Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie
Filteren
Verzorging
 • Borstels, kammen en scharen
 • Overig
 • Vachtverzorging
 • Oog- en oorverzorging
 • Vlooienbestrijding
 • Vlo- en teekbestrijding
 • Wormmiddel
 • Voedingssuplementen
 • Gebitsverzorging
 • Divers
 • Geneesmiddel
 • Poepzakjes
Prijs
Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.

Wormmiddel

Op een lijstje van dingen waar niemand echt over na wil denken, staan wormen die in iemands lichaam groeien waarschijnlijk heel hoog. Toch is het voor hondeneigenaren wel iets waar rekening mee gehouden moet worden. Veel honden hebben op een punt in hun leven last van wormen. Er is gelukkig ook een positieve kant aan het feit dat dit zo vaak voorkomt: er zijn heel veel middeltjes ontwikkeld tegen wormen. Deze zijn over het algemeen makkelijk in het gebruik en werken effectief, zodat uw hond zonder problemen overal kan spelen waar hij wil en u zich geen zorgen hoeft te maken over zijn gezondheid.

Lees verder

11 producten

Toon
per pagina
Beaphar Milquestra hond vanaf 5 kg 2 tabletten
€ 15,75
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA T/M VR.
Beaphar Milquestra hond vanaf 5 kg 4 tabletten
€ 23,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA T/M VR.
Beaphar Milquestra puppy's en kleine honden 2 tabletten
€ 5,40
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA T/M VR.
Beaphar wormtabletten hond 17,5 tot 70 kg 2 tabletten
€ 17,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA T/M VR.
Beaphar wormtabletten hond 2,5 tot 20 kg 2 tabletten
€ 8,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA T/M VR.
Beaphar wormtabletten hond 2,5 tot 40 kg 4 tabletten
€ 14,50
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA T/M VR.
Sale
Mansonil All Worm Dog Flavour 2 tabletten
Normale prijs € 9,49 Aanbiedingsprijs € 8,99
1-2 werkdagen
Sale
Mansonil All Worm Dog Flavour 6 tabletten
Normale prijs € 25,99 Aanbiedingsprijs € 21,99
1-2 werkdagen
Sale
Mansonil All Worm Large Dog Flavour 2 tabletten
Normale prijs € 21,25 Aanbiedingsprijs € 17,99
1-2 werkdagen
Milbemax grote hond 1 keer 2 tabletten
€ 14,30
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA T/M VR.
Milbemax kleine hond 1 keer 2 tabletten
€ 5,75
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA T/M VR.

Wormen bij honden

Honden kunnen last hebben van verschillende soorten wormen, die in verschillende mate voorkomen en verschillende effecten hebben op de gezondheid van de hond. Een veelvoorkomende worm is de spoelworm. Veel volwassen honden dragen deze worm met zich mee, maar raken er zelf niet besmet door. Als ze puppy’s krijgen, echter, geven ze via de moedermelk de wormen door. Puppy’s kunnen wel ziek worden van deze worm. Naast moedermelk, kunnen ze hem natuurlijk zelf ook oplopen, als ze buiten spelen.

Ook bekend is natuurlijk de lintworm. Deze griezel groeit, net als de spoelworm, in de darmen van de hond en kan wel een paar meter lang worden! Lintworm is niet heel gevaarlijk, maar wel vervelend, omdat hij mee-eet met de hond en zo voedingsstoffen binnenkrijgt die eigenlijk voor de hond bedoeld zijn. De vossenlintworm, een variant, is wel gevaarlijk voor mensen. Ook deze moet daarom verholpen worden, ook al worden honden er zelf niet ziek van. Normale lintworm wordt overgebracht via besmette vlooien. Het is dus voor bestrijding van wormen ook belangrijk dat u vlooien bestrijdt.

Er bestaan nog meer, minder voorkomende wormen waar de hond mee besmet kan raken. Zeker in Zuid-Europa, bij de Middellandse Zee, komen dit soort parasieten voor. Het is in elk geval belangrijke de hond zo snel mogelijk van de wormen af te helpen.

Wormmiddel online kopen

Gelukkig bestaan er dus een hoop wormmiddeltjes, die de wormen effectief doden. Meestal hebben deze middeltjes de vorm van tabletten die direct toegediend kunnen worden, of gemengd kunnen worden met het hondenvoer. Honden zijn niet zo kieskeurig in wat ze eten, dus het toedienen is prima te doen – gemakkelijker dan bij katten. Deze wormmiddelen kunt u op onze site direct kopen. Wij hebben middelen voor kleine en grote honden, die in de meeste gevallen werken tegen elke soort worm. Veel van deze middeltjes zijn ook geschikt voor puppy’s, aangezien deze dus vaak last hebben van spoelworm. Lees altijd de bijsluiter voor u geneesmiddelen gebruikt.