Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Kattenvoer voor buitenkatten

Dat katten van nature solitaire jagers zijn, is in lang niet alle katten terug te zien. Sommige katten vinden het heerlijk om de hele dag op schoot of op de vensterbank te zitten en niets te doen. Is uw kat juist wel een echte jager, of gewoon erg nieuwsgierig en graag buiten? Dan is het misschien de moeite waard om eens te zoeken naar kattenvoer voor buitenkatten. Dit voer is meer aangepast op de specifieke behoeftes van buitenkatten en zal daarom veel gezonder voor ze zijn.

 
 

Waar bestaat kattenvoer voor buitenkatten uit?

Voor buitenkatten is het heel belangrijk dat ze goede voeding krijgen. Niet alleen omdat alle katten uiteraard behoefte hebben aan goede voeding, maar zeker omdat buitenkatten met allerlei invloeden te maken krijgen, waar ze zich tegen moeten kunnen verweren. Buitenkatten onderzoeken van alles, kunnen zich nog wel eens pijn doen of eens een vogel of een muis vangen. Hun kattenvoer moet dus goed zijn voor hun afweersysteem. Het is hierom zeker voor buitenkatten belangrijk dat er veel eiwitten en vitaminen in het kattenvoer zitten.

Daarnaast hebben buitenkatten ook veel energie nodig. Ze rennen buiten flinke stukken, zeker als u zich bedenkt hoe klein een kat is. Een paar kilometer lopen voor zo’n klein beestje is een enorme onderneming. Ook om die reden is het goed voor buitenkatten kattenvoer met hoogwaardige ingrediënten en veel dierlijke eiwitten te kopen. Het probleem is: alle goede merken kattenvoer bevatten veel dierlijke eiwitten. Welke soorten kattenvoer zijn dan speciaal geschikt voor katten die veel buiten zijn?

Waar bestaat kattenvoer voor buitenkatten uit?

Welk kattenvoer is geschikt voor buitenkatten?

Om die grote jungle van verschillende soorten kattenvoer een beetje overzichtelijk te houden, is het gelukkig een gemakkelijke eerste stap om gewoon te kijken naar de namen van het kattenvoer. Zo heeft Riverwood kattenvoer bijvoorbeeld een lijn die ‘outdoor’ heet. Deze kattenbrokken zijn speciaal samengesteld om uw kat te beschermen tegen allerlei verschillende invloeden van buitenaf en zorgen ook voor een verhoogde energie, zodat uw kat zijn avonturen onvermoeibaar tegemoet kan gaan. Daarnaast staat Riverwood ook nog eens in het algemeen bekend als een heel goed merk.

Ook het merk Carnilove maakt speciale voeding voor katten die veel buiten zijn, onder de naam ‘outdoor’. Deze voeding is (evenals Riverwood, overigens) volledig aardappelvrij en graanvrij kattenvoer. Dat is mooi, want van nature hebben katten eigenlijk helemaal geen graan of aardappels nodig in hun dieet. Ze kunnen prima toe met alleen dierlijke producten en daar halen ze ook de meeste energie uit. Granen worden meestal vooral gebruikt als bindmiddel of als vulstof in het kattenvoer en voegen weinig voedingswaarde toe.

Welk kattenvoer is geschikt voor buitenkatten?

Carnilove en Riverwood zijn niet de enige soorten kattenvoer die geschikt zijn voor buitenkatten. Hoewel de meeste merken eerder hun kattenvoer voor binnenkatten aangeven met een speciale naam, betekent dat natuurlijk ze geen kattenvoer hebben dat geschikt is voor buitenkatten. U kunt in onze catalogus dus eenvoudigweg uw favoriete merk opzoeken en bekijken of dit merk een geschikte lijn heeft voor buitenkatten. Het belangrijkste is in ieder geval een hoge energiewaarde en veel dierlijke producten. Bij de kwaliteitsmerken die wij in onze winkel hebben liggen, zult u dit zeker vinden.


Waar moet ik nog meer op letten als mijn kat veel buiten is?

Natuurlijk is de voeding van groot belang voor katten die veel buiten zijn, maar dit is niet het enige waar u op moet letten als u een buitenkat heeft. Iets waar buitenkatten bijvoorbeeld veel vaker last van hebben dan binnenkatten, is ongedierte. Buitenkatten hebben veel kans om wormen, vlooien of teken op te lopen. Zorg er daarom altijd voor dat u uw kat goed beschermt tegen dit soort infecties. Om wormen bij uw huisdier te voorkomen is het handig om een keer in de zoveel weken te ontwormen, afhankelijk van de leeftijd van uw kat.

Vlooien en teken zijn op zich al irritant, maar kunnen ook vervelende ziektes overbrengen. Daarnaast planten vlooien zich ook nog eens heel snel voort, waardoor ze een ware plaag in uw huis kunnen veroorzaken. In onze catalogus komt u dan ook een hoop producten tegen vlooien en teken tegen. Zo hebben we bijvoorbeeld vlooienbanden, maar ook vlooiendruppels in pipetten. Hoe eerder u teken en vlooien aanpakt, hoe minder overlast ze zullen veroorzaken. Hier geldt zeker dat voorkomen beter is dan genezen.

Waar moet ik nog meer op letten als mijn kat veel buiten is?

Kattenvoer voor buitenkatten online kopen

Op Huisdierenbazaar.nl kunt u kattenvoer voor buitenkatten online kopen. Dit is ideaal als u zelf niet zo’n buitenkat bent en liever gewoon shopt vanaf uw eigen bureaustoel. Natuurlijk heeft het nog meer voordelen: online shoppen gaat snel, kan gewoon even tussen andere dingen door en u hoeft zelf geen vervoer voor uw spullen te regelen. Zo is het makkelijker om grotere bestellingen tegelijk te doen, wat vaak voordeliger uitvalt. In de meeste gevallen zal het kattenvoer dat u bij ons bestelt de volgende dag al voor de deur staan.

Mocht u het nu wel heel erg leuk vinden om naar een echte dierenwinkel te gaan en alle spullen live te zien, dan nodigen wij u van harte uit in onze dierenspeciaalzaak in De Rijp. Alle producten die u in onze webshop vindt, staan hier opgesteld en onze vriendelijke medewerkers staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Natuurlijk kunt u ook online met uw vragen terecht: bij onze klantenservice. Wij vertellen u graag meer over onze producten of onze diensten.

Kattenvoer voor buitenkatten online kopen