Voedingssupplementen

In het wild zijn katten jagers. Ze hebben een territorium waarin geen enkele muis, vogel of ander klein dier veilig is. Door de beweging die ze krijgen blijven ze gezond en door het gevarieerde voedsel, krijgen katachtigen in de vrije natuur heel veel verschillende voedingsstoffen binnen. Katten die bij ons thuis wonen, krijgen hun voedsel meestal in de vorm van brokjes of natvoer. Natuurlijk wordt er bij het samenstellen van dit voer wel op gelet dat de voedingswaarde aansluit op de natuurlijke behoefden van katten, maar soms is het toch handig om wat extra’s toe te voegen. Daarvoor bestaan voedingssupplementen.

Dat beetje extra voor de kat

Er bestaan een hoop verschillende soorten voedingssupplementen. Sommigen bestaan vooral uit vitaminen, zoals mensen ook wel eens extra vitaminen slikken. Andere voedingssupplementen bestaan meer uit mineralen. Vaak hebben katten geen extra voedingssupplementen nodig, maar soms is het toch belangrijk. Bijvoorbeeld na een operatie, of als ze oud beginnen te worden. Ook kan het zijn dat de kat allergisch is voor bepaalde soorten voer. Ook dan kan het handig zijn die voedingsstoffen te vervangen door supplementen.

Bij Huisdierenbazaar verkopen wij op dit moment glucosamine tabletten. Deze zijn bedoeld om de groei van kraakbeen en aanmaak van gewrichtsstof te stimuleren. Deze tabletten kunnen door het voer van uw kat (of hond!) gemengd worden en vullen zo de voeding van uw kat aan met datgene dat hij nodig heeft. De tabletten zijn zowel geschikt voor jonge, als voor oude dieren. Deze tabletten kunt u gebruiken als uw kat moeite heeft met bewegen. Het is vaak wel verstandig om even met de dierenarts te overleggen, voor u voedingssupplementen gaat gebruiken.

Voedingssupplementen bij Huisdierenbazaar.

Bij Huisdierenbazaar hebben wij een uitgebreid assortiment waarin u alles kunt vinden dat uw kat nodig heeft. Naast kattenbakken, krabpalen en kattenvoer kunnen ook voedingssupplementen daar niet aan ontbreken. Wij zijn altijd bezig met het uitbreiden van de informatie op onze site, maar mochten uw vragen hier niet beantwoord worden, kunt u altijd terecht bij onze klantenservice.

Huisdierenbazaar.nl is een webshop, wat betekent dat u direct onze producten vanuit uw luie stoel kunt bestellen. Mocht u nou gek zijn op winkelen en toevallig in de buurt zijn van De Rijp, bij Purmerend, dan kunt u altijd langskomen in onze echte dierenwinkel. Hier liggen al onze producten voor u uitgestald en kunt u onze medewerkers direct om advies vragen.