Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Light kattenvoer

Light kattenvoer is speciaal gemaakt om ervoor te zorgen dat het gewicht van uw kat op peil blijft. Mocht uw kat al te kampen hebben met overgewicht en moeten afvallen, dan is dit  kattenvoer ook een goed onderdeel van zijn dieet. Bij katten die gevoelig zijn voor overgewicht is het verstandig om al op tijd te starten met light kattenvoer om te voorkomen dat ze te dik worden en last krijgen van alle gezondheidsproblemen die daarbij horen. Bij Huisdierenbazaar hebben we een omvangrijk aanbod aan light kattenvoer van verschillende goede merken. We leggen u graag uit waarom dit voer goed is voor uw kat.

Voor welke katten is light kattenvoer geschikt?

In eerste instantie lijkt het misschien alsof light kattenvoer en  dieetvoer voor katten hetzelfde is, maar er is wel degelijk een belangrijk verschil. Dieetvoer wordt voorgeschreven door de dierenarts als uw kat ziek is of andere lichamelijke problemen heeft. Light kattenvoer is eigenlijk de stap daarvoor. Als u er op tijd bij bent, kunt u er zelfs voor zorgen dat bepaalde gezondheidsrisico’s later of helemaal niet opduiken. Overgewicht is namelijk een veel voorkomende oorzaak van diabetes. En wanneer uw kat last krijgt van zijn gewrichten, zorgt een zwaar lijf natuurlijk voor meer pijn en ongemak dan wanneer uw kat wat lichter is.

Vooral binnenkatten zullen in de praktijk wat aan light kattenvoer hebben. In de natuur zijn katten jagers, maar binnenkatten bewegen een stuk minder dan buitenkatten.  Kattenvoer voor actieve katten is dan ook heel anders samengesteld dan kattenvoer voor binnenkatten . Binnenkatten hebben baat bij kattenvoer waar weinig calorieën en vetten in zitten. Een buitenkat verbrandt deze calorieën in de loop van de dag wel, maar dat is bij binnenkatten niet altijd een zekerheid. U kunt een binnenkat stimuleren om wat actiever te leven door voor leuke  kattenspeeltjes te zorgen, maar dan nog zal hij minder calorieën verbranden dan een buitenkat.

Wanneer beginnen met light kattenvoer?

Het lijkt misschien alsof u niet vroeg genoeg kunt beginnen met light kattenvoer als u een binnenkat heeft, maar dat is niet helemaal waar. Kittens hebben sowieso een wat actievere levensstijl dan volwassen katten en als katten nog in de groei zijn, hebben ze bepaalde voedingsstoffen hard nodig. In de eerste jaren is het daarom raadzaam om speciaal  kattenvoer voor kittens te geven in plaats van light kattenvoer. Dan weet u namelijk zeker dat uw jonge kat alle stoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft en zo gezond mogelijk aan de volgende fase van zijn leven begint.

Is die fase na anderhalf tot twee jaar aangebroken? Dan kunt u aan de hand van zijn levensstijl bepalen of uw kat light kattenvoer nodig heeft. Zoals gezegd levert katten binnen houden normaal gesproken een lagere caloriebehoefte op dan als u uw katten veel naar buiten laat. En dit kan in de loop der jaren ook veranderen. Verhuist u naar een woning langs een grote weg? Dan ligt het voor de hand om uw kat binnen te houden . Gaat u juist van zo’n plek naar een woning in een rustige omgeving? Dan kunt u uw kat wat vaker naar buiten laten gaan. Wordt hij dan actiever, dan kan light kattenvoer tot ondergewicht leiden, wat ook riskant voor zijn gezondheid is.

Oudere katten bewegen gemiddeld genomen een stuk minder dan kittens en jonge katten. Het kan dus ook zijn dat u bij een kat die altijd normaal kattenvoer gegeten heeft op latere leeftijd moet overstappen op light kattenvoer. Komt het minder bewegen door gewrichtsproblemen als artrose? Dan kunt u beter met uw dierenarts overleggen of  dieetvoer voor katten met artrose niet een betere optie is dan light kattenvoer. Ook voor dit dieetvoer kunt u bij Huisdierenbazaar terecht.

Welk light kattenvoer is er verkrijgbaar?

Niet ieder merk heeft light kattenvoer in het assortiment.  Goedkoop kattenvoer uit de supermarkt is zelden light, omdat het redelijk specialistisch voer is dat vraagt om ingrediënten die goed op het natuurlijke dieet van specifieke kattenrassen aansluit. Als uw kat aanleg voor overgewicht heeft, is dat soort goedkoop kattenvoer zelden goed kattenvoer . In ons assortiment vindt u verschillende  merken kattenvoer met een lijn light voer. We verkopen bijvoorbeeld het light kattenvoer van Casa Fera , waarvan de ingrediënten zorgvuldig samengesteld zijn om het gewicht van uw kat gezond te houden en de kans op ziektes die door overgewicht veroorzaakt worden te verlagen.

Verder hebben we light kattenvoer in de aanbieding van populaire merken als  Profine en Greenheart . Heeft uw kat al last van overgewicht en is er daardoor voer nodig waar hij van afvalt? Vraag dan eens aan uw dierenarts of hij  dieetvoer voor katten met overgewicht nodig heeft.  Prins dieetvoeding is wat ons betreft dan echt een aanrader.  Prins VitalCare Weight Reduction & Diabetic bevat meer voedingsvezels, maar minder calorieën dan regulier kattenvoer en helpt uw kat daarmee om op een verantwoorde manier af te vallen. Dit  kattenvoer van Prins doet meteen dienst als dieetvoer voor katten met diabetes .

Light kattenvoer online kopen

Light kattenvoer komt u niet in iedere winkel tegen waar ze kattenvoer verkopen, maar een  gespecialiseerde dierenwinkel heeft dit gezonde kattenvoer ongetwijfeld in het assortiment. Heeft u zo’n winkel niet in de buurt? Dan kunt u bij Huisdierenbazaar snel en eenvoudig light kattenvoer online bestellen. Meestal heeft u het voer dezelfde week nog in huis. Veel producten worden namelijk vandaag nog verzonden als u ze voor 16:00 bestelt. Heeft u verder nog spullen voor uw kat nodig, zoals een kattenbak , een  kattenmand of een krabpaal ? Ook die zijn te koop in onze online dierenwinkel !