Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Kattenvoer kopen - Voordelig online

De keuze voor goed kattenvoer is voor veel kattenbezitters nog geen sinecure, want de kat heeft een duidelijke mening over wat goed voer is. Katten letten daarbij sterk op de smaak: ze willen eten dat vers smaakt, ze herkennen ook vaak goed of het eten voedingsrijk is of niet, en ze zullen hun voorkeur ook zeker aan hun baasjes kenbaar maken. Die neus voor kwaliteit die katten hebben is natuurlijk ook wel een charme van deze eigenzinnige huisdieren.

GRATIS VERZONDEN!
Canagan Grain Free Cat Chicken 4 kg
€ 54,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Sale
GRATIS VERZONDEN!
Carocroc Kat Super Premium Kip 33/19 15 kg.
Normale prijs € 65,15 Speciale prijs € 61,89 Vanaf € 60,58
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)

Om uw kat echt tevreden te stellen is het dus van belang dat hij echt goed kattenvoer voorgeschoteld krijgt. Het is soms nog lastig om zult kattenvoer te vinden. Is het duurste kattenvoer ook direct het beste? Wanneer betaal je te veel voor kattenvoer? Het zijn allemaal vragen waar baasjes van katten mee te maken krijgen. Het is duidelijk dat katten zitten te wachten op kwalitatief kattenvoer.

 
 

Kattenvoer kwaliteit

Maar wat is kwalitatief kattenvoer nu eigenlijk? Katten herkennen kwaliteit natuurlijk op een natuurlijke, dierlijke manier: ze volgen bij het beoordelen van hun eten gewoon hun instincten. Goed kattenvoer bestaat uit vlees of vis, want dat eten katten het liefste, en goed voer met vers zijn, of in elk geval niet bedorven. Kwalitatief kattenvoer bestaat dus uit vlees en vis, en als dat niet vers kan, dan zal het zo worden gepresenteerd dat het toch vers smaakt (bijvoorbeeld in brokken, blikvoer of natvoer).

Kattenvoer kwaliteit

Katten halen in de natuur bijna al hun voeding uit vlees en vis, ze eten dus eigenlijk niets anders. Een enkele keer eten ze besjes of gras om zo hun spijsvertering gezond te houden (en om van haarballen af te komen). Rauw vlees bevat veel vitaminen, als katten bereid vlees eten moeten ze die vitaminen uit andere producten halen. Goed kattenvoer is zo samengesteld dat die vitaminen inderdaad in voldoende mate aanwezig zijn, dat is een kenmerk van kwaliteit.

Het is zelfs zo dat de spijsvertering van katten helemaal niet ingesteld is op het verwerken van al teveel plantaardig voedsel. Daarom komt het veel voor dat katten allergisch zijn voor tarwe of gluten. Dat zou op zich geen probleem zijn, maar juist tarwe wordt in veel dierenvoer gebruikt als bindmiddel. Het is goedkoop en houdt de brokken stevig bij elkaar, maar is dus helemaal niet zo goed voor de kat. Als uw kat overgevoelig is voor tarwe, is het een goed idee om eens te zoeken naar graanvrij kattenvoer. Ook is het zoeken naar natuurlijk kattenvoer vaak geen overbodige luxe. Gelukkig hebben wij bij Huisdierenbazaar.nl een heleboel merken in de aanbieding die precies dat maken.


Hypoallergeen kattenvoer

Sommige katten hebben een overgevoeligheid of allergie voor bepaalde stoffen in kattenvoer. Uw kat kan overgevoelig reageren op granen als tarwe of op sommige soorten vlees. In dat geval kan hypoallergeen kattenvoer een uitkomst bieden. In onze webwinkel vindt u diverse soorten hypoallergeen voer. U heeft de keuze uit topmerken als Prins, ProFine en Riverwood. Deze merken stellen met de allergrootste zorg kattenvoer samen dat de kans op allergische reacties bij uw dier aanzienlijk verkleint. Heeft u het vermoeden dat er bij uw kat sprake is van een allergie? Veelgehoorde symptomen van een voedselovergevoeligheid zijn jeuk, huidproblemen en veelvuldig krabben. In enkele gevallen kan uw kat ook last krijgen van terugkerende diarree en darmproblemen.

Hypoallergeen kattenvoer

Raadpleeg bij dergelijke klachten altijd een dierenarts. Deze kan onderzoeken of uw kat inderdaad allergisch is. Een hypoallergeen dieet biedt in dat geval ondersteuning. De merken hypoallergeen kattenvoer die wij in onze webwinkel verkopen voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Wij vinden het belangrijk dat uw dier het gezond kattenvoer voorgeschoteld krijgt. Daarom werken we alleen samen met merken waarin wij het volste vertrouwen hebben. Natuurlijk kattenvoer zonder onnatuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen heeft onze absolute voorkeur. Juist voor katten met een allergie is dit extra belangrijk. Mocht u geen dieetvoer zoeken, maar wel hypoallergeen kattenvoer? Dan zijn bijvoorbeeld Orijen of Riverwood kattenvoer interessante opties.


Dieetvoer en speciaal voer voor katten

Voor sommige klachten is het niet genoeg om alleen maar hoge kwaliteit kattenvoer te zoeken. Het kan dan echt nuttig zijn om u eens te verdiepen in dieetvoeding voor katten. Dit is bijvoorbeeld het geval voor katten met diabetes of blaasproblemen. Dieetvoeding is kattenvoer dat speciaal is samengesteld voor katten met een bepaalde ziekte of klacht. Er bestaat uiteraard ook dieetvoeding voor katten met overgewicht, om ‘dieet’ maar even in de meer klassieke zin te gebruiken. Dieetvoeding kan het leven van uw kat aanzienlijk verbeteren.

Dieetvoer en speciaal voer voor katten

Niet alle soorten kattenvoer mogen zomaar dieetvoer genoemd worden. Zo bestaat er bijvoorbeeld speciale voeding voor kittens of voor kattenvoer voor binnenkatten, maar dit is nog niet direct dieetvoeding. In dat geval wordt er meestal gesproken over ‘speciale voeding’ of ‘premium voeding’. Hieronder valt bijvoorbeeld ook kattenvoer voor buitenkatten en kattenvoer voor actieve katten. Kattenvoer is alleen maar dieetvoer als dierenartsen het voorschrijven als onderdeel van een behandelplan. Hier komt het ook door dat sommige soorten hypoallergeen kattenvoer wel dieetvoeding zijn en andere niet. In onze webshop vindt u dieetvoer van het merk Prins.


Hoe werkt dieetvoer?

Voor sommige klachten zal het vrij duidelijk zijn hoe voeding kan ondersteunen bij het genezen of verlichten van de problemen. Als uw kat bijvoorbeeld overgewicht heeft, is het overstappen op een speciale voeding of dieetvoeding met weinig calorieën natuurlijk een logische eerste stap. Ook diabetes is een ziekte die veel met voeding te maken heeft. Het is voor een kat met diabetes van levensbelang dat zijn suikerspiegel ongeveer gelijk blijft gedurende de dag, zodat de insuline beter gereguleerd kan worden. Maar ook katten met andere ziektes kunnen baat hebben bij dieetvoeding.

Hoe werkt dieetvoer?

Zo vindt u in ons assortiment bijvoorbeeld ook dieetvoeding voor katten met blaasgruis en andere blaasproblemen. Door de ingrediënten die deze voeding bevat, wordt de zuurgraad van de urine verhoogd en kan het blaasgruis oplossen. Dit kan een hoop buikpijn verhelpen en in ernstige gevallen zelfs het leven van uw kat redden. Ook voor katten met gewrichtsproblemen of huidklachten kan dieetvoeding een oplossing zijn. In ieder van deze soorten kattenvoer zitten de juiste ingrediënten om de kat te ondersteunen. Let er wel op dat dieetvoeding altijd maar een deel van de behandeling is en begin er nooit aan zonder een dierenarts te raadplegen.

Het dieetvoer dat u op onze site vindt, is voornamelijk van het merk Prins. Prins is een puur Nederlands merk van honden- en kattenvoer dat ook voor beide gekwalificeerd dieetvoer maakt. In onze catalogus van dieetvoeding voor katten vindt u zowel natvoer voor katten als kattenbrokken. Deze zijn prima met elkaar te combineren, waardoor u uw kat zelfs binnen het dieet nog wat afwisseling kunt verschaffen. Natvoer is voor veel katten een prima traktatie en wordt dan ook vaak gebruikt als speciaal avondeten.


Kattenvoer kiezen

Katten hebben de naam kieskeurig te zijn. Ze hebben een voorkeur voor kattenvoer met veel vlees en vis en ze hechten aan afwisseling. Voor kattenbezitters is het vaak best een uitdaging, goede kattenbrokken of natvoer kiezen, want welk voer biedt nu die afwisseling die katten willen, welk vloer is vlees- en visrijk genoeg, welk voer biedt tegelijk ook voldoende vitaminen en mineralen? Bij Huisdierenbazaar.nl hebben we een selectie van gerenommeerde kattenvoermerken gemaakt, om het u zo gemakkelijker te maken.

Kattenvoer kiezen

Een en ander wil niet zeggen dat de keuze bij ons beperkt is, integendeel. We hebben een breed assortiment, de verschillende merken in onze webshop hebben allemaal hun eigen profiel en hun eigen visie op goed kattenvoer. De informatiepagina's op onze website geven u een indruk van de visie op kattenvoer die deze merken hebben, zodat u op basis daarvan uw uiteindelijke keuze kunt maken. Daarnaast is het voer in onze catalogus ingedeeld op ingrediënten of functie, zoals graanvrij voer, dieetvoer of biologisch. Ook verkopen wij voedingssupplementen voor katten, voor het geval uw kat extra voedingsstoffen nodig heeft, en snacks voor katten. Bij ons kunt u dus heel veel soorten kattenbrokken kopen, maar ook natvoer en andere vormen van kattenvoer.

Veel merken hebben kattenvoer voor verschillende soorten katten. Zo is er speciaal kattenvoer voor kittens. Hier zitten andere voedingsstoffen in dan in kattenvoer voor volwassen katten. Kittens hebben een hoge energiebehoefte, omdat ze nog aan het groeien zijn en omdat ze vaak nogal hyperactief zijn. Kattenvoer voor kittens houdt hier rekening mee. Aan de andere kant is er natuurlijk ook kattenvoer voor seniore katten. Die zijn vaak veel rustiger en hebben sneller last van gezondheidsklachten. Goede merken van kattenvoer passen hun kattenbrokken hierop aan.

Mocht uw kat nu echt lijden aan klachten en daarvoor op een speciaal dieet moeten, dan kunt u ook bij ons terecht. Wij hebben dieetvoer voor katten in verschillende varianten. Zo hebben we dieetvoer voor katten met nierproblemen, of dieetvoer voor katten met diabetes of overgewicht. In onze catalogus kunt u al onze soorten dieetvoer vinden. Het is wel aan te raden om even met een dierenarts te overleggen voordat u overstapt op een bepaald type dieetvoer. Hoewel het niet echt een geneesmiddel is, is het voor gezonde katten toch beter om normaal kattenvoer te eten.


Overstappen op ander kattenvoer

Heeft u kattenvoer in onze webwinkel gevonden waarvan u denkt dat het goed bij uw kat zal passen? Dan is het verstandig om het voer dat u nu geeft eerst rustig af te bouwen. Katten hebben een gevoelig darmstelsel dat flink in de war kan raken wanneer er ineens van merk voer wordt gewisseld. Er komt immers plotseling voeding binnen van een andere samenstelling. Uw kat kan last krijgen van buikpijn en diarree. Gelukkig is dit vrij gemakkelijk te voorkomen wanneer u gebruik maakt van een afbouwschema. Door het oude met het nieuwe voer te vermengen went uw huisdier langzaam aan de verandering.

Overstappen op ander kattenvoer

Een afbouwschema kan er als volgt uitzien: de eerste twee dagen vermengt u een derde van het nieuwe kattenvoer met twee derde van het oude voer. Na deze twee dagen kunt u de helft van het nieuwe voer met de helft van het oude voer vermengen. Geef dit uw kat drie dagen lang, tijdens elke maaltijd. Daarna kunt u steeds ietsje meer van het nieuwe voer met het oude voer combineren. Trek daarvoor ongeveer drie dagen uit. Hierna kan uw kat volledig overgaan op het nieuwe voer. Zijn darmen zijn dan ook goed gewend aan de nieuwe samenstelling van kattenvoer.


Kattenvoer online bestellen

Kattenvoer kunt u heel gemakkelijk online bestellen in onze online dierenwinkel. Wij doen er alles aan om zo goed en goedkoop mogelijke producten in ons assortiment aan te bieden. Bij ons staat een goede prijs-kwaliteit verhouding altijd op de eerste plaats. Het is dus misschien zo dat sommige van onze producten wat duurder zijn dan de spullen die u bij de supermarkt of een andere winkel vindt, maar ga er maar vanuit dat het dat geld ook zeker waard is. Ons kattenvoer is van zeer hoge kwaliteit en ook onze andere producten voor katten gaan lang mee en zullen voor veel plezier zorgen bij uw kat.

Kattenvoer online bestellen

Huisdierenbazaar.nl is een webwinkel, wij verkopen allerlei producten voor huisdieren, waaronder dus veel kattenvoer. U kunt dit kattenvoer online bestellen, dat is natuurlijk lekker praktisch. Wij hebben een heleboel prominente merken in de aanbieding en vertellen u graag wat meer over deze merken. Zo verkopen wij populaire en bekende merken als Smølke kattenvoer, CaroCroc kattenvoer, CASA-FERA kattenvoer, Natural health kattenvoer en Prins kattenvoer. Ook de merken Canagan kattenvoer, Acana kattenvoer (en hun aparte lijn Orijen kattenvoer), Nutram kattenvoer, Greenheart kattenvoer, Carnilove kattenvoer en Profine kattenvoer zijn in ons assortiment te vinden. Ook hebben we een eigen winkel in De Rijp, Noord-Holland, dus daar bent u ook welkom. Huisdierenbazaar.nl staat voor u klaar – en voor uw huisdier, natuurlijk!

Zoekt u nog iets anders voor uw kat? Bijvoorbeeld een mandje, krabpaal of kattenbak? Ook dan zit u bij Huisdierenbazaar.nl op de goede plek! Heeft u nog vragen over de verschillende soorten kattenvoer of over onze service? Neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice. Ons enthousiaste team zit klaar om uw vragen te beantwoorden en om u van advies te voorzien. Zo weet u zeker dat u het juiste voer voor uw lieve kat aanschaft.