Orijen dieetvoer

Het valt niet mee om honden-of kattenvoer te vinden dat de behoeftes van uw hond of kat honderd procent tegemoet komt. Er zijn dan ook zoveel verschillende merken waar u uit kunt kiezen! In de webshop van Huisdierenbazaar.nl heeft u de keuze uit een ruim assortiment. Huisdierenbazaar is een dierenspeciaalzaak die ook dieetvoer mag verkopen. Zo vindt u in de webshop onder andere Orijen dieetvoer. Een voordeel van Orijen dierenvoeding is dat prijs en kwaliteit hand in hand gaan. Duurzaam voer dat niet slecht is voor de portemonnee dus!

Het merk Orijen

Orijen kijkt bij het ontwikkelen van zijn producten naar datgene wat honden en katten van nature nodig hebben. Sinds de tijd dat mensen honden en katten als huisdieren gingen beschouwen, is er veel veranderd. Honden en katten zijn geheel aan de mens gewend geraakt en tegenwoordig kunnen ze bijna niet zonder hen leven. Wat echter niet is veranderd, is het dieet van honden en katten. Deze huisdieren zijn van nature carnivoren, hun dieet bestaat voor het grootste deel uit vlees. Toch is het niet zo dat zij alleen daarvan kunnen leven: bepaalde vitamines, mineralen en eiwitten die niet in vlees zitten zijn ook voor hen onmisbaar. Ook de verpakkingen van Orijen zijn op een duurzame manier geproduceerd. Orijen houdt bij het gehele productieproces rekening met het milieu!

Een natuurlijk dieet, gebaseerd op het dieet van de voorouders van onze favoriete viervoeters, daar streeft Orijen naar. Het honden- en kattenvoer wordt op een duurzame manier geproduceerd, met zo veel mogelijk lokale ingrediënten. Acana, de producent van Orijen, is van oorsprong Canadees. In het voer van Acana en Orijen wordt onder andere vis uit de omgeving verwerkt. Verder probeert Orijen gebruik te maken van zo veel mogelijk natuurlijke, gezonde ingrediënten. Het is bijna onvermijdelijk om graanvrij voer te kunnen produceren. Orijen heeft een lijn met graanvrij voer, waarin de granen vaak zijn vervangen door rijst of mais. In ieder geval is dit voer geschikt voor honden en katten met een granen- en/of glutenallergie.

Orijen dieetvoer

Dieetvoer tegen allergieën

Er is een verschil tussen een voedselintolerantie en een allergie. Een voedselintolerantie voor een bepaald bestanddeel van voeding (denk aan lactose-intolerantie) zorgt voor onder andere maag- en darmklachten. Zolang het desbetreffende ingrediënt vermeden wordt, is er niets aan de hand. Een voedselallergie kenmerkt zich door een heftige reactie op bepaalde eiwitten (allergenen). Een dergelijke allergie kan zomaar ontstaan. Zelfs als een hond of kat een bepaald eiwit vaker heeft binnengekregen en er eerst geen reactie ontstond, kan hij of zij er op gegeven moment alsnog allergisch voor worden. Als gevolg van een voedselallergie kunnen er ook maag- of darmklachten ontstaan, maar ook andere nare problemen optreden. Een hond of kat kan bijvoorbeeld jeuk krijgen en de huid openkrabben of –bijten. Of misschien neemt zijn of haar gewicht erg toe.

Een voedselallergie is erg schadelijk voor de gezondheid van honden en katten. Daarom is het belangrijk om, mocht u een vermoeden hebben dat uw dier heftig reageert op zijn voer, zo snel mogelijk een bezoek brengt aan de dierenarts. Het is namelijk lastig om zelf te kunnen beoordelen of uw hond of kat last heeft van een allergie. Veel van de symptomen die voorkomen bij een allergie kunnen ook bij andere aandoeningen optreden. Alleen een dierenarts kan uitsluitsel bieden. Dan nog is het moeilijk te zeggen of Orijen dieetvoer ook echt werkt voor uw hond of kat. Net als bij regulier voer reageren huisdieren erg verschillend op de verscheidene producten die er bestaan.

Het dieetvoer van Orijen

Orijen heeft dieetvoer voor honden en katten met verschillende problemen als gevolg van een allergie. Zo is er onder andere het graanvrije voer. Orijen heeft voor zijn dieetvoer verschillende, aangepaste recepten bedacht. Daarin worden de ingrediënten die allergieën veroorzaken vervangen door andere, voornamelijk natuurlijke ingrediënten. Uiteraard komt bij het produceren van dierenvoeding wel een chemisch proces kijken. Hetzelfde geldt voor gerenommeerde merken als Prins, Riverwood en Royal Canin. Dat betekent niet dat er artificiële geur-, kleur- en smaakstoffen aan de brokken en het natvoer toegevoegd hoeven te worden. De producenten van Orijen vermijden dit soort onzinnige, slechte ingrediënten dan ook.

Orijen dieetvoer online kopen in de webshop

Orijen dieetvoer en andere soorten katten- en hondenvoer koopt u in de webshop van Huisdierenbazaar.nl! Huisdierenbazaar is dé online dierenspeciaalzaak van Nederland. Er zijn slechts enkele dierenspeciaalzaken die ook dieetvoer mogen verkopen, dus daar zijn wij best trots op. Bij ons koopt u het dieetvoer van Orijen voor een goede prijs. Daarnaast profiteert u regelmatig van aanbiedingen. Zo hoeft u in sommige gevallen geen verzendkosten te betalen. Bestellen bij Huisdierenbazaar betekent tevens een razendsnelle levering. Vaak ontvangt u uw bestelling al binnen twee werkdagen. Dat is natuurlijk ideaal, zeker als u uw huisdier zo snel mogelijk aan dieetvoer wilt laten wennen. Mocht het dieetvoer van Orijen niet goed aanslaan bij uw hond of kat, dan kunt u nog altijd kijken naar het dieetvoer van onze andere merken, zoals Prins en Royal Canin.

Een groot voordeel van Huisdierenbazaar is dat u bij ons twee keuzes heeft: u kunt producten bestellen via de webshop, of onze ‘echte’ winkel in De Rijp bezoeken. De winkel is makkelijk te bereiken vanuit Amsterdam, Zaandam en Purmerend. Natuurlijk is het assortiment in de winkel aanzienlijk kleiner dan in de webshop. Veel van onze producten zult u dan ook niet in de winkel kunnen kopen, zoals u wel begrijpt.

Orijen dieetvoer online kopen

Orijen dieetvoer assortiment