Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Seresto

Een van de grootste ergernissen voor honden en katten die veel buiten komen is natuurlijk ongedierte. Vlooien jeuken enorm wanneer ze uw hond of kat bijten en teken kunnen nare ziektes overdragen. Het is dan ook altijd een goed idee om uw huisdier te beschermen tegen deze irritante beestjes. Een van de manieren om dat te doen is via Seresto vlooienbanden.

Over Seresto

Seresto is een merk dat onderdeel is van Bayer, een grote speler op het gebied van gezonheid en voeding. Onder de naam Seresto (of in sommige landen Foresto) maakt Bayer vlooien- en tekenbanden. Bayer hecht veel waarde aan integriteit in hun operaties en proberen zo goed mogelijk voor de mensen te zorgen, zowel voor hun klanten als voor hun werknemers. Uiteraard worden ook de vlooienbanden van Seresto gemaakt met deze aandacht voor gezondheid en welzijn.

Hoe werkt een Seresto vlooien- en tekenband?

Een vlooienband of tekenband van Seresto is erg makkelijk in het gebruik. De halsband wordt geleverd in een blikje en zit opgerold. U kunt hem makkelijk uitrollen en de uitstekende stukjes plastic verwijderen, zodat die niet in de nek van uw huisdier prikken. De vlooienband gaat om de nek van de kat of de hond. Zorg ervoor dat hij strak genoeg zit om zo veel mogelijk huid aan te raken, maar los genoeg om niet oncomfortabel te zijn voor uw huisdier. Een goede stelregel is om twee vingers tussen de nek van uw huisdier en de vlooienband te houden.

Maak de vlooienband vast met de lusjes en knip het overschot af, zodat het niet in de weg zit. Uw hond is nu good to go voor de komende maanden. De vlooienband verspreidt langzaam een stof over de huid van de hond, die vlooien en teken wegjaagt en dood maakt. Door de samenstelling van het middel, dat ervoor zorgt dat vlooien en teken het gevoel krijgen alsof ze over heet zand lopen, wordt uw huisdier in de meeste gevallen niet één keer gebeten.

Seresto

Een Seresto vlooien- en tekenband gaat tot 8 maanden mee. U hoeft met zo’n halsband dus veel minder vaak na te denken over ongediertebestrijding bij uw huisdier dan als u pipetten met bestrijdingsmiddel gebruikt. Deze werken meestal maar een maand. Seresto is een uitkomst voor alle honden, zowel honden die in de stad wonen, als echte buitenhonden die de hele dag in de tuin lopen.

Effectiviteit van de Seresto vlooien- en tekenbanden

Seresto vlooien- en tekenbanden zijn effectief tegen vlooien, teken, luizen en mogelijk andere insecten zoals muggen. Doordat de insecten zowel weggejaagd als gedood worden, wordt uw huisdier niet gebeten en zal er – zeker in het geval van vlooien of luizen – ook geen plaag ontstaan. Deze dubbele bescherming is niet alleen heel prettig voor uw huisdier, maar ook zeker voor uzelf. Vlooien of luizen in huis is misschien nog wel erger dan op uw huisdier.

Als u gaat zoeken naar reviews van Seresto vlooienbanden kan het zijn dat u een aantal negatieve ervaringen tegenkomt. Het is natuurlijk zo dat Seresto een geneesmiddel is en daar kunnen altijd problemen mee ontstaan. De vlooien- en tekenbanden van Seresto werken tot 8 maanden. Hoewel dit in het beste geval absoluut zo is, is het niet onverstandig om tussendoor te controleren of dat voor uw hond of kat ook geldt. Er kunnen altijd dingen gebeuren waardoor de effectiviteit van de band afneemt.

Daarnaast is het zeker bij honden en katten met allergieën belangrijk om te blijven controleren. De vlooien- en tekenbanden van Seresto beschermen tegen bijna alle vlooien en teken, maar het kan altijd gebeuren dat er eentje toch doorheen komt. Als uw huisdier hier allergische reacties op heeft insectenbeten kunt u beter het zekere voor het onzekere nemen en regelmatig controleren. Ook kan het natuurlijk zijn dat uw huisdier de (dode) vlooien of teken opeet. Sluit daarom de mogelijkheid van ziektes die worden overgebracht via insecten nooit helemaal uit.

In de meeste gevallen zal de vlooienband van Seresto zijn werk echter prima doen en kunt u met een gerust hart uw huisdier laten spelen in het bos of in hoog gras. De vlooienband is waterproof, dus ook zwemmen of in bad gaan met de band om is geen bezwaar. Seresto wordt door veel dierenartsen gebruikt en is dus zeker een goed product. Aangezien het een geneesmiddel is, raden wij wel aan de bijsluiter goed te lezen, om eventuele bijwerkingen of allergische reacties te voorkomen.

Seresto online kopen

De vlooien- en tekenbanden van Seresto zijn te koop bij Huisdierenbazaar in drie varianten. We hebben vlooienbanden voor grote honden, van meer dan 8 kilo, kleine honden, onder de 8 kilo, en voor katten. Het bestellen van deze producten in onze webshop gaat eenvoudig en de vlooienbanden van Seresto worden ook nog eens gratis bij u thuis bezorgd. Zo kunt u lekker in uw bureaustoel blijven zitten en toch het beste voor uw huisdier in huis halen.

Naast vlooienbanden kunt u bij ons ook vele andere producten kopen voor honden en katten. Ons assortiment varieert van hondenvoer en kattenvoer tot krabpalen, hondenmanden en zelfs reddingsvesten voor honden. Mocht u vragen hebben over het gebruik van vlooienbanden of andere producten uit onze webshop, dan kunt u altijd terecht bij onze klantenservice. Wilt u graag onze producten in het echt zien, of face to face met onze werknemers praten? Dan nodigen we u uit in onze dierenwinkel in De Rijp, in Noord Holland.

Seresto online kopen