Hondenmand

In een drukke tijd zoals de onze zijn veel mensen gek op hun bed. Na een dag van hard werken, veel stress, sociale verplichtingen en heen en weer reizen, is er niks lekkerder dan neervallen op een zacht bed. Nou hebben honden natuurlijk niet dezelfde dingen te doen in een dag als wij mensen hebben, maar dat neemt niet weg dat ze zich vaak behoorlijk druk maken en ook graag een lekker bedje hebben om in uit te rusten. Honden hebben daar natuurlijk een hondenmand voor.

Hondenmanden bestaan in heel veel soorten en maten en dat is maar goed ook, want honden bestaan ook in heel veel soorten en maten. Net zoals elke hond een andere kleur, grootte en persoonlijkheid heeft, heeft elke hondenmand dat ook. Het is belangrijk een hondenmand te kiezen die goed past bij uw hond, maar waar moet u dan eigenlijk op letten? Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet, zodat u precies weet waar u aan begint bij het uitzoeken van een geschikte hondenmand.

Kwaliteit van de hondenmand

Ongeacht welke hondenmand u koopt, is het belangrijk dat de mand van goede kwaliteit is. U wilt natuurlijk niet dat uw hond hem binnen een paar weken kapot heeft gemaakt, of dat er scheuren in ontstaan. Wij kunnen u geruststellen: bij Huisdierenbazaar verkopen wij alleen hondenmanden van merken die bekend staan om hun hoge kwaliteit. U kunt er bij onze producten dus zeker van zijn dat alle naden goed afgewerkt zijn, de stoffen stevig in elkaar zitten en tegen een stootje kunnen en dat de mand er lange tijd mooi uit blijft zien. Over de kwaliteit van uw nieuwe hondenmand hoeft u zich bij onze webshop dus absoluut geen zorgen te maken. Dat zorgt ervoor dat u beter kunt letten op de andere belangrijke punten.

Hondenmand

Maat van de hondenmand

Uiteraard ook heel belangrijk om op te letten, is de maat van de mand. Een kleine hond kan met een kleinere mand toe dan een grote hond. Het beste kunt u ervoor zorgen dat uw hond een mand heeft die zo groot is dat hij zich helemaal kan uitrekken. Honden slapen over het algemeen opgekruld, maar af en toe hebben ze nog wel eens de neiging om languit te gaan liggen. Het ziet er dan een beetje raar uit als hij met zijn poten over de rand ligt.

Mocht u een puppy hebben, kijk dan naar hoe groot hij als volwassen hond zal worden. Het heeft weinig zin om een kleine mand te kopen voor uw puppy, alleen maar om die binnen een jaar te moeten vervangen door een grotere als hij gegroeid is. Over het algemeen is het minder erg een te grote hondenmand te hebben voor uw hond, dan een te kleine.

Materiaal van de hondenmand

Bij Huisdierenbazaar hebben wij verschillende soorten hondenmanden, die ook van verschillende materialen gemaakt zijn. Als eerste is er een verschil tussen hondenmanden die meer op voorgevormde hondenkussens lijken en manden die echt bestaan uit een losse mand waar nog een kussen in gelegd kan worden. De keuze tussen deze varianten is voor een groot deel een persoonlijke. Misschien vindt u een rieten hondenmand er mooi authentiek uitzien en kiest u met die reden voor zo'n mand. Een hondenmand uit één stuk kan ook lekker makkelijk zijn.

Waar u bij de keuze van materiaal op kunt letten, is het gedrag van uw hond. Als uw hond graag op voorwerpen bijt, is een rieten mand bijvoorbeeld niet altijd de beste keuze, omdat de kans bestaat dat hij zijn tanden in het riet zet en de mand snel beschadigd raakt. In dat geval is een plastic mand, of een van stevige stof misschien een beter idee.

Materiaal van de hondenmand

Elke hondenmand bevat een kussen, of het nou de mand zelf is, of dat er een kussen in de mand gelegd moet worden. Ook het materiaal van dit hondenkussen is belangrijk om in overweging te nemen. Het gaat hier vooral om de plaats van de mand en het gedrag van uw hond. Voor een hondenmand in de woonkamer, waar veel mensen hem zien, is het misschien leuk om een aantrekkelijke stof te kiezen, zoals een zachte, harige stof. Komt de mand echter ergens te staan waar hij gemakkelijk vies kan worden, zoals in een bijkeuken of iets dergelijks, dan is het handiger om een synthetische stof te kiezen, die eenvoudig schoon te maken is.

Hondenmanden in verschillende seizoenen

Mensen vervangen vaak in de zomer hun dikke deken voor een dunnere, of slapen alleen onder een laken, als het echt warm is. Ook voor honden is het prettig om in de zomer ergens anders te slapen dan in de koude wintermaanden. In de zomer is het handig als een stof niet al te snel opwarmt. Een goede keuze is dan een leren hondenmand, of een plastic of rieten hondenmand, met alleen een dun hondenkussen of zelfs een dekentje erin. In de winter is het juist prettig voor de hond om een dik kussen te hebben met een zachte stof die snel warmte opneemt. Dan is bijvoorbeeld een mand met een hoge rand van teddyberenstof een prima optie.

Kleur van de hondenmand

Als laatste is er dan natuurlijk nog de kleur om op te letten. De meeste hondenmanden hebben een bruine of grijzige kleur. Sommigen hebben een patroontje. Deze kleuren worden het meest gebruikt, omdat hier de haren van de hond niet zo in opvallen. Het is toch altijd een beetje een vies gezicht, als een vrolijk gekleurde hondenmand helemaal vol met losse haren ligt.

Bij het kiezen van een kleur voor de hondenmand, kunt u uiteraard kijken naar uw eigen inrichting. Zeker als de hondenmand in de woonkamer moet komen te staan, is het prettig als hij qua design bij de rest van de meubels past. Daarnaast is het ook een beetje raar als de mand dezelfde kleur heeft als uw hond. Op die manier 'verdwijnt' de hond bijna in zijn mand, als hij gaat slapen. Als u graag naar uw huisdier kijkt (en laten we wel wezen, wie doet dat nu niet?) is het dus handig een mand te kiezen die een lichtere of donkerdere kleur heeft dan de hond zelf.

Hondenmanden online kopen

Hondenmanden online kopen

Als u deze pagina heeft gelezen, weet u als het goed is nu precies wat voor hondenmand geschikt is voor uw hond. Het is dus tijd geworden om er eentje uit te zoeken. Bij Huisdierenbazaar hebben wij een uitgebreid assortiment aan hondenmanden van verschillende materialen, kleuren en groottes, zodat er voor elke hond wel iets moois bij zit. Naast goedkope hondenmanden kunt u bij ons ook een hondenbench kopen en benchkussens. Benches voor honden kunnen zowel als trainingsmiddel, als als slaapplaats gebruikt kunnen worden. Bij Huisdierenbazaar kunnen wij met tots zeggen dat wij merken verkopen die echt garant staan voor kwaliteit. Onze hondenmanden zijn bijvoorbeeld van Beeztees, Curver, Designed by Lotte, Napzz maar ook SnObbs en Jack&Vanilla zijn te vinden in ons assortiment.

Als u nog meer informatie wilt over hondenbedden die ook nog heel goed zijn voor de gewrichten van uw hond, lees dan onze informatiepagina over orthopedische hondenbedden. Ook hebben wij meer informatie voor u over houten hondenmanden of steigerhouten hondenmanden. Heeft u al genoeg gelezen? Dan kunt u direct door naar onze catalogus om onze verzameling van hondenmanden en hondenkussens eens goed te bestuderen. Wij wensen u in ieder geval veel plezier met uw nieuwe hondenmand.

Hondenmanden assortiment