Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Fietskar hond


Nederlanders gebruiken hun fiets voor bijna alles. Het valt buitenlanders vaak genoeg op hoeveel een Nederlander mee kan nemen op de fiets: twee kinderen, een volle tas met boodschappen, een bos met tulpen en als je een klein beetje handig bent zelfs een extra fiets! Soms is het echter nodig om de hond mee te nemen op de fiets en die kunt u meestal niet zomaar onder uw arm houden. Daarom bestaan er fietskarren voor honden. Hiermee kunt u uw hond op een veilige manier fietsend vervoeren.Wanneer gebruik ik een hondenfietskar?

Een hondenfietskar kan op een heleboel verschillende momenten erg nuttig zijn. Het is een manier om de hond frisse lucht te laten krijgen zonder dat hij zelf hoeft te lopen. Dit is handig als uw hond ziek is of is geweest en niet zo veel energie heeft. Ook voor oudere honden kan het op die manier gebruikt worden. Honden vinden het vaak erg leuk om meegenomen te worden op de fiets. Door het ontwerp van de fietskarren komt er genoeg frisse lucht binnen en veel honden houden van de snelheid.

Een hondenfietskar is ook handig als u uw hond simpelweg moet vervoeren naar een plaats die te ver is om te wandelen. Misschien wilt u uw hond uitlaten op een plaats die wat verder van huis ligt. Lekker het bos in of naar de duinen. Dat kunt u natuurlijk met de auto doen, maar waarom niet kiezen voor een sportievere variant? Zeker op een mooie dag is het heerlijk om een eindje te fietsen voordat u de hond gaat uitlaten en het is nog beter voor het milieu ook!

Wanneer gebruik ik een hondenfietskar?

Moet uw hond naar de dierenarts? Dan is een hondenfietskar zeker prettig. Dieren worden vaak in transportboxen meegenomen naar de dierenarts, maar zo’n hondenfietskar is veel praktischer voor hond en eigenaar. Er zijn nog talloze andere momenten te verzinnen waarop een hondenfietskar van pas kan komen. Woont u in een stad met druk verkeer? Op deze manier kunt u uw hond veilig verplaatsen! Wordt een van uw honden sneller moe dan de rest? Laat hem lekker uitrusten in zijn wagentje terwijl de rest rond rent!


Voor welke honden is de hondenfietskar geschikt?

Er zijn verschillende modellen hondenfietskarren die voor verschillende honden geschikt zijn. De belangrijkste factor hierbij is gewicht. Sommige hondenfietskarren worden in verschillende maten geleverd, zodat u zelf de kar kan vinden die het beste bij uw hond past. In principe kunnen alle honden gebruik maken van een hondenfietskar, maar u kunt zelf waarschijnlijk het beste bepalen of dit voor uw hond een goede optie zou zijn. Als u een hond van minder dan 10 kg heeft, kunt u ook kiezen voor een hondenfietsmand die achterop de fiets kan.

Voor welke honden is de hondenfietskar geschikt?

Honden moeten wel vaak even wennen aan de hondenfietskar. Het is belangrijk om ze niet direct voor lange afstanden mee te nemen. Laat de hond eerst rustig in de kar zitten en beloon hem eventueel met een hondensnack. Hoe meer de hond gewend is aan de fietskar, hoe makkelijker het wordt om hem erin te zetten en mee te nemen. Natuurlijk kan het zijn dat uw hond niet in de fietskar wil, omdat hij bang is of koppig. U kent zelf uw hond het beste en kan dus beter dan wij bepalen of een fietskar een goed idee is.


Hoe wordt een hondenfietskar gebruikt?

Een hondenfietskar is heel gemakkelijk in het gebruik. Alle onderdelen die u nodig heeft om de kar te bevestigen aan uw fiets worden bijgeleverd. Aan de fietskar zit een stang die naar voren geklapt kan worden om bij de as van uw achterwiel te komen. In die as zet u de pin vast voor het quick-release systeem. Als extra veiligheidsmaatregel heeft de kar een band die om het frame van de fiets wordt geslagen. De hondenfietskar is gemakkelijk op te vouwen en op te bergen.

Mocht u op een fiets rijden die geen opening heeft in de achteras, zoals een mountainbike of een e-bike, dan is er nog geen man overboord. Wij verkopen ook een adapterstuk waarmee u de hondenfietskar niet aan uw as maar aan het frame van de fiets vast kunt maken. Zo kunt u met elke fiets uw hond veilig vervoeren. Sommige hondenfietskarren hebben plaatsen om een hondenriem vast te maken, zodat u zeker weet dat uw hond niet al te wild gaat bewegen.

Hoe wordt een hondenfietskar gebruikt?

Hondenfietskar online kopen

Bij Huisdierenbazaar kunt u hondenfietskarren van verschillende merken en modellen kopen. De meeste hiervan vind u onder ‘hond’, ‘transport en op reis’, ‘fiets’. Aangezien een aantal van onze hondenfietskarren ook gebruikt kan worden als hondenbuggy’s (namelijk de hondenfietskarren van InnoPet), vindt u deze vanzelfsprekend ook in de categorie hondenbuggy’s. Grote bestellingen zoals een hondenfietskar bezorgen wij gratis tot aan uw deur! Mocht u vragen hebben over onze producten of diensten, dan kunt u altijd terecht bij onze klantenservice.

Bij Huisdierenbazaar hebben we alle producten die uw hond nodig heeft voor een lang en gelukkig leven. Zo verkopen we een heleboel verschillende soorten hondenvoer maar ook lekkere hondensnacks, verzorgingsproducten voor honden en hondenspeelgoed. Als u door ons assortiment bladert zult u dit allemaal tegenkomen. Mist u nog iets in ons assortiment? Laat het ons dan zeker weten. Wij hebben onze ogen altijd open voor nieuwe producten om onze klanten mee te verblijden.

Hondenfietskar online kopen