Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Kippenhokken

Zijn kippen huisdieren? Die vraag krijgen we soms, omdat mensen het verrassend vinden dat we bij Huisdierenbazaar kippenhokken verkopen. Het is inderdaad een definitiekwestie. In elk geval zijn kippenhokken dierenhuizen! Veel mensen vinden het prettig om wat kippen in de tuin te hebben, ze leggen eieren en scharrelen gezellig rond. Het zijn leuke dieren om naar te kijken. Daarin verschillen ze dus niet van de meeste andere huisdieren.

Kippenhok plaatsen

Kippenhokken zijn relatief grote constructies die een goede plaats in de tuin verdienen. Meestal kiezen we voor een rustige plaats, dus niet aan de straatkant. Kippen zijn wat schuwe dieren, ze stellen rust dus best op prijs. Wind vinden ze niet aangenaam, daarom is het handig om de dichte kant van het hok (het nachthok) naar het westen of zuidwesten te richten, de overheersende windrichting in ons land, op die manier blijft de ren beschut.

Het kippenhok bestaat uit een dicht nachthok en een open ren, met gaas overspannen, waardoor het daglicht binnenkomt. Als het nachthok in het zuidwesten staat, dan zal dat hok voor wat schaduw in de ren zorgen. Dat vinden de kippen prettig, maar als de zon niet te fel is zoeken ze ook graag het licht op, zorg daarom ook voor een schaduwvrij stukje in de ren (dat is natuurlijk minder noodzakelijk als u de kippen vaak buiten hun ren laat scharrelen).

Kippenhok plaatsen

Kippenhok kwaliteit

Goede kippenhokken vormen een stevige constructie die de kippen alle nodige beschutting biedt. Het hok dient er niet alleen voor om de kippen binnen te houden, het dient vooral ook om andere dieren buiten te houden. Vossen, bunzings en andere landroofdieren zien in de kip een smakelijke prooi, u doet er dus goed aan deze kippendieven buiten te houden, bijvoorbeeld door ook de bodem van het hok met gaas te bespannen.

De kippenhokken van Huisdierenbazaar.nl zijn ontworpen met al deze zaken in het achterhoofd: comfortabel voor de kippen, maar ook comfortabel voor u, want u kunt de eieren er makkelijk uitnemen. U kunt kiezen voor een hok met ren, maar u kunt de ren ook zelf maken, dan koopt u dus alleen een nachthok en een eierkamer. Bekijk ons online assortiment op onze pagina met kippenhokken.

Kippenhok bestellen

Een kippenhok bestellen, dat is natuurlijk een stuk gemakkelijker dan er één ophalen. Wij zorgen ervoor dat het hok bij u geleverd wordt, zodat u het in de tuin kunt plaatsen. Natuurlijk heeft huisdierenbazaar.nl nog veel meer producten die voor uw kippen interessant zijn, zoals kippenvoer maar ook producten voor andere vogels. U kunt op onze website het assortiment bekijken, of 'ns langskomen in onze winkel in het Noord-Hollandse De Rijp.

Kippenhok bestellen