Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Profine speciale voeding

Goede voeding is belangrijk voor ieder levend wezen. Voor mensen is het makkelijk: die kunnen gewoon naar de winkel gaan en gezonde levensmiddelen kopen. Huisdieren zijn echter afhankelijk van hun baasjes. Als baasje bent u verantwoordelijk voor de gezondheid van uw geliefde hond of kat. Huisdierenbazaar.nl maakt het u gelukkig erg makkelijk om verantwoorde keuzes voor uw huisdieren te maken. In onze webshop koopt u dierenvoer van verschillende gerenommeerde merken die gespecialiseerd zijn in huisdieren. Wij hebben ook speciale dierenvoeding en daarnaast is Huisdierenbazaar ook een van de weinige online dierenspeciaalzaken van Nederland die dieetvoer mag verkopen. In de webshop koopt u onder andere Profine speciaal voer voor honden en katten. Hieronder volgt een uitleg over hoe speciaal voer in het algemeen werkt en specifiek dat van Profine. Ook vertellen we u wat Profine speciaal dierenvoer nu zo bijzonder maakt.

Wat is het verschil tussen speciaal voer en dieetvoeding?

Het grote verschil tussen dieetvoeding en speciale dierenvoeding is dat dieetvoeding voorgeschreven wordt door de dierenarts. Dieetvoer is gericht op honden en katten met bepaalde gezondheidsklachten die ondersteuning van dierenvoer kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan nierproblemen, diabetes of gewrichtsklachten. Speciale voeding is ook gericht op bepaalde soorten honden en katten en kan zelfs geschikt zijn bij bepaalde klachten. Zo bestaat er speciaal voer dat hypoallergeen is of ondersteuning biedt aan een gevoelige huid. Echter, als uw hond of kat echt ergens last van heeft, is het altijd een goed idee om eerst langs de dierenarts te gaan. Hij of zij kan het beste bepalen of er baat is bij speciaal voer of dat er echt dieetvoer nodig is. Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg klachten die niet met voer opgelost kunnen worden.

Een granen- en/of glutenallergie komt vaak voor bij zowel honden als katten. Granen en gluten horen eigenlijk niet thuis in het natuurlijke dieet van honden en katten. Eigenlijk zijn deze ingrediënten zelfs erg slecht. Helaas bevatten veel soorten dierenvoer wel granen en gluten. Deze ingrediënten zijn goedkoop en vullen goed. Vooral goedkopere dierenvoeding kan veel sporen van granen en/of gluten bevatten. Hoe verleidelijk de prijs ook is, het is dus allerminst verstandig om uw dierenvoer in de supermarkt te kopen. Een dierenspeciaalzaak als Huisdierenbazaar biedt u de garantie dat u gecertificeerde producten van hoogwaardige kwaliteit in huis haalt. Op Huisdierenbazaar.nl zit u altijd goed, daar kunt u vanuit gaan!

De natuurlijke ingrediënten van Profine dierenvoer

Een van de merknamen die aan Huisdierenbazaar is verbonden, is Profine. Van dit merk verkopen we verschillende producten. Profine werkt samen met Scandinavische fokkers om de beste soorten voer te garanderen, boordevol gezonde ingrediënten. Natuurlijk zit in het voer van Profine vlees, maar ook een heerlijke groentemix. Profine is erg goed in het samenstellen van smakelijke recepten waar honden en katten van zullen smullen. Het merk Profine probeert granen zo veel mogelijk te vermijden. In plaats daarvan wordt een mengsel van aardappelen, tomaat en mais aangeboden, producten die voor honden en katten wel goed verteerbaar zijn.

Volgens de filosofie van Profine is het belangrijk dat honden en katten dus zo weinig mogelijk voedingsstoffen binnenkrijgen waar ze in de natuur ook niet tegenaan zouden lopen. Daar kunnen wij van Huisdierenbazaar het niet meer mee eens zijn! Profine is daarom een van de merken die we van harte aanbevelen aan onze klanten.

Gezond speciaal dierenvoer van Profine

Het dierenvoer van Profine bevat, zoals hierboven beschreven staat, erg weinig granen en gluten, of zelfs helemaal geen granen. Het kan hierdoor geschikt zijn voor dieren die allergisch zijn voor bijvoorbeeld tarwe (een allergie die zowel bij katten als bij honden relatief veel voorkomt). Daarnaast is het kattenvoer en hondenvoer van Profine opgedeeld in bijvoorbeeld leeftijd, ras of conditie. Er is speciaal kattenvoer voor kittens, hondenvoer voor pups en dierenvoer voor seniore honden of katten. Voor grote honden is er ander dierenvoer dan voor kleine honden (het zal hier vaker gaan om de omvang van de brokken dan om de inhoud, overigens, maar ook dat is zeker niet onbelangrijk). Daarnaast bestaan er nog de meer gerichte soorten dierenvoer, zoals de kattenvoersoorten 'Derma' en 'Sterilised', die zich respectievelijk richten op katten met een gevoelige huid of katten die net gesteriliseerd of gecastreerd zijn. Op die manier is het dierenvoer van Profine weliswaar geen dieetvoer, maar voor de meeste gezonde honden en katten wel erg goed.

Profine dieetvoer online bestellen

Wilt u na onze aanbevelingen te hebben gelezen regulier dierenvoer of speciaal voer van Profine bestellen via onze webshop? Geen probleem, want de bestelprocedure hebben we voor onze klanten zo eenvoudig mogelijk gemaakt. In het handige menu op de homepagina vindt u een lijst van alle merken die we verkopen. Profine vindt u zowel onder het kopje ‘honden’ als het kopje ‘katten’. Of u typt ‘Profine’ in bij de zoekbalk bovenaan de homepagina. Op de productpagina kunt u kiezen uit verschillende voerzakken. Lees de productinformatie nog eens door, zodat u zeker weet dat u het soort hondenvoer of kattenvoer in huis haalt dat uw hond of kat nodig heeft. Vaak profiteert u in de webshop ook nog eens van aanbiedingen. Zo hoeft u vaak geen verzendkosten te betalen.

Mocht u er de voorkeur aan geven uw producten in een ‘echte’ dierenwinkel te kopen in plaats van ze online te bestellen, dan kunnen we u ook op dit gebied van dienst zijn. In De Rijp in de provincie Noord-Holland vindt u de winkel van Huisdierenbazaar. Daar staan onze medewerkers zes dagen per week voor u klaar om u te helpen en informatie aan u te verschaffen over de producten van Huisdierenbazaar. Houd er wel rekening mee dat lang niet alles wat u in de webshop kunt vinden ook in de winkel te koop is. Wilt u er verzekerd van zijn dat u een bepaald product kunt vinden, dan is het waarschijnlijk verstandiger om een bezoek te brengen aan onze online dierenwinkel.

Wilt u eerst meer lezen over andere merken speciale voeding? Kijk dan bijvoorbeeld eens op onze pagina's over CaroCroc speciale voeding, Riverwood speciale voeding en Orijen speciale voeding. Bent u toch op zoek naar echt dieetvoer? Kijk eens naar Prins dieetvoer!