Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Vlooienband kat

Als katteneigenaar is de kans vrij groot dat u al eens te maken heeft gekregen met vlooien: vervelende kleine beestjes die zich in de vacht van uw kat nestelen en gigantisch jeuken. Vlooien zijn irritant voor uw kat, omdat ze dus jeuk veroorzaken, maar ze springen ook nog eens over naar andere huisdieren of zelfs mensen. Een complete vlooienplaag in huis is waarschijnlijk wel het laatste waar u op zit te wachten. Daarom is vlooienbestrijding erg belangrijk. U kunt bij ons pipetten kopen met vlooiendruppels voor katten, maar als u meer van het type ‘voorkomen is beter dan genezen’ bent, is een vlooienband voor katten ook zeker geen overbodige luxe.

Vlooien zijn niet alleen heel vervelend voor uw kat. Ook uw omgeving en uzelf kan hinder ondervinden van vlooien. Wanneer er sprake is van een vlooienplaag, vermenigvuldigen de beestjes zich snel. Met als gevolg dat binnen de kortste keren niet alleen de kat, maar ook uw huis vol vlooien zit. Ook kan uw kat last krijgen van vlooienallergie: een zeer nare aandoening waarbij uw kat vreselijke last van jeuk heeft en overmatig krabt en likt. Er kunnen zelfs kale plekken in de vacht van uw kat ontstaan.

Een vlooienallergie kan ook bij mensen voorkomen. Wanneer de vlooien van uw kat naar u of uw gezinsleden overspringen en u bijten, kan er een allergische reactie ontstaan op het speeksel van de vlo. Als gevolg hiervan kunt u rode, jeukende bultjes krijgen die zich verspreiden over verschillende delen van het lichaam. Reden des te meer om een vlooienplaag in huis te voorkomen. Een vlooienband voor uw kat is daarvoor een zeer geschikt preventiemiddel.

Hoe werkt een vlooienband bij katten?

Een vlooienband is een heel gemakkelijk bestrijdingsmiddel tegen vlooien en ander ongedierte (sommige vlooienbanden werken namelijk ook direct tegen teken). U doet de vlooienband gewoon als een halsband bij de kat om. Deze halsband verspreidt dan een stof over de huid van de kat die ervoor zorgt dat vlooien geen eitjes kunnen leggen. Deze methode voorkomt uiteraard niet dat er af en toe eens een eenzame vlo meelift op uw huisdier, maar een echte vlooienplaag is wel uitgesloten. U kunt uw kat dus veilig met een vlooienband naar buiten sturen zonder dat u echt risico loopt op een vlooienprobleem.

De meeste vlooienbanden beschermen uw kat enkele maanden tegen een vlooienbesmetting. Gebruik altijd maar 1 vlooienband per kat. Bij gebruik van meerdere vlooienbanden is uw dier niet extra beschermd. Wel kan zulk gebruik nare bijwerkingen geven. Een vlooienband voor katten is een veilig midden dat uw kat beschermt tegen vlooien en soms ook tegen teken. Toch kunnen er lichte bijwerkingen optreden. Dit gebeurt gelukkig niet heel vaak en meestal duren deze bijwerkingen slechts enkele dagen. Voor meer informatie kunt u het beste de bijsluiter van de vlooienband voor katten raadplegen.

Vlooienband kat

Vlooien zijn niet alleen gevaarlijk omdat ze zich snel voortplanten en voor ongemak zorgen, maar ook omdat ze ziektes mee kunnen dragen. Zo kunnen vlooien bijvoorbeeld dragers zijn van lintworm. Mocht uw kat nou net de pech hebben zo’n besmette vlo in zijn vacht te krijgen en deze op te eten, raak dan niet meteen in paniek. Op onze website kunt u informatie lezen over katten ontwormen, zodat u weet waar u op moet letten en u kunt uiteraard ook meteen wormenmiddeltjes voor katten kopen.

Vlooienband kat online kopen

In onze online dierenspeciaalzaak verkopen we verschillende vlooienbanden voor de kat. De Beaphar vlooienband kat (/beaphar-vlooienband-kat-zwart.html) is verkrijgbaar in zowel rood als zwart. Deze vlooienband is geschikt voor katten vanaf 6 maanden oud. De vlooienband beschermt uw kat gedurende 6 maanden tegen vlooien en verliest zijn werking niet wanneer de band nat wordt. Ook een betrouwbaar product is de Seresto vlooien- en tekenband kat (/seresto-vlooien-en-tekenband-kat.html). Deze vlooienband beschermt uw kat tot 8 maanden tegen zowel teken als vlooien. Alle vlooienbanden voor katten die in onze online winkel verkrijgbaar zijn, zijn volledig betrouwbaar en veilig voor uw dier.

Vlooienband kat online kopen

Wij stellen hoge eisen aan de producten die we via onze webshop verkopen. Dit geldt ook voor de vlooienbanden voor katten die we aanbieden. Huisdierenbazaar verkoopt alleen producten van merken waarvan we zeker weten dat ze betrouwbaar en veilig voor uw huisdier zijn. Op deze manier kunnen we met trots en zekerheid zeggen dat de vlooienbanden die wij in ons assortiment hebben een goede keuze zijn om uw kat tegen vlooien te beschermen. U wilt het beste voor uw huisdier. Wij ook. En dat merkt u aan onze service en de producten die we aanbieden. Heeft u nog vragen over onze vlooienbanden voor katten? Neem dan gerust contact met ons op. Ons enthousiaste team helpt u graag verder.

Vlooienbanden voor katten kunt u eenvoudig online kopen via onze webshop. In het menu vindt u deze bij ‘kat’ onder het kopje ‘verzorging’, ‘vlooienbestrijding’. Voor vlooienbanden die ook tegen teken werken, moet u uiteraard bij ‘vlo- en teekbestrijding’ zijn. Onze bestrijdingsmiddelen zijn veilig voor uw huisdier en allemaal van gerenommeerde merken, zoals Bolfo, Advantix en Pestigon. Naast bestrijdingsmiddelen tegen vlooien en ander ongedierte, verkopen wij ook leukere spullen voor katten, zoals kattenspeelgoed, kattenvoer of kattensnacks. Zo heeft u alles wat uw kat nodig heeft op één website bij elkaar. Dat is nog eens lekker makkelijk!