Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Hondenvoer voor grote rassen

Hondenvoer voor grote rassen

Er zijn een heleboel verschillende hondenrassen, die zo veel van elkaar verschillen dat soms nauwelijks te zien is dat het nog dezelfde diersoort is. Het is dus helemaal niet zo vreemd dat er voor verschillende hondenrassen verschillende soorten hondenvoer bestaat. Op deze pagina vertellen we u meer over hondenvoer voor grote rassen. Want wat is nu eigenlijk het verschil tussen hondenvoer voor kleine honden of grote honden? Welke merken hebben het beste hondenvoer voor grote rassen? Is het echt nodig om voor een grote hond speciale hondenbrokken te kopen? U leest het allemaal op deze pagina.

Sale
GRATIS VERZONDEN!
Orijen Puppy Dog 6 kg
Normale prijs € 61,95 Speciale prijs € 57,50
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
 
 

Wat is het verschil tussen hondenvoer voor grote en kleine rassen?

We zeiden net dat er enorme verschillen bestaan tussen hondenrassen en het daarom logisch is dat er verschillende soorten hondenvoer bestaan. Toch kan de scheiding tussen grote en kleine honden een beetje arbitrair lijken. Is het echt zo dat grote honden andere voedingsstoffen nodig hebben dan kleine honden? Nou, ja, vaak wel ja. Grote hondenrassen bewegen namelijk op een andere manier hebben ook andere klachten waar ze snel last van krijgen dan kleine rassen. Het is daarom helemaal niet zo gek om u eens te verdiepen in speciaal hondenvoer voor grote honden.

Wat is het verschil tussen hondenvoer voor grote en kleine rassen?

Het eerste verschil dat u zult zien tussen hondenvoer voor kleine honden of grote honden, is de afmeting van de brokken. Hondenbrokken voor grote honden zijn nu eenmaal wat groter dan die voor kleine honden. Dit is best handig: een hond moet goed kunnen kauwen op zijn voer. Te kleine brokjes worden snel doorgeslikt, wat buikpijn kan veroorzaken. Te grote brokken kunnen niet kapot gekauwd worden. Het is dus daadwerkelijk nuttig om grotere brokken te geven aan een grotere hond. Maar ook de ingrediënten van dit hondenvoer verschillen vaak van ander hondenvoer.

Honden met een volwassen gewicht vanaf 25 kg worden over het algemeen grote rassen genoemd. Deze honden hebben langer nodig om te groeien en blijven dus langer puppy’s. Ook worden ze eerder bejaard en leven ze meestal wat minder lang. Grote hondenrassen hebben minder kans op gebitsproblemen of vachtproblemen, maar krijgen daarentegen juist wel sneller last van artrose en andere gewrichtsklachten. Hondenvoer voor grote rassen zal met deze dingen rekening houden en een zo goed mogelijke ondersteuning bieden.


Merken hondenvoer voor grote honden

Er zijn een heleboel merken die voer voor grote honden verkopen. Bij Huisdierenbazaar zoeken we onze merken uit op een goede prijs-kwaliteitverhouding, waardoor u dus zeker weet dat u altijd waar voor uw geld krijgt. Een aantal van de merken die wij aan kunnen bevelen zijn bijvoorbeeld Riverwood, CaroCroc, Acana, Orijen en Profine. Deze merken hondenvoer kunt u ook terugvinden in onze top tien beste hondenbrokken. Natuurlijk zijn er nog meer merken met speciaal hondenvoer voor grote honden, die u ook in onze catalogus kunt vinden.

Merken hondenvoer voor grote honden

Alle merken die hierboven genoemd staan zijn van excellente kwaliteit, maar hebben allemaal hun eigen eigenschappen die ze extra bijzonder maken. Acana en Orijen zijn merken uit Canada die onderdeel zijn van Champion Petfoods. Beide worden gemaakt in dezelfde fabriek, van lokale ingrediënten. Acana en Orijen houden al hun productie overzichtelijk en regionaal, waardoor ze precies weten waar hun ingrediënten vandaan komen. Een goed recept voor gezond hondenvoer! Ook kan er op deze manier goed gelet worden op het voorkomen van bijvoorbeeld overbevissing.

Riverwood maakt haar hondenvoer volledig graanvrij en aardappelvrij. Dit zijn ingrediënten waar honden relatief vaak allergisch voor zijn en die sowieso niet in het natuurlijke dieet van honden voorkomen. Riverwood blijft daarmee erg dichtbij de behoeften die een hond daadwerkelijk heeft van zijn eten: veel vlees, geen graan. CaroCroc is een puur Nederlands merk van hoge kwaliteit. Voor veel van onze klanten is het een comfortabel idee om hondenvoer te kopen dat in eigen land geproduceerd is. Zo weet u tenminste zeker dat het aan onze kwaliteitseisen voldoet.


Hondenvoer voor grote rassen online kopen

Als u op een webshop zoekt, dan wilt u waarschijnlijk niet alleen informatie over hondenvoer, maar ook hondenvoer kopen! Gelukkig kan dat bij ons ook. In onze catalogus vindt u een uitgebreid assortiment aan merken die hondenvoer verkopen in alle soorten en smaken. Het is bij ons mogelijk om te sorteren op merk, mocht u al weten voor welk merk u een voorkeur heeft. Weet u dat nog niet? Scrol dan gerust door het assortiment heen, of lees meer over de verschillende merken in onze huisdierenencyclopedie.

Hondenvoer voor grote rassen online kopen

Heeft u hulp nodig bij uw keuze? Dan kunt u natuurlijk altijd onze klantenservice bellen. Ook bij vragen over onze diensten of onze winkel staan wij voor u klaar. Het kan natuurlijk zo zijn dat u liever gewoon naar een echte winkel gaat. In dat geval nodigen wij u van harte uit in onze fysieke dierenspeciaalzaak in De Rijp, in Noord-Holland. Hier vindt u al onze producten in het echt en kunt u uw vragen direct aan onze medewerkers stellen.

Naast hondenvoer hebben wij nog veel meer spullen voor honden in de aanbieding. Zo vindt u bij ons ook hondenspeelgoed, hondenmanden, hondenvoerbakken en nog veel meer. Alles wat u nodig heeft om uw hond het best mogelijke leven te geven, vindt u in onze winkel. Bij al onze producten geldt wat ook voor ons hondenvoer geldt: wij zijn altijd op zoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Als u uw hondenspullen bij Huisdierenbazaar.nl koopt, of in onze echte winkel, weet u dus zeker dat u kwaliteit krijgt voor uw geld.