Vlooienband kat

Als katteneigenaar is de kans vrij groot dat u al eens te maken heeft gekregen met vlooien: vervelende kleine beestjes die zich in de vacht van uw kat nestelen en gigantisch jeuken. Vlooien zijn irritant voor uw kat, omdat ze dus jeuk veroorzaken, maar ze springen ook nog eens over naar andere huisdieren of zelfs mensen. Een complete vlooienplaag in huis is waarschijnlijk wel het laatste waar u op zit te wachten. Daarom is vlooienbestrijding erg belangrijk. U kunt bij ons pipetten kopen met vlooiendruppels voor katten, maar als u meer van het type ‘voorkomen is beter dan genezen’ bent, is een vlooienband voor katten ook zeker geen overbodige luxe.

Hoe werkt een vlooienband bij katten?

Een vlooienband is een heel gemakkelijk bestrijdingsmiddel tegen vlooien en ander ongedierte (sommige vlooienbanden werken namelijk ook direct tegen teken). U doet de vlooienband gewoon als een halsband bij de kat om. Deze halsband verspreidt dan een stof over de huid van de kat die ervoor zorgt dat vlooien geen eitjes kunnen leggen. Deze methode voorkomt uiteraard niet dat er af en toe eens een eenzame vlo meelift op uw huisdier, maar een echte vlooienplaag is wel uitgesloten. U kunt uw kat dus veilig met een vlooienband naar buiten sturen zonder dat u echt risico loopt op een vlooienprobleem.

Vlooien zijn niet alleen gevaarlijk omdat ze zich snel voortplanten en voor ongemak zorgen, maar ook omdat ze ziektes mee kunnen dragen. Zo kunnen vlooien bijvoorbeeld dragers zijn van lintworm. Mocht uw kat nou net de pech hebben zo’n besmette vlo in zijn vacht te krijgen en deze op te eten, raak dan niet meteen in paniek. Op onze website kunt u informatie lezen over katten ontwormen, zodat u weet waar u op moet letten en u kunt uiteraard ook meteen wormenmiddeltjes voor katten kopen.

Vlooienband kat

Vlooienband kat online kopen

Vlooienbanden voor katten kunt u eenvoudig online kopen via onze webshop. In het menu vindt u deze bij ‘kat’ onder het kopje ‘verzorging’, ‘vlooienbestrijding’. Voor vlooienbanden die ook tegen teken werken, moet u uiteraard bij ‘vlo- en teekbestrijding’ zijn. Onze bestrijdingsmiddelen zijn veilig voor uw huisdier en allemaal van gerenommeerde merken, zoals Bolfo, Advantix en Pestigon. Naast bestrijdingsmiddelen tegen vlooien en ander ongedierte, verkopen wij ook leukere spullen voor katten, zoals kattenspeelgoed, kattenvoer of kattensnacks. Zo heeft u alles wat uw kat nodig heeft op één website bij elkaar. Dat is nog eens lekker makkelijk!

Vlooienband kat online kopen

Vlooienband kat assortiment