Voer

Knaagdieren zijn klein en eten naar verhouding niet veel, maar door de jaren heen gaan er toch aardig wat kilo's voer doorheen. Als u hier graag wat euro's op wilt besparen, dan kunt u bij ons knaagdiervoer online kopen voor uw konijn, (dwerg)hamster, cavia of rat.

Voer voor knaagdieren

Veel knaagdieren hebben de neiging selectief te eten. Eten dat ze niet zo lekker vinden, zullen ze laten staan of voor later verstoppen. Dit noemen we niet voor niets "hamsteren". Hierdoor kan uw knaagdier echter wel belangrijke voedingsstoffen mislopen. Onze knaagdiervoeding is speciaal uitgezocht om selectief eetgedrag te voorkomen. Alle brokjes in een pak hebben namelijk een identieke samenstelling zodat uw konijn, cavia of hamster niet de krenten uit de pap kan vissen.

Knaagdiervoer samenstelling

Knaagdieren hebben behoefte aan complete en uitgebalanceerde voeding. Knaagdieren zijn er in het wild aan gewend kleine insecten en dergelijke te eten. Daarom hebben ze voeding nodig met een hoog eiwitgehalte. Goede knaagdiervoeding moet ook de juiste vetten bevatten omdat ze gewend zijn aan een dieet met veel zaden en noten.

Verder is een hoog gehalte vezels noodzakelijk. Vezels maken de voeding beter verteerbaar en kunnen darmproblemen helpen voorkomen. Bovendien helpen vezels ook nog eens om de tanden af te slijpen. Vooral bij konijnen is dit van doorslaggevend belang. Konijnentanden groeien immers altijd door. Een konijn met te lange tanden kan niet meer eten totdat zijn voortanden weer zijn bijgeslepen door de dierenarts. Ons assortiment knaagdiervoer is met zorg samengesteld om uw klein knaagdier in topvorm te houden.

Knaagdiervoer online kopen

Bij Huisdierenbazaar.nl kunt u snel en gemakkelijk voeding voor uw rat, cavia, konijn, hamster of dwerghamster aanschaffen. Heeft u toch nog vragen over ons aanbod knaagdiervoer? Neem dan vooral contact met ons op, wij staan u graag te woord. Huisdierenbazaar is niet voor niets dé online dierspeciaalzaak.