Luiken en deuren

Wie een grote, afgesloten tuin heeft kan die ruimte natuurlijk goed gebruiken voor zijn honden. Honden hebben beweging nodig. Met luiken en deuren kunt u uw hond de gelegenheid gevel zelf naar binnen en naar buiten te gaan. Ook binnenshuis kunnen zulke hondenluiken wel worden toegepast.

Hondenluiken veiligheid

Bij hondenluiken stellen mensen zich altijd de vraag of zoiets wel veilig is. Een groot luik is immers ook een mogelijke toegang voor inbrekers (als die tenminste niet worden afgeschrikt door uw hond!). Moderne hondenluiken zijn zo ontworpen dat inbrekers geen kans hebben, u kunt ze goed afsluiten en het is ook mogelijk uw hond een sleutel te geven (elektronisch, of magnetisch), zodat het luik altijd dichtblijft, tenzij uw hond er door gaat.

Hondenluiken en deuren techniek

De techniek maakt meer mogelijk. U kunt geavanceerde hondenluiken ook zo instellen dat uw hond er wel door naar binnen kan, maar niet naar buiten – of omgekeerd. U bepaalt dus precies wat er met de hondendeur gebeurt, daarin verschilt deze deur dus niet van uw gewone huisdeur. Dat is veilig voor uw huis, maar natuurlijk ook voor uw hond, want u kunt zo altijd bepalen wat het beste voor hem of haar is.

Hondenluiken zijn gelukkig meer dan ingewikkelde elektronica. De belangrijkste vraag is gewoon een heel praktische: hoe groot is uw hond? En, bij uitbreiding: hoe groot kan uw hond worden, als hij nog gaat groeien? Op basis van dat getal bepaalt u hoe groot het hondenluik moet worden. Ook dat is techniek, maar simpele techniek; net zoals het bedienen van uw hondenluik uiteindelijk heel simpel is.

Hondendeuren en -luiken bestellen

Goede hondenluiken en andere hondenproducten kunt u online bestellen in de handige webshop van Huisdierenbazaar.nl. Voor alle huisdierbenodigdheden kunt u hier terecht, dus ook voor hondendeuren en -luiken. Zoekt u bijvoorbeeld hondenvoer, een hondenriem, hondenfietsmand of hondenfietskar? Bekijk ons assortiment en maak uw keuze. Heeft u meer advies nodig? Aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen, u kunt ons bellen, ons een vraag stellen in de chat, of u komt gewoon langs in onze dierenwinkel in Noord-Holland. Huisdierenbazaar.nl is altijd bereikbaar.