Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Kattensnoepjes

Kattensnoepjes of kattensnacks zijn kleine tussendoortjes voor de kat. En waar snacks en snoep voor mensen vaak lekker, maar ongezond zijn, zit dat voor katten toch even wat anders. Natuurlijk is te veel snacken ook voor een kat niet gezond, maar de kattensnoepjes in ons assortiment zitten vol ingrediënten die lekker en gezond voor uw kat zijn. U kunt deze gebruiken als beloningssnack voor goed gedrag, maar ook gewoon als u merkt dat uw kat trek heeft in iets lekkers. We vertellen u graag meer over onze kattensnoepjes, zodat u weet wat u kunt verwachten als u ze bij ons bestelt.

Wat is het voordeel van kattensnoepjes?

Mensen snoepen eigenlijk alleen omdat ze het lekker vinden. Natuurlijk speelt dat bij katten ook een rol, maar in tegenstelling tot het vaak suikerrijke snoep dat we zelf eten, kunnen kattensnoepjes zelfs een bevorderlijke rol spelen bij de gezondheid van uw kat. Zo houden tussendoortjes de spijsvertering van uw kat op gang. Katten hebben erg veel energie nodig voor het verteren van hun voedsel, dus als hun energievoorraad eens in de zoveel tijd bijgevuld wordt, is dat niet per se slecht voor uw kat. Daarnaast zijn er verschillende kattensnacks verkrijgbaar die goed zijn voor het gebit van uw kat, omdat ze tandplak en tandsteen kunnen verminderen of zelfs voorkomen.

Kortom, er is niets mis mee als u uw kat af ten toe beloont met een kattensnoepje. Dan moeten het echter wel kattensnoepjes zijn met goede ingrediënten. Goedkope kattensnacks, zoals de snacks die u vaak in het schap van de supermarkt tegenkomt, hebben vaak weinig voedingswaarde en zijn eigenlijk alleen lekker voor uw kat. Precies zoals het verkeerde snoep voor ons dus. Gelukkig is dat niet bij alle kattensnoepjes zo. Bij ons in de webshop kunt u verschillende kattensnoepjes vinden die vers vlees en gezonde groentes bevatten. Het verteringsstelsel van uw kat reageert goed op deze kattensnoepjes.

De kans dat uw kat onze kattensnoepjes lekker gaat vinden is groot. Bovendien zijn onze kattensnoepjes een stuk gezonder dan een stukje van uw eigen snacks. Hoewel die uw kat ongetwijfeld goed zullen smaken, is hun maag niet altijd berekend op de ingrediënten in “onze” snacks.

Hoeveel kattensnoepjes mag mijn kat?

Te veel eten is voor niemand goed. Niet voor mensen en ook niet voor katten. Toch wijzen de meeste wetenschappelijke onderzoeken uit dat er geen verband is tussen kattensnoepjes en katten met overgewicht. Voor een deel komt dat doordat katten over het algemeen beter maat kunnen houden dan mensen. Als een kat vol zit, houdt hij meestal op met eten. Het voeren van kattensnoepjes leidt er daardoor meestal toe dat hij vaker op een dag kleinere beetjes eet in plaats van meer in totaal. Dit is goed voor zijn spijsvertering en zorgt er in zekere zin zelfs voor dat zijn gewicht op peil blijft.

Het blijft moeilijk om een precies aantal kattensnoepjes als maximum aan te geven. Veel experts zeggen dat niet meer dan 10 procent van wat een kat eet uit snacks mag bestaan. Kattensnoepjes mogen het kattenvoer namelijk nooit helemaal vervangen. Bovendien gaat men er bij deze schatting van uit dat u uw kat gezonde kattensnoepjes geeft. In de meeste gevallen gaat dit om kattensnoepjes die van gedroogd vlees gemaakt zijn. Door het drogen zit er weinig vet in het vlees, waardoor de kattensnoepjes caloriearm zijn.

Een andere reden om op te passen met te veel kattensnoepjes geven is het risico dat hij het te lekker vindt. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar als een kat te veel van zijn kattensnoepjes geniet, kan het voorkomen dat hij zijn gewone kattenvoer niet meer wil eten. In dat geval krijgt hij niet meer alle voedingsstoffen binnen die niet in de kattensnoepjes, maar wel in zijn kattenvoer zitten. Hij heeft dan een veel grotere kans om ziek te worden.

Online kattensnoepjes kopen

Wanneer u maat weet te houden, kan het geen kwaad om uw kat af en toe een kattensnoepje te geven. Uw kat wordt er gelukkiger van en de kattensnoepjes die bij Huisdierenbazaar te koop zijn, ondersteunen de gezondheid van uw kat. Zo vindt u bij ons onder meer gedroogde visjes, stukjes gedroogd vlees en kattensnacks met kattenkruid, waardoor uw kat extra enthousiast van de kattensnoepjes wordt. Deze kattensnoepjes zijn gemaakt door fabrikanten die weten wat uw kat nodig heeft, zoals Beeztees, Profine en Carnilove. Deze kattensnoepjes zitten vol vers vlees en dierlijke eiwitten, die uw kat makkelijk kan afbreken.

De kattensnoepjes van al deze merken zijn online te koop in onze online dierenwinkel. Kies simpelweg de optie “Snacks” onder “Kat” in ons menu en u ziet meteen welke kattensnoepjes we allemaal te koop hebben. Eventueel kunt u daar filteren op merk, prijs en zelfs op de soort vlees waarvan de kattensnoepjes gemaakt zijn. Verzending via DPD is gratis als uw bestelling meer dan 49 euro bedraagt, maar de verzendkosten zullen nooit hoger dan € 3,95 zijn. U kunt uw bestelling ook komen ophalen bij onze dierenwinkel in De Rijp in Noord-Holland. Daar kunt u eventueel ook de producten bekijken die we niet kunnen verzenden, zoals diepvriesvoer.

Heeft u nog vragen over de kattensnoepjes uit ons assortiment? Neem gerust eens contact op met onze klantenservice. We bekijken graag met u of de kattensnoepjes die u op het oog heeft de juiste keuze zijn voor uw kat. Maar ook als u vragen heeft over andere producten voor uw kat die op Huisdierenbazaar te koop zijn staat onze klantenservice voor u klaar.