Slapen en rusten

Honden zijn actieve, enthousiaste dieren, maar om zo actief te kunnen zijn moeten ze wel goed kunnen slapen en rusten. In deze categorie vindt u dan ook artikelen die de nachtrust van uw hond bevorderen. Of de dagrust, want veel honden slapen ook overdag. Een goede hondenmand of een prettige mat is voor de hond niet alleen een fijne plek om te slapen en rusten, het is ook een stukje territorium en dat is belangrijk.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Honden slapen

Net als mensen slapen honden ieder etmaal. Die slaap hebben ze nodig om uit te rusten van de activiteiten van de dag, maar ook om hun eten goed te kunnen verwerken. Als vleeseters hebben honden een vrij zware spijsvertering, waardoor ze veel rust nodig hebben. Dit hebben ze gemeen met katten, ook vleeseters, maar van katten valt het vele slapen veel meer op omdat ze het vooral overdag doen.

Honden slapen al gauw zo'n 14 uur per etmaal. Dat is ongeveer even veel als katten doen. Een eenvoudig sommetje leert dat kunnen dus meer tijd slapend doorbrengen dan wakker. Dat is als gezegd vooral een gevolg van hun spijsvertering. Slaap is dus van levensbelang, het zorgt ervoor dat uw hond alle voedingsstoffen goed verwerkt en dat het dier zijn energie vervolgens goed en efficiënt kan gebruiken.

Slapen manden en matten

Honden slapen graag op een vaste plek. Dat kan een mand zijn, of een zachte mat. Omdat honden zo hechten aan die vaste plek is het ook belangrijk dat de hondenmand van goede kwaliteit is, lekker ligt, uw hond niet bezeert. Die mand zal voor uw hond dan ook meteen een belangrijk stukje territorium worden. Respecteer dit plekje, honden voelen zich daar goed bij. Het geeft hun een rustpunt in huis.

Hondenmanden en -matten bestellen

Goede hondenmanden en hondenkussens vindt u bij de dierenspeciaalzaak. Wij verkopen alle soorten hondenmanden. Zoekt u naar een grote hondenmand of een kleine hondenmand? Geen probleem! Wij zijn de dierenspeciaalzaak online: Huisdierenbazaar.nl, het adres voor alle huisdierbenodigdheden. Niet alleen hebben wij hondnemanden en matten, maar ook kwalitatief hondenvoer en andere spullen voor honden. Alle producten die u hier ziet kunt u gewoon bestellen, wij zorgen er dan voor dat ze bij u bezorgd worden. Gemak dient de mens – en de dieren...