Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Hondenfietskar

Honden zijn gek op rennen. Ze zijn enorm snelle sprinters en kunnen vaak ook nog behoorlijk lang rennen. Soms gebeurt het echter, dat u met uw hond ergens heen wilt waar hij niet zelf heen kan rennen. Bijvoorbeeld als u uw hond wil uitlaten in een gebied dat verder van uw huis ligt. Gelukkig zijn er een heleboel transportmiddelen uitgevonden, om uw hond gemakkelijk mee te nemen. Zo bestaan er transportboxen voor honden, waar u een kleine hond gemakkelijk in rond kan dragen, maar ook autobenches voor honden, zodat ze veilig achterin de auto kunnen. Voor de meer sportieve hondenbaasjes hebben wij ook een mooie oplossing: De hondenfietskar

Uw hond mee achter de fiets

Een hondenfietskar lijkt heel erg veel op de fietskarretjes die ouders soms gebruiken om hun kinderen naar school te brengen. Ze zien er in principe uit als een soort tentje op wielen, met een metalen steel eraan die aan aan het frame bij het achterwiel bevestigd kan worden. Er bestaan verschillende modellen hondenfietskarren die verschillen in uiterlijk, maar ook in grootte. Een grote sint-bernard heeft natuurlijk behoefte aan een andere fietskar dan een tekkeltje. Sommige modellen hebben een vlaggetje, zoals ook vaak op kinderfietsen te zien is, zodat geen enkele weggebruiker uw viervoeter over het hoofd kan zien in zijn koetsje.

Bij het ontwerpen van de fietskarren is goed gelet op de veiligheid van de hond. Het belangrijkste is het natuurlijk dat uw hond goed kan ademen. Daarom hebben alle hondenfietskarren grote stukken gaas, in plaats van dicht polyester. Zo komt er genoeg frisse lucht binnen om u geen zorgen te hoeven maken over de gezondheid van uw huisdier. Uiteraard zijn de fietskarren die bij Huisdierenbazaar verkocht wordt gemaakt van duurzaam materiaal. Ook zijn ze gedeeltelijk opvouwbaar, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het opbergen van uw fietskar.

Hondenfietskar

Dat hondenfietskarren in zo veel verschillende soorten en maten bestaan is niet alleen een praktisch voordeel, maar het zorgt er ook nog voor dat u kunt kiezen voor een model dat u er leuk uit vindt zien. Sommige fietskarren hebben een spitse voorkant terwijl andere juist meer vierkant zijn. Hondenfietskarren zijn in heel veel verschillende kleuren te krijgen. Dan zijn er ook nog hondenfietskarren, met name die van InnoPet, die losgekoppeld gebruikt kunnen worden als hondenbuggy. Zo heeft u twee in een! Als u door ons assortiment scrolt, zult u vanzelf iets tegenkomen dat u bevalt.

Hoe wordt de hondenfietskar gebruikt?

Hondenfietskarren zijn erg eenvoudig in het gebruik. Over het algemeen kunnen ze gemakkelijk opgeklapt worden en weer uitgeklapt als u ze wilt gebruiken. Een hondenfietskar wordt geleverd met het benodigde materiaal om de kar aan het achterwiel van uw fiets te bevestigen. Dit gaat meestal door middel van een pin die door de as van het achterwiel gaat, waaraan een quick-release systeem zit. Zo hoeft u maar één keer de pin vast te maken en kunt u verder een sneller en eenvoudiger systeem gebruiken.

In de hondenfietskar bevinden zich lijnen om de hond aan vast te maken. U kunt dit zien als het equivalent van een autogordel. Het is natuurlijk wel zo veilig als uw hond niet tijdens het ritje heen en weer gaat lopen of wild gaat bewegen. Zorg er wel altijd voor dat uw hond eerst rustig aan de fietskar went, voordat u hem meeneemt op langere afstanden. Een lekkere beloningssnack in de vorm van een hondenkoekje kan dit proces heel goed helpen.

Waarom een hondenfietskar?

Allemaal leuk en aardig, maar waarom zou iemand zijn hond meenemen in een karretje achter de fiets? Zo'n beest kan toch lopen? Ja, natuurlijk is dat wel zo, maar soms komt het toch beter uit om een hond een eindje te vervoeren met de fiets. Dit is natuurlijk zo, op het moment dat u de hond wat verderop wilt uitlaten. Het dagelijkse rondje door de buurt is een leuke wandeling voor tussendoor, maar in het weekend wilt u misschien eens lekker een eind gaan lopen in het bos. Dan is een hondenfietskar natuurlijk een geweldige oplossing. Zo kunt u op een milieuvriendelijke manier een keer met uw huisdier naar een ander wandelplekje gaan.

Ook voor mensen die in grotere steden wonen kan het handig zijn om de hond in een karretje mee te nemen, om naar een geschikter gebied te komen om de hond uit te laten. Daarnaast kan het een prima oplossing zijn als uw hond herstellende is van een ziekte of operatie en nog niet genoeg op kracht is gekomen om zelf langere einden te lopen. Met een hondenfietskar is de hond toch nog in de frisse lucht, ook al kan hij zelf niet lopen.

Overigens vinden veel honden het ook gewoon heel leuk om mee genomen te worden voor een ritje. Honden houden ervan om hard te rennen en de wind die ze langs hun gezicht voelen gaan tijdens het fietsen lijkt daar best veel op. Mensen die hun honden meenemen in de auto zullen ook wel weten dat honden vaak graag uit het raam hangen met hun snuit. Een hondenfietskar hoeft dus niet alleen maar praktisch te zijn, maar kan ook gewoon als ontspanning of vermaak gebruikt worden. Daarbij is een hond in een karretje ook voor voorbijgangers erg vermakelijk.

Hondenfietskarren online kopen

Huisdierenbazaar noemt zichzelf met trots een dierenspeciaalzaak. Wij verkopen heel veel verschillende artikelen voor honden, zoals hondenvoer, hondenmanden en hondensnacks, maar ook minder gebruikelijke voorwerpen, zoals hondenkleding en hondenreddingsvesten. In zo'n assortiment kunnen ook hondenfietskarren natuurlijk niet ontbreken. Onze hondenfietskarren kunt u vinden onder het kopje 'transport en op reis', bij 'fiets'. Hier staan ook andere handige producten, zoals hondentransportboxen en wandelkarren voor honden.

Het bestellen van artikelen voor uw hond gaat bij huisdierenbazaar snel en gemakkelijk. Vaste klanten kunnen bij ons een account aanmaken, zodat ze niet elke keer opnieuw hun gegevens in hoeven te voeren. Dit is zeker handig als u bijvoorbeeld hondenvoer op regelmatige basis bij ons bestelt. Bij grote bestellingen van boven de 49 euro (zoals een hondenfietskar) is de verzending ook nog eens helemaal gratis.

Hondenfietskarren online kopen