Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Konijnenhok binnen

Als u uw konijn binnen heeft wonen, dan is een goed konijnenhok natuurlijk net zo belangrijk als wanneer het konijn buiten woont – of eigenlijk nog belangrijker, want een konijnenhok binnen is een echt meubel, dat uw konijn rust en geborgenheid moet brengen, maar er tegelijk voor moet zorgen dat uw huis niet vuil wordt.

Konijn binnenshuis

Konijnen hebben een grote aantrekkingskracht op kinderen en alleen daarom is het al leuk om uw konijn ook binnenshuis te houden. Daarnaast kiezen veel konijnenbezitters er voor om hun konijnen in de koude winter binnen te halen. Wie in een flat woont heeft natuurlijk geen keuze, het konijn is dan altijd binnen. Let er in dat laatste geval extra op dat u uw konijn afwisselend konijnenvoer geeft, ook hiervoor kunt u bij Huisdierenbazaar terecht.

Een konijnenhok binnen neerzetten is nog wel 'n beetje gepuzzel, want wat is nu de beste plek voor een konijn? Aan de ene kant hebben konijnen rust nodig en houden ze van donkere plekjes, maar aan de andere kant zijn ze niet graag alleen, konijnen zijn juist sociale dieren die uw gezelschap op prijs stellen. Sommige mensen kiezen daarom voor verschillende hokken in verschillende ruimtes.

Konijn binnen: ruimte

Konijnen mogen dan kleine huisdieren zijn, ze hebben de ruimte nodig. Ze vinden het heerlijk om rondjes te kunnen rennen en wat te ravotten. Binnenshuis is dit wel lastig, want u wilt uw konijn natuurlijk liever niet zien ravotten met elektriciteitskabels of zoiets... Daarom is het, als u er plaats voor heeft, een goed idee om een binnenren voor uw konijn te maken. Als u een tuin heeft kunt u uw konijn natuurlijk gewoon af en toe naar buiten laten (zorg dan wel voor hekken en verlies uw konijn niet te lang uit het oog, want graven kunnen ze als de beste!

Binnenhok konijn bestellen

Huisdierenbazaar heeft alles in huis voor alle huisdieren. Ook voor binnen-konijnenhokken bent u bij ons dus aan het goede adres. Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op, dan vertellen wij u meer over konijnen, over onze hokken en over wat we verder allemaal doen. U kunt natuurlijk ook langskomen in onze dierenwinkel in De Rijp (tussen Amsterdam en Alkmaar), dan ziet u de hokken met eigen ogen en dan maken we meteen ook even persoonlijk kennis.

Ook voor andere knaagdieren hebben wij een uitgebreid assortiment aan producten. Cavia's kunnen bijvoorbeeld prima in een konijnenhok wonen, maar hebben nog liever hun eigen hok. Ook hamsterkooien en rattenkooien zijn te vinden in onze online dierenwinkel.