Dental

Mensen moeten elke dag tandenpoetsen. Dat doen we zelf meestal en dat leren we ook aan onze kinderen. Poetsen is belangrijk voor onze gezondheid en om onze tanden mooi wit te houden. Natuurlijk zijn mensen niet de enige diersoort met tanden, dus waarom zouden wij wel de enige dieren zijn die hun tanden verzorgen? Wolven verzorgen hun tanden in de natuur door te knagen op de botten van hun prooi. Wij geven onze honden ook vaak botten of kauwsnoepjes om hun tanden te verzorgen, maar dat is niet de enige optie. Er is ook speelgoed voor de tanden van uw hond.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Hondenspeelgoed dat goed is voor de tanden

Kauwen is sowieso goed voor de tanden van een hond. Zeker taaie materialen, zoals buffelhuid, touw of rubber, zijn zeer geschikt om de tanden van uw hond schoon te houden. De speeltjes die op deze pagina staan, zijn speciaal ontworpen om extra te helpen bij het reinigen van het gebit. Dit ligt niet alleen aan het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, maar ook aan de vorm die ze hebben. Touw bestaat natuurlijk altijd uit losse vezels, die goed tussen de tanden van de hond komen.

Door het kauwen op een speeltje van touw, is de hond dus eigenlijk aan het flossen. Daar kunnen veel mensen nog wat van leren! Ook onze rubberen en kunststof speeltjes zijn ontworpen om goed tussen de tanden van uw hond te kunnen komen. Zo zitten er bijvoorbeeld extra ribbels in, die het tandvlees van de hond masseren. Kauwen is voor de hond overigens niet alleen goed voor zijn tanden, maar ook voor zijn humeur. Als een hond aan het kauwen is, maakt hij namelijk hormonen aan waar hij gelukkig van wordt.

Tandverzorging hond bij Huisdierenbazaar

U wilt het beste voor uw hond en daar hoort uiteraard ook een goede verzorging van zijn gebit bij. Naast onze ‘echte’ gebitsverzorgingsproducten voor honden, die u ook op deze site kunt vinden, zijn speeltjes die het gebit bevorderen een goede manier om de tanden van uw hond te poetsen. Naast gebitsverzorging verkopen wij natuurlijk ook andere producten voor honden, zoals hondenvoer van goede merken zoals Prins, Carnis, en Acana, maar ook voor een hondenmand, hondenfietskar of hondenfietsmand kunt u bij ons terecht. Al onze speeltjes kunt u direct via onze webshop kopen, maar als u liever naar een fysieke dierenwinkel komt, dan kan dat natuurlijk ook. Ons pand staat in De Rijp, vlak bij Purmerend. U bent van harte welkom om onze producten in het echt te zien en onze medewerkers om advies te vragen bij uw keuze.