Soorten kattenvoer


Natuurlijk weet iedereen wel dat katten ‘kattenvoer’ nodig hebben, maar soms houdt de kennis daar wel op en dan ontstaat er een probleem. Er zijn namelijk ontzettend veel soorten kattenvoer en welke moet u dan kiezen? Wij helpen u graag wat verder met die keuze door verschillende soorten kattenvoer voor u op een rijtje te zetten. We noemen daarbij ook een aantal merken die volgens ons goed kattenvoer leveren. Weet u al wel precies welk kattenvoer uw kat nodig heeft? Dan kunt u ook direct door naar onze catalogus!

  • Kattenvoer voor alle soorten katten
  • Met of zonder graan
  • Dieetvoeding voor katten met gezondheidsklachten


Speciaal of premium kattenvoer

Voor veel volwassen katten is normaal ‘adult’ kattenvoer goed genoeg. Zeker als u kiest voor een merk dat lekker veel dierlijke ingrediënten gebruikt bij het maken van zijn voer, zoals Riverwood, Profine, Canagan of Acana, zit u meestal wel goed. Toch zijn er ook momenten in het leven van uw kat dat hij even wat meer aandacht nodig heeft als het gaat om eten. Kittens hebben bijvoorbeeld andere voeding nodig dan seniore katten en ook vlak na een operatie zoals castratie kan het gebeuren dat ander kattenvoer gewenst is.

Speciaal of premium kattenvoer

Voor dit soort momenten bestaat speciaal of premium kattenvoer. Dit voer bevat bepaalde ingrediënten of mist juist ingrediënten om zo goed mogelijk aan te sluiten op de behoefte die een kat in een bepaalde toestand of levensfase heeft. Kittens moeten bijvoorbeeld nog flink groeien, terwijl seniore katten meestal minder actief zijn. Daardoor hebben kittens veel meer energie nodig dan seniore katten. Ook na een operatie kan het metabolisme van de kat veranderen en kan hij behoefte hebben aan kattenvoer met minder calorieën. Een merk dat veel verschillende soorten speciaal kattenvoer verkoopt is Smølke.

Smølke en sommige andere merken verkopen ook hypoallergeen kattenvoer. Dit is kattenvoer dat zo min mogelijk ingrediënten bevat waar katten een allergische reactie op kunnen krijgen. Hypoallergeen kattenvoer kan gezien worden als speciaal kattenvoer, maar afhankelijk van het merk valt dit soms ook onder dieetvoeding. Het verschil tussen speciaal kattenvoer en dieetvoeding is dat dieetvoeding door de dierenarts voorgeschreven wordt als onderdeel van een behandeling. Bij speciaal kattenvoer is dat niet het geval.

Graanvrij kattenvoer

Een soort kattenvoer waar veel merken zich de laatste tijd mee bezighouden is graanvrij kattenvoer. Katten zijn van nature carnivoren en hun spijsvertering is er daarom niet op ingesteld om graan te verwerken. Toch wordt dit in veel soorten kattenvoer wel gebruikt om kosten te besparen. Het is namelijk een vrij goedkoop bindmiddel, waarmee de brokjes er netjes en stevig uit komen te zien. Voornamelijk goedkoop kattenvoer bevat daardoor vaak veel graan. In duurder kattenvoer van betere merken is dat graan vaak vervangen door meer dierlijke producten of groenten.

Graanvrij kattenvoer

Graanvrij kattenvoer is in onze webshop te vinden van verschillende merken. Met name Riverwood, Canagan en Orijen zijn grote spelers op dit gebied, aangezien al hun kattenvoer graanvrij is. Ook de merken Buddy’s, Carnilove, Natural Health, Naturea en Acana hebben een assortiment aan graanvrij kattenvoer. Overstappen op graanvrij kattenvoer kan een oplossing zijn voor katten die te kampen hebben met maag- en darmklachten of huidproblemen. Toch is het in dat geval vaak handig om eerst even langs de dierenarts te gaan.


Dieetvoeding voor katten

En wat zal die dierenarts dan aanraden? Misschien wel dieetvoeding. Dieetvoeding voor katten is over het algemeen alleen te koop bij de dierenarts en bij goede dierenspeciaalzaken. U kunt zich dus vast wel voorstellen dat wij er trots op zijn dat we dit mogen verkopen. Het dieetvoer dat u in onze winkel kunt vinden is voornamelijk van het merk Prins. Prins dieetvoeding voor katten is te krijgen als kattenbrokken en als natvoer. Zo kunt u zelfs tijdens het dieet van uw kat nog wat afwisseling bieden.

Dieetvoeding voor katten

Dieetvoeding voor katten is echt bedoeld voor katten met gezondheidsproblemen. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld kattenvoer voor katten met diabetes, gewrichtsproblemen, blaasproblemen en allergieën. Voor elke soort dieetvoer hebben we een pagina in onze huisdierenencyclopedie, waar precies uitgelegd staat hoe het dieetvoer werkt en voor welke katten het geschikt is. Overleg altijd eerst met de dierenarts voor u uw kat dieetvoeding geeft. De extra of weggelaten ingrediënten zijn namelijk lang niet altijd goed voor gezonde katten.


Kattenvoer online kopen

Nu u iets meer informatie heeft over de verschillende soorten kattenvoer die er zijn, is het misschien tijd om kattenvoer te gaan kopen. In onze webwinkel kunt u kattenvoer voor alle katten vinden, zowel kattenbrokken als natvoer voor de kat. Heeft u voorkeur voor een bepaald merk? Dan kunt u de catalogus filteren op dat merk. Dit maakt de zoektocht naar het juiste kattenvoer alvast wat makkelijker. Natuurlijk kunt u ook verschillende soorten kattenvoer uitproberen om te kijken waar uw kat het beste op reageert. Naast kattenvoer voor verschillende katten, verschilt de smaak en samenstelling namelijk ook tussen soorten kattenvoer.

Kattenvoer online kopen

Bij Huisdierenbazaar.nl is het heel gemakkelijk om online kattenvoer te bestellen. U kiest gewoon in de catalogus uit wat u wilt hebben en betaalt via vertrouwde wegen zoals iDEAL en PayPal. Bezorging gebeurt over het algemeen binnen een dag, zolang we het product op voorraad hebben. Zo hoeft u nooit verlegen te zitten om kattenvoer. Daarnaast betaalt u bij grotere bestellingen geen bezorgkosten. Het is dus ook geen slecht idee om meteen twee of drie zakken te kopen. Zo bent u vaak uiteindelijk goedkoper uit!


Kattenvoer assortiment