Privacybeleid

Privacyverklaring:


Huisdierenbazaar vindt het zeer belangrijk om uw persoonsgegevens te beschermen. We doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en committeren ons aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Uw gegevens worden veilig bewaard en we gaan daar uiterst zorgvuldig mee om.

In deze Privacyverklaring geven we u op een heldere en transparante wijze informatie hoe we omgaan met (persoons)gegevens. Onze Privacyverklaring is van toepassing op elke verwerking van persoonsgegevens van onze (potentiele) klanten en gebruikers van de webshop.

Gebruik van (persoons)gegevens

Huisdierenbazaar gebruikt de door u versterkte gegevens, zoals naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, transactiegegevens en e-mailadres, voor het afhandelen van uw bestelling.

Om de bestellingen te kunnen verzenden werken we samen met diverse vervoerders. We stellen de betreffende partijen in het bezit van de gegevens die nodig zijn om de bezorging te voltooien.

Voor reviews werken we samen met KiYoh klantbeoordelingen. Zij ontvangen de gegevens die nodig zijn om u uit te nodigen om ons te beoordelen. Indien u geen verzoeken om ons te beoordelen meer wenst te ontvangen, dan kunt u zich bij KiYoh afmelden.

We gebruiken Mailchimp om nieuwsbrieven te versturen. U dient zich zelf aan te melden voor de nieuwsbrief, dit vindt nooit automatisch plaats. Afmelden kan via uw account of door de afmeldoptie onderin de nieuwsbrief.

Uw gegevens worden nooit verkocht aan derden.

Account aanmaken en beheren

Om een bestelling te kunnen plaatsen is het mogelijk om met of zonder account te werken. Indien u ervoor kiest om een account aan te maken kunt u zelf volledig het account beheren via de inlogpagina en u kunt uw bestelhistorie indien. Het is te allen tijde mogelijk om uw account te (laten) verwijderen.

Rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij.

Welke rechten heeft u?

• inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben

• uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen

• het laten corrigeren van fouten

• het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens

• intrekken van toestemming

• bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen. Wij kunnen u daarom vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Klacht indienen

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend.

U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Beveiliging

• Om uw privacy te beschermen, nemen wij de volgende beveiligingsmaatregelen:

• Alle personen die namens Huisdierenbazaar van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehoudenaan geheimhouding daarvan.

• Toegang tot digitale persoonsgegevens worden afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord.

• Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen u en onze website wordt afgeschermd wanneer uw persoonsgegevens invoert.

• Met elke partij waar we mee samenwerken (en die gegevens van u verwerkt), hebben we een verwerkersovereenkomst.

• Middels dagelijkse backups wordt ervoor gezorgd dat bij een incident de webshop en alle bevattende informatie hersteld kan worden.

Website statistieken

Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze website. We gebruiken hiervoor bijvoorbeeld Google Analytics. Met deze statistieken verbeteren we de vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van onze website.

Uiteraard zullen wij uw privacy te allen tijde respecteren. Volgens de privacyverklaring van Google, kunnen zij de gegevens gebruiken voor andere diensten van Google. Wilt u hier meer informatie over, dan raden we u aan om de privacy- en cookieverklaring van Google te raadplegen.

Op onze website zijn ook social media buttons opgenomen. De beheerders van deze diensten kunnen hiermee mogelijk uw persoonsgegevens verzamelen. Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met deze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacy- en cookieverklaring van de betreffende websites te lezen alvorens hiervan gebruik te maken.

Cookies

De website van Huisdierenbazaar gebruikt functionele, analytische en trackingcookies. De functionele cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt, deze verzamelen geen persoonsgegevens.

Analytische cookies worden gebruikt om inzicht te krijgen in het gebruik en het functioneren van onze website. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld zien hoeveel keer per dag een specifieke pagina bezocht wordt.

Tracking cookies zorgen er bijvoorbeeld voor dat we jou gerichte advertenties kunnen laten zien. Wanneer u onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Als u daarna onze website verder gebruikt, nemen wij aan dat u geen bezwaar hebt tegen de cookies. U kunt via uw browser de cookies uitschakelen, maar sommige delen van onze website werken dan niet goed meer. Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik ervan. Wij hebben echter geen controle over wat zij met de cookies doen. Lees daarom ook hun privacyverklaringen.