbeeld zacht en kort kunt trekken om uw hond iets duidelijk te maken, maar waarmee u uw hond ook echt kunt tegenhouden als het dier iets wil doen wat u niet wil hebben (bv. ruzie zoeken met een andere hond).

De hondenlijnen in onze webshop zijn van nylon of leer gemaakt. Nylon is een synthetische stof met kwaliteiten die lijken op die van leer. U kunt de hondenlijnen met een handige sluiting aan de halsband van uw hond bevestigen. Op het moment dat aanlijnen niet meer hoeft klikt u de riemen dan ook weer los. Een handig type hondenlijn is de rollijn, waarbij u ervoor kunt kiezen de riem wat te laten vieren (bijvoorbeeld als er geen verkeer is), en de riem eenvoudig inkort als dat moet (bijvoorbeeld als er een andere hond aankomt). Sommige hondenriemen hebben ook draagtasjes erbij, waarin u gemakkelijk bijvoorbeeld hondensnacks of hondenpoepzakjes mee kunt nemen.

Hondenlijnen online

Huisdierenbazaar.nl is een webshop voor huisdierenproducten, zoald hondenvoer en producten voor het uitlaten. Voor hondenriemen en lijnen kunt u dus vanzelfsprekend bij ons terecht. We verkopen die hondenlijnen online, maar ook in onze dierenwinkel in De Rijp, in Noord-Holland (centraal gelegen tussen Purmerend, Alkmaar, Zaanstad en Hoorn, niet ver van Amsterdam). U kunt dus ook altijd 'ns langskomen om te zien wat er achter onze webshop schuil gaat!