Slapen en rusten

Katten lijken wel niets anders te ondernemen dan slapen en rusten – dat is tenminste het cliché. Natuurlijk wordt ons beeld vertekend doordat we onze kat vooral overdag zien, terwijl de kat een nachtdier is dat 's nachts actief wordt, maar toch komt het cliché aardig met de werkelijkheid overeen: katten slapen veel en ze slapen ook goed, ze leggen zich neer en ze zijn in slaap – dat maakt menig kattenbezitter wel jaloers!

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Waarom katten slapen

Over de luiheid van katten worden vaak grappen gemaakt, maar we weten natuurlijk wel beter: echt lui is de kat niet. Katten zijn immers ook snelle jagers en behendige springers, ze kunnen ontzettend energiek zijn. De werkelijke reden van het slapen van katten is de activiteit in hun binnenste: de spijsvertering van katten kost veel energie en om die spijsvertering goed te laten verlopen is slapen het beste.

Katten slapen dus omdat dat gezond voor ze is. Tijdens de slaap verwerken ze voedingsstoffen het effectiefst. U wilt natuurlijk het beste voor uw kat, daarom is het altijd goed om het voor uw kat slapen zo aangenaam mogelijk te maken. Een goede slaapplek is stevig, veilig en warm. De kat moet onbedreigd in slaap kunnen vallen en de warmte is goed voor de spijsvertering van de kat.

Katten slaapmandjes

Katten zijn eigenwijze dieren. Iedereen kent het wel: je koopt 'n mooie mand voor je kat en vervolgens gaat meneer of mevrouw gewoon tussen het oud papier slapen. Bij huisdierenbazaar.nl geven we het gewoon toe: katten zijn onvoorspelbaar. Maar tóch kan een kattenmandje wel degelijk succesvol zijn. Zorg er dan wel voor dat het mandje op een goede plek staat: warm, beschut, liefst niet in de buurt van stromend water (want daar houden katten niet van). Een goede mand op een goede plek zal zeker in de smaak vallen bij de kritische kat!

Kattenmandje bestellen

Een goed kattenmandje bestellen is in ieder geval heel eenvoudig. Huisdierenbazaar.nl heeft een breed assortiment kattenproducten, zoals kattenspeeltjes, kattenvoer of kattensnacks. Ook voor een nieuwe krabpaal of kattenbak kunt u bij ons terecht. Op deze pagina vindt u de slaap- en rustmandjes voor de kat bij elkaar. Doe uw kat een plezier en koop een goed mandje voor hem of haar, zet (of hang) dat op een geschikte plek en laat uw kat er vervolgens heerlijk in slapen… Want slapen is gezond.

Ook voor andere huisdieren hebben wij van alles in huis. Dierenvoer, zoals hondenvoer nodig? Of een mooie nieuwe hondenmand? In onze dierenwinkel vindt u het allemaal!