Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

IDC Julius K9 tuigen


Het IDC Julius K9 tuig is waarschijnlijk wel het bekendste tuigje dat op de markt is. Bij het uitlaten van de hond is een goed hondentuigje soms veiliger, comfortabeler en zowel voor de hond als voor de hondenbezitter prettiger dan de gewone halsband. Bij Huisdierenbazaar.nl kunt u deze uitstekende hondentuigjes online bestellen, dat maakt het natuurlijk alleen maar makkelijker er één aan te schaffen. 
 

Over Julius-K9

De naam ‘K9’ klinkt in het Nederlands vrij willekeurig. Is er ook een K1-K8? Wie de naam op z’n Engels uitspreekt, zal er echter achter komen dat K9 een taalgrapje is. Kee-nine klinkt ongeveer als Canine, het Latijnse woord voor ‘hondachtige’. K9 ziet er lekker stoer uit en heeft dus nog een betekenis ook. Het is niet voor niets dat K9 ook in verschillende science fiction series gebruikt wordt als naam voor een hond. Ook de Amerikaanse politie gebruikt deze naam voor de hondenbrigade. Volgens de website van Julius-K9 is de naam van het merk echter meer persoonlijk: de oprichter kocht zijn eerste hond op 9 Kele street. Een gelukkig toeval dus?

Julius-K9 is opgericht in 1997 en gebaseerd in Oostenrijk en Hongarije. Julius-K9 is een merk dat puur gespecialiseerd is in het maken van hondenharnassen. Het is dus geen merk zoals Beeztees, dat in elke soort huisdieraccessoires wel actief is. Die focus op hondentuigen bij Julius-K9 maakt dat het merk hoge kwaliteit kan leveren. De harnassen van Julius-K9 zijn zeker populair. Let maar eens op als u uw hond aan het uitlaten bent, of gewoon een wandelingetje maakt. Goede kans dat u een hond met een Julius-K9 tuigje tegenkomt.

Over Julius-K9

Julius K9 IDC Powertuig

Het tuig IDC Julius K9 is geschikt voor stevige, krachtige honden die met een goed tuigje beter geleid kunnen worden door hun baas. Er is volop ruimte bij de hals, anders dan bij de klassieke halsband dus, wat zeker voor honden met een gespierde nek een uitkomst is. De bewegingsvrijheid van uw hond wordt zo niet onnodig beperkt: alleen u bepaalt wanneer die wel beperkt moet worden. IDC staat voor Innova Dog Comfort.

De IDC Julius K9 wordt vaak voor wat zwaardere, sterkere honden gebruikt, omdat het met een tuig als deze eenvoudiger is ze in bedwang te houden. Toch is dat zeker niet de enige doelgroep van jet Julius K9 hondentuigje: ook kleinere en lichtere honden hebben baat bij het extra comfort dat dit tuig biedt, ze voelen zich vaak prettiger en veiliger in een goed tuig. Bij het ontwerpen ervan is veel aandacht gegaan naar de ergonomie, zodat het ook echt goed zit.

Julius K9 IDC Powertuig

Julius K9 tuigen kwaliteit

Bij het ontwerpen van de Julius K9 hondentuigen is niets aan het toeval overgelaten. De perfecte pasvorm en de hoogkwalitatieve materialen zorgen ervoor dat het tuigje de hond geen jeuk of pijn bezorgt. Het nylon is slijtvast, de gespen en riemen zijn zeer veilig en duurzaam, deze tuigjes gaan niet makkelijk kapot. Innovatief, ergonomisch perfect en toch goed geprijsd: dat is de Julius K9. Geen wonder dat professionele hondentrainers voor het IDC Julius K9 powertuig kiezen!

De perfecte pasvorm van deze hondentuigen wordt voornamelijk bereikt doordat zowel de borstband als de buikband verstelbaar zijn. Zo is dit hondentuigje geschikt voor alle hondenrassen. Bij de borstband gebeurt dat met klittenband en de buikband gaat met een schuifje. Dat maakt niet alleen de pasvorm beter, maar zorgt er ook nog eens voor dat het harnas gemakkelijk aan te trekken is. Zeker bij ongeduldige honden is een borstband met klittenband ideaal. Het omdoen van dit hondentuig is waarschijnlijk sneller gebeurd dan de meeste halsbanden.

Julius K9 tuigen kwaliteit

Julius-K9 design en kleur

Wat bijdraagt aan de grote populariteit van de Julius K9 tuigen is de vrijheid die u als hondenbezitter hebt om kleuren te kiezen, er zijn veel verschillende uitvoeringen beschikbaar. Nog leuker is de mogelijkheid om de naam van uw hond op het tuig te naaien. Zo maakt u het hondentuigje natuurlijk meteen een stuk persoonlijker! De reflecterende delen maken de tuigjes ook zichtbaar in het donker. Ook in onze webwinkel is er volop keuzevrijheid, bekijk ons assortiment in detail en maak een keuze.

Wilt u een meer algemene tekst op het harnas zetten? Kijk dan even bij onze voorgeborduurde opties. We hebben een scala aan verschillende teksten die we standaard verkopen – en die ook veel goedkoper zijn dan een persoonlijke tekst. Hier zitten een paar standaard grapjes tussen, zoals ‘Superster’ of ‘Sexmachine’, maar ook veel voetbalgerelateerde woorden zoals ‘Hup Holland’ of ‘Champion’. Het mooie is, dat de geborduurde stukjes met klittenband vast- en losgemaakt kunnen worden. Zo kunt u tijdens het WK met een Hup Holland Hondentuig rondlopen, en die na de finale weer terugveranderen naar zijn eigen naam. Ook handig: er is een optie met ‘Geleidehond’.

Let bij het kiezen van een Julius-K9 hondentuig wel op, in onze catalogus ziet u verschillende kleuren in de display, maar het verschil tussen deze producten is de maat. Elke maat hondenharnas is in elke kleur te krijgen, dus vergis u daar vooral niet in. Koop niet per ongeluk een babytuigje omdat u zwart zo’n lekker stoere kleur vindt. Op de productpagina van de maat die u nodig heeft, kunt u alle kleuren bekijken en ook de kleur selecteren die u wilt hebben.

Julius-K9 design en kleur

Hondentuig Julius K9 bestellen

De innovatieve designs, de moderne ergonomische ontwerpen en de vele leuke kleuren en extra mogelijkheden maken het al duidelijk: de Julius K9 is echt een product van nu. Het is dan ook niet zo verrassend dat u dit hondentuig online kunt bestellen bij Huisdierenbazaar.nl. Wij maken dierenbenodigdheden makkelijk bereikbaar in onze webshop, van hondenbrokken en ander hondenvoer tot halsbanden en tuigjes. Bestel de Julius K9 direct bij ons!

Naast hoge kwaliteit hondentuigjes verkopen wij bij Huisdierenbazaar nog meer hondenspullen van goede merken. Bekijk bijvoorbeeld eens de rollijnen van Flexi, de hondenlijnen en tuigjes van Ezydog, of onze Beeztees vachtverzorgingsproducten.