Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Hamsterbal

De hamsterbal is misschien wel het meest iconische speelgoed voor de hamster dat er bestaat. Bijna iedereen die een hamster heeft, heeft ook wel een hamsterbal. Het is dan ook een ontzettend handig voorwerp om te hebben. Hamsterballen zijn te koop op onze website bij het speelgoed voor knaagdieren.

Wat is een hamsterbal?

Een hamsterbal is een doorzichtige plastic bal die die meestal twee openingen heeft. Via deze openingen kunt u uw hamster in de bal doen. Zo kan hij gemakkelijk door het huis rennen zonder dat u bang hoeft te zijn dat hij zich ergens verstopt. Hamsters zijn namelijk gek op krappe, donkere ruimtes. Als u de hamster zonder hamsterbal uit zijn hamsterkooi haalt, loopt u dus het risico dat hij naar de dichtstbijzijnde kast rent en daaronder blijft zitten. Natuurlijk kunt u hem vaak nog wel te pakken krijgen met voer, of door de kast te gaan verplaatsen, maar het is toch gemakkelijker om te voorkomen dat hij er überhaupt onder komt.

Hamsterballen zijn niet alleen heel handig, maar ook nog eens heel grappig om naar te kijken. Hamsters zijn sowieso al hele schattige huisdieren, maar in een hamsterbal komt daar nog een schepje bovenop. Doordat ze in een bal lopen, lijken ze de hele tijd schuin omhoog te lopen. Zo biedt dit hamsterspeelgoed niet alleen vermaak voor de hamster, maar ook voor zijn baasjes. Hamsterballen hebben dan ook allerlei spelletjes voor mensen geïnspireerd: van internetspelletjes waarin je een hamster in een bal bestuurt, tot levensgrote hamsterballen waar mensen zelf in rond kunnen rennen.

Een hamsterbal is heel handig, maar pas er wel op dat de hamster er niet te lang in blijft rondrennen. Voor zo’n klein huisdiertje is het erg vermoeiend om lange tijd rond te rennen in zo’n plastic bal. Hoewel het per hamster verschilt hoe leuk ze het vinden om in een hamsterbal te lopen, is het meestal verstandig hem er niet langer dan 15 minuten in te houden.

Hamsterbal online kopen

Behalve een grote inspiratiebron is een hamsterbal natuurlijk vooral gewoon een leuk speeltje voor de hamster. Bij Huisdierenbazaar verkopen wij hamsterballen in twee maten, zodat grote hamsters genoeg bewegingsruimte hebben en dwerghamsters zonder al teveel moeite hun bal rond kunnen rollen door de kamer. Naast hamsterballen hebben wij nog heel veel andere speeltjes voor hamsters, maar ook hamsterkooien, voer- en drinkbakjes voor hamsters en allemaal anders spulletjes voor hamsters.

Huisdierenbazaar is een online dierenwinkel, waar allemaal verschillende artikelen voor huisdieren verkocht worden. Wij hebben een assortiment dat varieert van hamsterballen en aquaria en tot kattenvoer en hondenvoer. Bekijk vooral onze catalogus eens!

Wilt u nog meer lezen over andere knaagdieren? Wij verkopen ook spullen voor cavia's, konijnen, muizen, ratten en hamsters!