Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Voor traditionele piraten lijkt het een soort verplichting om met een papegaai op hun schouder rond te lopen. Meestal een rode ara, die een aantal zeer ongepaste uitspraken heeft geleerd door naar zijn baas te luisteren en deze op willekeurige momenten uitkraamt. In het echte leven is het echter niet handig om een papegaai de hele dag op uw schouder te vervoeren. Daarom bestaan er papegaaienkooien, om deze zware taak van u over te nemen.

Lees verder
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Welke papegaaienkooi moet ik hebben?

Er is een ruim aanbod aan papegaaienkooien in omloop en het is dus misschien lastig een keuze te maken. Een belangrijk onderdeel van de keuze is natuurlijk uw eigen inrichting. Sommige kooien nemen een hele hoek van de kamer in beslag, andere zijn makkelijker te verplaatsen en kunnen overal neergezet worden. De grootte van de kooi is uiteraard ook voor de papegaai zelf heel belangrijk. Zeker als de vogel niet vaak uit de kooi gelaten kan worden, is het belangrijk dat hij binnen de kooi goed zijn vleugels kan spreiden. In dat geval is een grote kooi dus geschikter. Als de papegaai meestal buiten de kooi zit en deze alleen maar gebruikt als eet- en slaapplaats, is het minder belangrijk dat de kooi erg groot is.

Het is handig als de papegaaienkooi een uitneembare lade onderin heeft. Zo kunt u makkelijk het zaagsel of grind vervangen, zonder dat u de kooi helemaal open of lost hoeft te halen. Onze producten worden allemaal geselecteerd op hun kwaliteit. Zo zijn de tralies bijvoorbeeld voorzien van een harde coating, die niet giftig is voor uw huisdier. De kooien gaan door die coating langer mee en lopen minder snel beschadigingen op. Als u vragen heeft over de specificaties van onze kooien, kunt u uiteraard altijd bij onze klantenservice terecht.

Papegaaienkooien kopen bij Huisdierenbazaar

Huisdierenbazaar zou geen complete dierenspeciaalzaak zijn, als we geen papegaaienkooien verkochten. Zo’n kooi is natuurlijk een prijzige aanschaf die nog lastig te vervoeren is ook. Wij komen u, als dierenliefhebbers onder elkaar, daarin graag tegemoet, door al onze producten boven de 49 euro (Waar ook al onze papegaaienkooien onder vallen) gratis te bezorgen. Mocht u nou toch graag de kooien in het echt zien, voordat u er een koopt, dan kunt u ook langskomen in onze dierenwinkel in De Rijp, in Noord-Holland.