Training algemeen

Het is ontzettend leuk om een puppy te hebben. Ze zijn enthousiast, super schattig en geweldig om mee te spelen en te knuffelen. Voordat ze volwassen honden worden, moeten ze alleen wel nog even getraind worden. Natuurlijk is het belangrijk uw puppy te trainen op zindelijkheid, zodat hij niet het hele huis bevuild. Ook moet hij leren wie zijn baasje is en naar u luisteren. Er zit ook een gezelligere kant aan deze training: het leren spelen. Van nature spelen honden wel, maar u kunt ze een hoop spelletjes en kunstjes leren. Dat is waar ons trainingsspeelgoed voor is.

Leren spelen, spelend leren

Misschien wel het bekendste spelletje dat mensen met hun hond kunnen doen, is apporteren. U gooit een voorwerp weg, vaak een speeltje, een tennisbal, of gewoon een stok, en uw hond brengt het terug. Voor honden is dit een heel natuurlijk spelletje, omdat het op hun jachtinstinct speelt. De hond ziet het speeltje als een prooi. Van nature zal hij achter de prooi aan willen rennen. Ook het terugbrengen van het speeltje is geen onlogisch gedrag voor honden, die van wolven afstammen. Wolven brengen namelijk hun prooi ook mee naar de vrouwjes die zelf niet op jacht kunnen, omdat ze bij de puppy’s moeten blijven.

Naast speeltjes om mee te leren apporteren, hebben wij ook spelletjes die de hond op een intelligente manier uitdagen. Dit zijn plastic speeltjes waarin u snoepjes kunt verstoppen. De hond moet erachter zien te komen op welke manier hij de snoepjes te pakken kan krijgen. Meer van dit soort speeltjes vindt u op de pagina ‘train the brain’.

Trainingsspeelgoed voor honden bij Huisdierenbazaar

Als dierenspeciaalzaak begrijpen wij maar al te goed hoe belangrijk het is om een puppy goed te trainen, zowel in zindelijkheid als in kunstjes en spelletjes. Daarom hebben wij een ruim assortiment aan trainingsspeelgoed en andere spulletjes om uw hond mee te trainen. Zo hebben wij bijvoorbeeld ook fluitjes in de aanbieding, die alleen voor honden hoorbaar zijn. Die zijn erg handig om uw hond een signaal te geven, zonder er andere mensen mee te storen. Ook verkopen we een puppyren, waarmee u uw hond kunt laten wennen aan de tuin, zonder het risico te lopen dat hij ervandoor gaat. Als u nog vragen heeft over onze producten of over onze webshop in het algemeen, schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.