Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie
Filteren
Verzorging
  • Wormmiddel
Prijs
Merk
  1. BEAPHAR (4)
  2. MILBEMAX (2)
Toon minder
Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.

Wormmiddel

Wormen: aan de ene kant iets waar niemand graag over nadenkt, aan de andere kant een probleem dat bijna elke kat wel eens heeft. Beide goede redenen om wormen bij katten goed te bestrijden. Gelukkig bestaan er verschillende middelen die heel goed werken tegen wormen en die over het algemeen makkelijk toe te dienen zijn. Zo kunt u uw kat veilig buiten laten spelen, zonder bang te hoeven zijn dat hij iets oploopt. Wij verkopen middeltjes voor het ontwormen van katten en ook tegen wormen bij kittens.

Lees verder

6 producten

Toon
per pagina
Beaphar Milquestra kat vanaf 2 kg 2 tabletten
€ 11,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)
Beaphar Milquestra kat vanaf 2 kg 4 tabletten
€ 21,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)
Beaphar Milquestra kittens en kleine katten 2 tabletten
€ 5,25
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)
Milbemax kleine kat en kittens 2 tabletten
€ 6,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)
Milbemax kat 2 keer 2 tabletten
€ 29,75
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)
Beaphar totaal wormmiddel kat 10 tabletten
€ 7,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (DHL)

Soorten wormen

Er zijn verschillende soorten wormen die uw kat kan oplopen. Sommige besmettingen zijn minder ernstig dan andere. De soorten wormen zijn in twee groepen in te delen: rondwormen en lintwormen. De meest voorkomende wormen zijn spoelwormen, die onder de rondwormen vallen. Deze worden maximaal 10 cm lang en bijna elke kat heeft er wel een keer last van. De meeste volwassen katten zijn er redelijk immuun voor en zullen van een besmetting weinig last hebben. Kittens kunnen er wel ziek van worden, zeker bij een ernstige besmetting. Haakwormen, een ander soort rondworm, zijn veel kleiner, maar zorgen wel voor nare gevolgen. Deze voeden zich namelijk met darmcellen, waardoor ze de darmwand van de kat aantasten.

Lintwormen zijn in naam bekender en vormen direct een soort horrorverhaal. Deze parasieten kunnen namelijk wel een paar meter lang worden en groeien, net als rondwormen, in darmen. Lintwormen worden overgedragen door besmette vlooien (dus direct een extra reden om vlooien te bestrijden). De normale lintworm is vooral voor uw huisdier een probleem, maar voor de variant vossenlintworm, moet u zelf oppassen. Deze kan namelijk bij mensen die besmet raken flinke schade toerichten aan verschillende organen.

Wormen bestrijden met Huisdierenbazaar

Dit klinkt allemaal heel eng en naar. Gelukkig zijn er een hoop middeltjes ontwikkeld waarmee uw huisdier gemakkelijk van de wormen af kan komen en u er zelf zo ook geen problemen mee krijgt. Deze middeltjes zijn te koop op onze webshop. Voor katten hebben wij bijvoorbeeld pasta, die op de poten van de kat gesmeerd kan worden. Deze wordt er dan afgelikt en komt zo in het spijsverteringskanaal van de kat terecht. Dit is handig voor katten die altijd om hun medicijnen heen weten te eten. Mocht u vragen hebben over het gebruik van onze producten of de werking ervan, dan kunt u altijd terecht bij onze klantenservice. Wij helpen u graag.

Natuurlijk verkopen wij in onze online dierenwinkel ook vrolijkere producten voor katten en andere huisdieren. Voor een kattenbak, krabpaal, hondenmand of voor kwalitatief dierenvoer (hondenvoer, kattenvoer en meer) kunt u prima bij ons terecht!