Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Hamsterkooi

Waarschijnlijk is het een van de eerste dingen die u voor uw hamster koopt: een hamsterkooi. Dat moet ook wel, want anders bent u dat arme beest zo kwijt in huis. Hamsterkooien zijn er in alle soorten en maten: van metaal of plastic, met één verdieping of vol trappetjes waar de hamster in kan klimmen. Voor iedere hamster en ieder baasje is er wel iets te vinden. Omdat er zoveel keuze is, zetten we hieronder even op een rijtje waar u op moet letten bij het kopen van een hamsterkooi en wat voor opties er allemaal zijn.

Waar moet je op letten bij een hamsterkooi?

Het eerste dat belangrijk is bij het kopen van een hamsterkooi is de grootte van de kooi. Hamsters leven in de vrije natuur altijd buiten en een kooi kan dus eigenlijk nooit te groot zijn. Hoe groter de kooi, hoe beter het voor uw hamster is. Wij begrijpen ook wel dat zo’n kooi niet al teveel ruimte in mag namen in uw huis, daarom verkopen wij kooien in veel verschillende maten. Zo kunt u er een uitkiezen die groot genoeg is voor uw hamster en niet te groot voor uw kamer.

Bij het inrichten van een kooi is het ook nog belangrijk om op een aantal dingen te letten. Als de kooi tralies heeft, gaat uw hamster daar waarschijnlijk in klimmen. Het nare is dat veel hamsters niet zo goed kunnen klimmen. Zorg er dus, als het even kan, voor dat uw hamster niet op harde voorwerpen kan vallen, zoals een stenen voerbakje.

Hamsterkooi

Natuurlijk horen in een hamsterhok ook hamsterspeeltjes en andere accessoires. Zorg er in ieder geval voor dat uw hamster een hamstermolen heeft om in te lopen. Zo kan hij zijn behoefte om te rennen kwijt zonder dat hij de hele kamer door hoeft. Mocht u hem wel graag uit de kooi halen, maar het niet helemaal vertrouwen om dat onbeschermd te doen, dan kunt u ook een hamsterbal kopen. Verder houden hamsters ervan om zich te kunnen verstoppen. Het is daarom altijd goed om een huisje of ander verstopplekje voor de hamster te hebben.

Hamsterkooi online kopen

Bij Huisdierenbazaar kunt u heel veel verschillende hokken voor hamsters en andere huisdieren kopen. Ook hebben wij spullen voor in de hamsterkooi, zoals loopmolentjes en natuurlijk voerbakjes voor hamsters en drinkflessen voor hamsters. In onze webshop kunt u al deze producten terugvinden en eenvoudig online bestellen. Uw bestelling wordt in de meeste gevallen binnen twee werkdagen geleverd. Het enige dat u dan nog moet kopen is de hamster zelf.

Hamsterkooi online kopen