Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Kattenvoer voor actieve katten

Net als mensen hebben katten een persoonlijkheid, dat zullen de meeste katteneigenaren wel weten. Katten hebben echt een eigen wil en als ze ergens geen zin in hebben, zullen ze het ook niet snel doen. Sommige katten liggen daardoor de hele dag op of onder de verwarming en slapen uren achter elkaar. Andere katten zijn juist ‘s ochtends vroeg de deur uit en komen ‘s avonds pas weer terug. Mocht uw kat onder die laatste categorie vallen, dan is het goed te weten dat er kattenvoer voor actieve katten bestaat. Dit kattenvoer is ideaal voor katten die de hele dag druk in de weer zijn.

Is mijn kat een ‘actieve’ kat?

Als eigenaar kunt u zelf waarschijnlijk het beste bepalen of uw kat wel of niet actief is. Katten die voortdurend rondrennen, in dingen klimmen, naar buiten willen of jagen kunnen zeker ‘actief’ genoemd worden. Katten die zich liever verstoppen, de boel observeren of lekker in hun kattenmandje blijven liggen zijn dit niet. In principe ligt de activiteit van een kat voornamelijk aan zijn of haar persoonlijkheid. Toch zijn er ook wel een aantal andere factoren die hieraan bij kunnen dragen.

Het ras van een kat kan bijvoorbeeld van invloed zijn op de activiteit van de kat. Kattenrassen worden niet alleen gefokt op hun uiterlijk, maar ook op karaktertrekken. Daardoor zijn Savannahs of Bengalen bijvoorbeeld van nature al drukker dan Russian Blues of Ragdolls. Verder hebben factoren als gezondheid en leeftijd natuurlijk ook invloed op de activiteit van uw kat. Een kat met gezondheidsproblemen zal minder actief zijn dan een gezonde kat en oudere katten zijn natuurlijk een stuk rustiger dan kittens.

Wat is er speciaal aan kattenvoer voor actieve katten?

Het klinkt natuurlijk heel interessant: kattenvoer dat speciaal gemaakt is voor actieve katten! Maar u vraagt zich misschien af wat dan precies het verschil is met normaal kattenvoer. Het verschil zit hem uiteraard in de ingrediënten. Zoals mensen die veel sporten vaak meer calorieën nodig hebben, geldt dat ook voor katten die veel bewegen. Het is dus van belang dat kattenbrokken voor actieve katten veel voedingsstoffen bevatten, zodat ze veel energie opleveren voor uw kat. Het beste is natuurlijk een kattenbrok waar veel dierlijke producten in zitten, zodat het dicht bij de natuurlijke voedingsbehoefte van uw huisdier ligt.

Daarnaast is het ook belangrijk dat het kattenbrok goed te verteren is. Als kattenvoer te veel slecht verteerbare ingrediënten bevat, of ingrediënten die maar langzaam verteerd worden, zoals sommige granen, kan het zijn dat de kat er buikpijn van krijgt. Voor actieve katten is dit natuurlijk nog meer zo. U kent zelf waarschijnlijk ook wel de momenten dat u net te veel, of net te zwaar heeft gegeten en het even niet ziet zitten om te gaan bewegen. Voor katten die graag rondrennen is het dus van belang dat de kattenbrokken niet te zwaar op de maag liggen.

Welk kattenvoer is geschikt voor actieve katten?

We hebben nu een hoop verteld over de voordelen van speciaal kattenvoer voor actieve katten, maar het is misschien een goed idee er eens een naam aan te geven. Wij hebben verschillende merken kattenvoer die bekend staan om hun recepten met hoogwaardige ingrediënten en weinig tot geen graan.

Een van die merken is bijvoorbeeld Riverwood. Dit merk heeft een speciale lijn voor ‘outdoor’ katten, die gericht is op katten die graag klimmen en rennen door de buurt. Riverwood Outdoor is heel geschikt voor actieve katten en bevat alle ingrediënten die een kat nodig heeft om gezond te blijven. Ook het merk Orijen heeft een collectie die geschikt is voor actieve katten, onder de naam ‘Fit and Trim’. Orijen maakt uitsluitend gebruik van regionale producten en houdt op die manier zijn eigen productieproces heel goed onder controle.

Het zoeken naar producten voor actieve katten is soms een beetje een puzzel, aangezien u het juiste zoekwoord moet vinden. Met ‘fit’, vindt u het kattenvoer van Prins en Orijen. ‘Outdoor’ levert kattenvoer van Riverwood en Carnilove op. Het is natuurlijk ook altijd nog een optie om gewoon het merk te zoeken dat u kent en waar uw kat van houdt om te zien of dat een speciale variant voor actieve katten heeft. Overigens is kattenvoer voor actieve katten vaak ook heel geschikt voor katten die in verwachting zijn.

Kattenvoer voor actieve katten online kopen

Kattenvoer voor actieve katten kunt u van verschillende merken vinden op onze webshop. Naast dit speciale kattenvoer hebben we ook bijvoorbeeld kattenvoer voor binnenkatten, kattenvoer voor seniore katten en allerlei soorten dieetvoer voor katten. Voor elke soort kat kunt u bij Huisdierenbazaar.nl het juiste kattenvoer vinden. Bestellen gaat eenvoudig op onze site en de producten worden over het algemeen de volgende dag al bij u afgeleverd. Zo hoeft u nooit zonder kattenvoer van hoge kwaliteit te zitten.

Huisdierenbazaar verkoopt meer dan alleen kattenvoer. Zo vindt u in onze catalogus onder andere kattenspeelgoed (ook heel geschikt voor actieve katten), kattenmandjes (want ook actieve katten slapen graag goed) en nog veel meer leuke producten voor katten. Kijk vooral even rond!