Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Vlooien kat bestrijden

Hoe leuk het ook is om een huisdier te hebben, er zijn altijd problemen waar u rekening mee moet houden. Zo ook bij katten. Meestal is er niets aan de hand en kunnen u en uw kat rustig van elkaar genieten. Maar af en toe is het nodig wat aandacht te schenken aan de gezondheid van uw kat. Vooral als uw kat vaak buiten rondloopt is de kans groot dat hij of zij weleens iets oploopt, zoals wormen of vlooien. Dat is natuurlijk erg vervelend. Vlooien gaan in de vacht van uw kat zitten en voeden zich met bloed. Vlooienbeten kunnen gaan jeuken. Ziet u uw kat continu krabben en in zijn of haar eigen vacht happen, dan is dat een teken dat uw kat door vlooien geteisterd wordt. Huisdierenbazaar.nl helpt u vlooien bestrijden met een groot assortiment aan vlooienmiddelen in allerlei vormen en maten. Zo komt u gegarandeerd van vlooien af.

Hoe vlooien te bestrijden?

Er bestaan verschillende effectieve manieren om vlooien bij uw kat te bestrijden. De meest bekende en snelle manier is het bestrijden van vlooien door middel van pipetten. Dit middel zorgt er namelijk voor dat de eitjes van de vlooien onvruchtbaar worden en dus niet meer uit kunnen komen. Want anders kunt u weer helemaal opnieuw beginnen met behandelen. Het is belangrijk meteen nadat u merkt dat uw kat vlooien heeft over te gaan op behandelen. De vlooien blijven namelijk niet in de vacht van uw kat zitten: zij verspreiden zich door zijn of haar omgeving en kunnen overspringen op mensen. In iedere verpakking zitten vier pipetten, omdat uw kat vier kuren moet krijgen om zeker te weten dat de vlooien niet meer terugkomen. Na het doden van de vlooien kunt u ze uit de vacht van uw kat kammen met een speciale vlooienkam, die we ook in onze webshop verkopen.

Vlooien bestrijden

Een ander effectief middel tegen vlooien is de zogenaamde vlooienband. Dit is in principe gewoon een halsband die een bepaald middel verspreidt dat direct de op uw kat aanwezige vlooien bestrijdt. De vlooienband blijft acht maanden lang zijn werk doen. Het voordeel van een vlooienband is dat u verder niets hoeft te doen om uw kat te behandelen, alleen uw kat af en toe borstelen of te kammen en in de gaten houden, om te voorkomen dat de vlooien terugkomen. Het is belangrijk om de vlooienband niet te strak te maken. Mocht uw kat vast komen te zitten, dan kan hij of zij zichzelf door de veiligheidssluiting die aan de band zit makkelijk losmaken. Dit is vaak een reden waarom katteneigenaren hun kat geen halsband om durven te doen.

Overige maatregelen tegen kattenvlooien

Er zijn natuurlijk meer maatregelen die u kunt treffen tegen kattenvlooien. Zo zijn er speciale shampoos voor katten verkrijgbaar in onze webwinkel waarmee u de plaagdiertjes tegengaat. In combinatie met een goede vlooienkam kan dit soms al voldoende zijn om vlooien te bestrijden. Ook kunnen de shampoos helpen een volgende vlooienplaag te voorkomen. Af en toe uw dier met een dergelijke shampoo wassen en een goede kambeurt geven kan dus geen enkele kwaad.

Naast pipetten is er ook een handige vlooienspray te koop in onze webwinkel. U sprayt het product op de vacht van uw kat en verdeelt het eenvoudig met een kam. Alle middelen die we aanbieden bij Huisdierenbazaar.nl zijn volledig veilig voor uw huisdier en hebben weinig tot geen bijwerkingen. Wij vinden het belangrijk dat u kattenvlooien op een milde doch effectieve wijze kunt bestrijden. Zo kunt u afrekenen met die nare beestjes terwijl het welzijn van uw kat er niet onder lijdt. Blije katten zijn immers blije baasjes, dat begrijpen we bij Huisdierenbazaar.nl maar al te goed!

Ook is er een omgevingsspray te koop waarmee u de omgeving kunt behandelen wanneer uw dier last heeft van vlooien. Heeft uw kat last van vlooien? Dan bestaat er een kans dat de beestjes zich ook door de rest van het huis verspreiden. Favoriete plekken van vlooien zijn een kattenmand, beddengoed, een stoffen bank of uw tapijt. De speciale omgevingsspray tegen vlooien doodt deze vlooien én hun larven. Ook doet u er goed aan om regelmatig te stofzuigen en de stofzuigerzak te vervangen: zo verkleint u de kans op een nieuwe vlooienbesmetting.

Een vlooienplaag voorkomen

Wanneer uw kat van die nare beestjes af is, wilt u natuurlijk weten hoe u een volgende vlooienplaag of besmetting kunt voorkomen. Sommige mensen denken dat het krijgen van vlooien te maken heeft met hygiëne. Dat is echter niet het geval. Hoe schoon uw huisdier en uw huis ook zijn, het is nooit helemaal te voorkomen dat uw dier vlooien oploopt. Toch zijn er enkele maatregelen die u kunt nemen die het krijgen van een vlooienplaag aanzienlijk verkleinen. Zoals we eerder al zeiden is zorgvuldig stofzuigen heel belangrijk. Denk daarbij vooral aan plinten en naden of kieren in de vloer: dit zijn plekjes waar vlooien zich graag ophouden. Heeft u tapijt in huis? Overweeg om voor vinyl, parket of laminaat te kiezen: vlooien houden meer van een wollig tapijt dan van een gladde vloer.

Daarnaast is het regelmatig wassen van uw beddengoed essentieel, vooral wanneer uw kat hier wel eens op slaapt. Denk ook aan dekentjes op de bank of een stoffen kattenmandje. Was deze maandelijks op 60 graden met wasmiddel. Op deze manier verkleint u de kans op een vlooienplaag. Let wel: uw kat kan nog steeds vlooien krijgen. Wel is er minder kans dat deze vlooien echt voor een plaag zullen zorgen.

Vlooien bestrijden op Huisdierenbazaar.nl

U kunt via de webshop van Huisdierenbazaar.nl eenvoudig en snel bestrijdingsmiddelen tegen vlooien bestellen. Onze homepagina is zo ingedeeld dat u binnen enkele seconden op de pagina belandt waar u moet zijn. Vanaf dat moment is het aan u om de producten te selecteren die u wilt bestellen en de betaling af te ronden. Meestal heeft u uw bestelling al binnen twee werkdagen in huis. Dat is ook zo als u bij ons kattenvoer bestelt. Een voordeel van online bestellen is dat u niet met spullen hoeft rond te sjouwen, maar gewoon vanuit huis kunt aanschaffen wat u maar wilt. Omdat Huisdierenbazaar een dierenspeciaalzaak is, is ons assortiment ook een stuk groter dan dat van de gemiddelde dierenwinkel. U zult dus alles bij ons kunnen vinden wat u zoekt. Hebben wij het niet in huis, dan bestaat het waarschijnlijk niet. Eventueel kunt u ook langskomen in onze ‘echte’ winkel in de Rijp in Noord-Holland, die makkelijk te bereiken is vanuit onze hoofdstad. Zo hebben wij het voor iedereen mogelijk gemaakt om te genieten van de vele voordelen die Huisdierenbazaar als dierenspeciaalzaak biedt!

Vlooien bestrijden op Huisdierenbazaar.nl