Gebitsverzorging

Iedereen moet zijn tanden poetsen voor het slapengaan. Dat is belangrijk om tandplaque te voorkomen en daarmee ook gaatjes. Natuurlijk is tandenpoetsen ook handig tegen een slechte adem, als u bijvoorbeeld iemand voor het eerst moet ontmoeten. Voor honden geldt dit uiteraard net zo goed. Ook zij kunnen last krijgen van hun tanden als ze die niet goed schoon houden en hoewel het de hond waarschijnlijk niet zoveel kan schelen, is het voor zijn baasje wel prettig als hij niet al teveel uit zijn bek stinkt. Het is daarom handig om ook het gebit van uw hond goed schoon te houden.

Gebitsverzorging voor honden

In de natuur houden honden en wolven hun gebit vooral schoon door te kauwen op stevige dingen, zoals botten. Doordat de botten langs hun tanden schuren, wordt de tandplaque los geschraapt. Ook voor uw huisdier kan dit werken, door hem botten of kauwsnacks te geven. Er bestaan echter ook middelen die speciaal ontwikkeld zijn om de tanden van uw hond echt goed te verzorgen. Zo is er bijvoorbeeld tandpasta die echt ontworpen is voor honden. Hondentandenborstels hebben net even een andere vorm dan die voor mensen, zodat u makkelijk overal kunt komen.

Behalve het echt poetsen van de tanden van uw hond, kunt u ook mondwater gebruiken. Dit helpt vaak minder goed tegen plaque, maar wel heel goed tegen een slechte adem. Als uw hond dus vaak een eigenaardige geur verspreid, is het misschien wel het overwegen waard. Mondwater kan makkelijk toegevoegd worden aan het drinkwater van de hond en is daarom erg makkelijk te gebruiken. Vaak zitten er ook nog heilzame stoffen in, die werken op het tandvlees of op de gewrichten van de hond. Zo helpt u niet alleen zijn gebit en adem, maar ook de rest van zijn lichaam.

Verzorgingsproducten online kopen

Producten om het gebit van uw hond mee te reinigen, kunt u gemakkelijk kopen via onze webshop. Wij hebben een uitgebreid assortiment in gespecialiseerde producten, maar wij verkopen ook botten en andere kauwsnacks, die een bijdrage kunnen leveren aan het schoon houden van het gebit. verder hebben wij heel veel andere producten voor honden. Denk aan hondenvoer, een hondenmand of hondenfietsmand. Deze zijn allemaal te vinden in onze catalogus. Mocht u nog vragen hebben over de website, of over specifieke producten, dan kunt u altijd terecht bij onze klantenservice. Als u liever in het echt advies aan iemand vraagt, dan kunt u ook nog langskomen bij onze dierenwinkel in De Rijp, in Noord Holland. Ook daar staan wij voor u klaar.