Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Caviakooi

Voordat u een cavia koopt, zijn er een aantal dingen die u al in huis moet hebben. Het duidelijkste voorbeeld daarvan is waarschijnlijk een caviakooi. Anders komt u met uw nieuwe huisgenootje thuis en kunt u hem nergens neerzetten. Bij Huisdierenbazaar verkopen wij hokken voor cavia’s en allerlei andere knaagdieren. We zetten graag even voor u op een rijtje waar u op moet letten bij het kopen van een caviakooi.

Caviahok uitkiezen

Eigenlijk het belangrijkste bij elk dierenhok dat u koopt, is dat het groot genoeg is. Een cavia is een vrij groot knaagdier en het is dan ook logisch dat hij niet zomaar in een hamsterkooi gepropt kan worden. Let er daarom altijd op dat uw cavia in zijn kooi genoeg bewegingsruimte heeft. Verder moet de kooi ook gevuld worden met geschikte vulling. In onze webshop vindt u vulling die speciaal gemaakt is voor knaagdierkooien. Zo weet u zeker dat u veilig zit. Onder de vulling, om zeker te zijn dat uw kooi niet al te vies wordt, kunt u ook nog oude kranten leggen.

Natuurlijk moet een caviakooi ook ingericht worden. Elke cavia heeft op z’n minst een voerbakje en een drinkbakje of drinkfles nodig. Het voordeel aan een drinkfles voor cavia’s is dat ze deze niet om kunnen gooien. Ook zware drinkbakjes, bijvoorbeeld van steen, of bakjes die vastgemaakt kunnen worden aan de tralies zijn geschikt. Ditzelfde geldt eigenlijk ook voor voerbakjes. Ook daarbij is het niet handig als de inhoud eruit kan vallen.

Caviakooi

Cavia’s zijn vaak wat schuw en zeker als ze slapen vinden ze het prettig om zich beschermd te voelen. Geef ze daarom altijd een nachthok. Dit kan heel simpel een kartonnen doos met een gat erin zijn (al hebben ze wel de neiging om daar aan te knagen), maar u kunt ook een leuk huisje voor ze kopen.

Caviakooi online kopen

Op Huisdierenbazaar.nl verkopen wij spullen voor alle huisdieren en natuurlijk horen cavia’s daar ook bij. Wij hebben een ruim assortiment caviakooien en accessoires voor in de caviakooi. Naast kooien verkopen wij ook andere artikelen om uw cavia mee te verzorgen, zoals caviavoer, reiskooien voor cavia’s en caviasnacks. Bekijkt u gerust eens ons assortiment om erachter te komen waar u uw huisdiertje mee kunt verwennen.

Caviakooi