Natvoer

U kent vast wel het moment dat u thuis komt na een drukke dag en een ontzettende behoefde heeft om iets heel lekkers te eten. Niet alleen mensen hebben dit, maar katten ook! Nu hebben de meeste huiskatten meer luie dagen dan drukke dagen, maar dat neemt niet weg dat ze het ook af en toe fijn vinden om iets lekkers te eten. Kattenbrokjes zijn prima voedsel, maar de meeste katten genieten toch meer van natvoer voor katten.

Natvoer of droogvoer voor katten?

Natvoer wordt vaak gebruikt als speciaal avondeten voor katten. In de ochtend krijgen ze dan kattenbrokjes en ‘s avonds, meestal om de dag of een paar keer per week, krijgen ze natvoer in plaats van brokken. Natvoer wordt zo genoemd omdat het veel vocht bevat, waar kattenbrokjes juist helemaal droog zijn. Natvoer zit dan ook in een blikje, zodat het lang goed blijft. Meestal wordt natvoer gebruikt als een traktatie, omdat er minder geconcentreerde voedingsstoffen in zitten dan in droog kattenvoer. In brokjes zitten alle benodigde stoffen fijn bij elkaar geperst, bij natvoer is dat niet zo. Daardoor heeft een kat meer natvoer dan brokjes nodig om dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen. Daar staat tegenover dat ze de smaak en structuur vaak wel lekkerder vinden.

Soorten natvoer voor katten

Het voordeel van natvoer is dat er vaak meer vlees of vis in verwerkt is. Bij Huisdierenbazaar verkopen wij natvoer in verschillende smaken en van verschillende merken. Zo hebben wij natvoer met tonijn, zalm, kip, kalkoen en zelfs eend of fazant. De vraag welke smaak hiervan de beste is, kan waarschijnlijk alleen beantwoord worden door uw kat. Hij weet immers zelf het beste waar hij van houdt en waar hij zijn neus voor ophaalt. Vaak kost het dan ook een paar pogingen voor u erachter bent waar uw kat echt blij van wordt.

Tussen ons natvoer vindt u ook nog speciale soorten kattenvoer. Naturea Naturals maakt bijvoorbeeld altijd graanvrij kattenvoer, dus ook hun natvoer is graanvrij. Voor katten met een glutenallergie is dit perfect, maar ook voor katten zonder glutenallergie is dit vaak gezond. Het dieetvoer van Prins is ook te koop in de vorm van natvoer. Voor u overstapt op dit dieetvoer voor katten is het echter wel verstandig om te overleggen met een dierenarts. Het kattenvoer van Schesir is volledig biologisch kattenvoer, dat is ook wel het vermelden waard. Wist u dat er zelfs speciaal kattenvoer voor kittens bestond onder het natvoer?

Natvoer voor katten online kopen

In het assortiment van Huisdierenbazaar vindt u ontzettend veel verschillende soorten natvoer voor katten. Bij Huisdierenbazaar is het onze missie om alleen spullen te verkopen die zo goed mogelijk zijn voor alle huisdieren. Daarom verkoopt onze dierenwinkel natvoer van de beste merken, zoals Applaws of de bovengenoemde merken, maar ook andere spullen voor katten. Denk aan een krabpaal, kattenbak, kattenmand, transportbox voor katten of kattenspeeltjes. Alles om uw kat gelukkig en gezond te houden, want dat is uiteindelijk waar het om gaat.