Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Orthopedisch hondenbed

Een orthopedisch hondenbed geeft uw trouwe viervoeter precies die ondersteuning die hij nodig heeft bij het rusten. En rusten is voor honden heel belangrijk. Hun krachtige spieren en soepele gewrichten hebben rustperiodes nodig en ook voor de spijsvertering van de hond is veel slapen noodzaak. Met een orthopedisch hondenbed zorgt u ervoor dat slapen en rusten op een gezonde manier kan gebeuren.

Hondenbed ondersteuning

Honden slapen en rusten zo’n 14 uur per dag, dat is dus meer dan de helft van de tijd. Op zich zijn honden geen moeilijke slapers, ze kunnen gewoon op de grond gaan liggen, op een matje in de hoek, op de bank… Maar daar zit dus meteen ook het probleem. Honden zijn eigenlijk té makkelijk. Ze gaan zonder moeite liggen op een hondenbed of op een hondenkussen dat helemaal niet zo goed voor ze is.

Goede hondenkussens bieden ondersteuning aan het lichaam van uw hond, zodat de spieren en de gewrichten echt tot rust kunnen komen. Een goed hondenbed forceert uw hond niet in ongezonde houdingen. Alleen zo krijgt uw hond de rust en ondersteuning die nodig zijn om gezond en sterk te blijven. Daarom is het ook zo belangrijk veel aandacht te besteden aan de kwaliteit van uw hondenmand, hondenkussen of hondenbed.

Orthopedisch hondenbed

Orthopedische hondenbedden

Het verschil tussen een ‘gewone’ hondenmand en een orthopedisch hondenbed zit hem meestal in de vulling van het kussen. De meeste kussens zakken in onder het gewicht van de hond, maar nemen daarbij vrij willekeurige vormen aan, waardoor er erg veel druk komt te staan op sommige spieren en gewrichten van de hond. Dat kent u vast zelf ook wel als u in een slecht bed slaapt: dat u wakker wordt met spierpijn. Bij slechte hondenkussens is dit niet anders.

Een orthopedisch hondenbed heeft een vulling die zich aanpast aan de vorm van de hond. Meestal wordt hier EPS (een soort piepschuim) of traagschuim voor gebruikt. Traagschuim is oorspronkelijk ontwikkeld voor de ruimtevaart. Dat bewijst al wel dat er een hoop wetenschappelijk onderzoek achter zit – en waarom zouden we dat dan niet gebruiken voor hondenbedden? Beide materialen hebben de eigenschap dat ze zich wel aanpassen aan de vorm van wat erop ligt (een mens of een hond), maar niet hun stevigheid verliezen. Zo wordt de hond op een orthopedisch hondenbed perfect ondersteund en rust zo min mogelijk van zijn gewicht op zijn eigen gewrichten.

Orthopedische hondenbedden hebben een goed doordacht ontwerp en zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen. Dergelijke hondenkussens worden ontwikkeld door professionals die de anatomie van de hond door en door kennen en weten hoe uw hond het best tot rust komt. Orthopedische hondenbedden van de beste merken koopt u in de online dierenwinkel van Huisdierenbazaar.

Voor welke honden koop ik een orthopedisch hondenbed?

In principe kunnen we aanraden om altijd voor uw hond een orthopedisch hondenbed te kopen. Een goed bed is goed voor de hond en zal voorkomen dat hij later in zijn leven last krijgt van spier- of gewrichtsklachten. Een puppy kan evengoed slapen op een orthopedisch hondenkussen als een oudere hond en grote honden evengoed als kleine honden. Natuurlijk is een orthopedisch hondenbed vaak wel wat duurder dan een normaal hondenkussen of een gewone hondenmand. Het is dan ook niet onvoorstelbaar dat sommige baasjes niet kiezen voor een orthopedische hondenmand.

Sommige grote hondenrassen, zoals Duitse herders, labradors of golden retrievers zijn van nature gevoeliger voor gewrichtsproblemen en met name heupklachten. Ook andere rassen hebben hier genetische aanleg voor. De fokker kan u waarschijnlijk vertellen of dit voor uw hondenras ook geldt. Voor deze rassen is het zeker aan te raden om heel goed op te letten bij het kiezen van een hondenbed. Goede slaap en een goede houding tijdens het slapen zijn erg belangrijk voor honden met gewrichtsproblemen. Overigens bestaat er ook speciaal hondenvoer dat inspeelt op de gewrichten van honden. Als uw hond hier erg mee te kampen heeft, is het nuttig om eens tussen ons dieetvoer te kijken.

Orthopedisch hondenbed kopen

Orthopedische hondenbedden zijn te koop in veel verschillende soorten en kleuren. Hoewel het aanbod misschien niet zo breed is als van de normale hondenmanden en hondenkussens, weten we bijna zeker dat u een mooi exemplaar kunt vinden. Onze orthopedische hondenbedden zijn zowel bij de hondenmanden als bij de hondenkussens te vinden. Meestal staat het woord ‘orthopedisch’ in de naam van het product. Zo niet, kijk dan even bij de productbeschrijving naar de materialen.

Een orthopedisch hondenbed kopen doet u natuurlijk niet zomaar. Het is echt een investering, het loont om verschillende merken en verschillende hondenkussens te kunnen vergelijken. Op de website van Huisdierenbazaar kan dat. Wij verkopen hondenbedden van gerenommeerde merken die speciale aandacht hebben voor het orthopedische aspect.

Orthopedisch hondenbed kopen

Bekijkt u onze hondenbedden van Scruffs bijvoorbeeld eens, of die van Beeztees. Per hondenbed vindt u ook de nodige informatie, op basis waarvan u de beste keus kunt maken. Want natuurlijk wilt u het beste voor uw hond!

Voor orthopedische hondenbedden kunt u dus altijd terecht bij Huisdierenbazaar, maar dat geldt ook voor andere producten die voor uw hond belangrijk zijn. Wij verkopen bijvoorbeeld ook hoogwaardig hondenvoer, verzorgingsartikelen en uiteraard ook veel artikelen voor andere huisdieren. Wees welkom bij Huisdierenbazaar!

Meer lezen over hondenbedden? Lees ook onze informatie over hondenmanden, rieten hondenmanden en houten hondenmanden.