Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Hondenvoer

Hondenvoer moet voedzaam en gezond zijn, direct aansluiten bij de behoeften van uw hond en een goede, evenwichtige samenstelling hebben die tegelijk voor een afwisselend dieet zorgt. Als hondenbezitter wil u natuurlijk het beste voor uw hond, zeker wat voeding betreft. U geeft uw hond elke dag te eten en bent daarmee grotendeels verantwoordelijk voor wat uw hond binnenkrijgt. Producenten van kwalitatief hondenvoer gaan deze uitdaging aan. Wanneer uw hond een evenwichtig voedingspatroon heeft zal hij minder kans maken op overgewicht, tekorten en andere gezondheidsproblemen.

De basis van een gezonde viervoeter ligt bij hondenvoer dat met zorg ontwikkeld is door professionals met een jarenlange expertise op dat gebied. Wetenschappers en dierenvoedingsdeskundigen werken samen hard aan een product dat niet alleen gezond, maar ook nog eens smakelijk is voor uw hond. Bij Huisdierenbazaar.nl stellen we hoge eisen aan het voer dat wij verkopen. Daarom hebben we ervoor gekozen om alleen topmerken in ons assortiment op te nemen. In hun hondenvoer is gebruik gemaakt van de beste ingrediënten.

GRATIS VERZONDEN!
Prins ProCare Senior Support 20 kg
€ 80,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
GRATIS VERZONDEN!
GRATIS VERZONDEN!
Prins ProCare Lam en Rijst Hypoallergic 12 kg
€ 63,50
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)

Ons hondenvoer: alle voedingsstoffen die uw hond elke dag nodig heeft

Het is natuurlijk belangrijk dat hondenvoer alle voedingstoffen bevat die uw hond dagelijks nodig heeft. Deze voedingsstoffen geven uw hond energie en zorgen ervoor dat uw viervoeter beter beschermd is tegen sommige ziekten. Welke voedingsstoffen een hond nodig heeft valt voor een belangrijk deel af te lezen aan het voedingspatroon van de wilde voorouder van de hond: de wolf. Het dieet van de wolf bestaat voor het grootste deel uit prooidieren: dierlijke eiwitten dus. Koolhydraten komen in dit dieet nauwelijks voor.

Hondenvoer van hoogwaardige kwaliteit bestaat volgens deze redenering dus vooral uit eiwitten, aangevuld met essentiële vetzuren en vitaminen en mineralen. Koolhydraten, die in de menselijke voeding zo aanwezig zijn, ontbreken grotendeels. Veel van de voedingsstoffen die wij uit koolhydraten halen, halen wolven uit rauw vlees.

Ook honden kunnen rauw vlees goed verwerken. In gewoon hondenvoer zit geen rauw vlees om bederf te voorkomen. Dit hondenvoer wordt aangevuld met koolhydraten uit fruit, groenten en granen, om zo aan de benodigde vitaminen te komen. Huisdierenbazaar verkoopt wel hondenvoer zonder graan. Dit kunt u vinden in onze categorie graanvrij hondenvoer. Mocht uw hond nog wat tekort komen in zijn dieet, dan kunnen voedingssupplementen ook uitkomst bieden.

Ontvang 2.500 spaarpunten

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang eenmalig spaarpunten.

Hondenvoer van uitstekende kwaliteit

Het goedkoopste hondenvoer, meestal verkrijgbaar in de supermarkt, bevat vaak nauwelijks vlees en vooral veel onnodige koolhydraten. Kwalitatief goed hondenvoer bestaat juist wel uit vlees of vis en heeft alleen als aanvulling gezonde, langzame koolhydraten. Soms bevat hondenvoer van goede kwaliteit helemaal geen koolhydraten, aangezien uw hond het niet nodig heeft om gezond te blijven. Hondenvoer zoekt steeds de aansluiting bij wat de hond in de natuur ook zou eten. Door goed onderzoek te doen maakt de producent vervolgens de beste verdeling van voedingstoffen om zo een compleet hondenvoer te kunnen maken. Aan deze eisen voldoet al het hondenvoer dat wij in onze webshop aanbieden.

Bij hondenvoer van een goede kwaliteit wordt ook veel rekening gehouden met eventuele voedselovergevoeligheden. Honden die niet goed tegen gluten kunnen kun je het beste voer zonder tarwe geven, dat zorgt ervoor dat de klachten verdwijnen of in elk geval verminderen. Er bestaat ook speciaal hondenvoer voor pups, voor oudere honden en voor honden die moeten afvallen, want ook overgewicht komt bij honden voor. Natuurlijk zoeken wij bij Huisdierenbazaar altijd naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. In onze online dierenwinkel vindt u dus niet alleen goed, maar ook nog relatief goedkoop hondenvoer.

Hondenvoer van a-merken

Er zijn een heleboel verschillende merken hondenvoer op de markt. Bij Huisdierenbazaar.nl hebben we de a-merken voor u bij elkaar verzameld. Dit zijn er alsnog een heleboel. Er is dus keuze genoeg. Sommige merken maken zowel hondenvoer als kattenvoer. Dit zijn bijvoorbeeld Techni-Cal en Biofood, maar ook merken als Prins, Profine, Smolke en CaroCroc hebben voer voor honden en katten te koop. Natuurlijk zijn er ook merken die zich alleen op honden focussen. Zo hebben wij Barca hondenvoer, Naturis hondenvoer, Impress Your Dog, Farmfood hondenvoer, Kennels Favourit, More hondenvoer en Riverwood.

Sale
GRATIS VERZONDEN!
Smolke Adult Medium 12 kg
Normale prijs € 49,99 Speciale prijs € 44,49 Vanaf € 42,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Sale
GRATIS VERZONDEN!
Smolke Sensitive Lamb 12 kg
Normale prijs € 68,49 Speciale prijs € 63,99 Vanaf € 61,49
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
Sale
GRATIS VERZONDEN!
Smolke Adult Maxi 12 kg
Normale prijs € 49,99 Speciale prijs € 44,49 Vanaf € 42,99
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)

Welke soort hondenvoer past bij uw viervoeter?

De merken hondenvoer die wij verkopen hebben verschillende lijnen uitgebracht. Neem bijvoorbeeld een speciale dieetlijn zoals Prins ProCare of Prins VitalCare.

Er zijn soorten hondenvoer voor puppy’s, volwassen honden, oudere honden en honden met een voedselallergie. Er zijn verschillende manieren waarop de merken te werk gaan om een ideale balans te vinden tussen gezond én voedzaam bij de productie van hun voer. Sommige fabrikanten maken uitsluitend gebruik van natuurlijke producten en voegen groenten toe aan hun voer. Deze groenten bevatten bepaalde vitaminen die uw hond nodig heeft. Andere merken gaan op een meer wetenschappelijke wijze te werk en combineren in laboratoria voedingsstoffen om tot het optimale resultaat te komen.

Niet alleen wordt er gekeken naar de leeftijds- en gewichtsklassen waarin honden zich bevinden, maar natuurlijk ook naar wat honden het lekkerst vinden. Het voer kan nog zo gezond zijn, als uw hond er niet van wil eten heeft niemand er iets aan. Honden zijn uiteraard echte carnivoren en alle fabrikanten houden daar rekening mee. Daarom zit er in al het hondenvoer dat wij verkopen vers vlees en soms vis, waar uw hond zijn of haar tanden in kan zetten. Er zijn meer dan genoeg unieke smaken om uit te kiezen, zodat u uw hond gevarieerde maaltijden kunt voorzetten. Dat maakt het eten van hondenbrokken toch net iets leuker.

Welke soort hondenvoer het beste bij uw viervoeter past ligt dus aan de grootte, de leeftijd en het ras van uw hond. Een kleine chihuahua die slechts kleine stukjes loopt heeft natuurlijk een hele andere voedselbehoefte dan een herdershond die graag voor zijn baasje werkt en het liefst de hele dag achter een tennisbal aan rent. Iedere hond heeft weer andere behoeften. In onze webshop vindt u zeker het hondenvoer dat het beste bij uw trouwe metgezel past.

Speciaal voer en dieetvoer voor honden

Mensen gebruiken het woord ‘dieet’ te pas en te onpas voor allerlei verschillende dingen. Alleen al om gewicht te verliezen, bestaan er zo veel verschillende diëten, dat eigenlijk al het eten ondertussen wel 'dieetvoeding' genoemd kan worden. Bij dierenvoer ligt dat iets gevoeliger. Dierenvoeding mag pas verkocht worden als ‘dieetvoeding’ wanneer het door dierenartsen gebruikt wordt als ondersteuning van een behandeling. U zult daarom bij onze dieetvoeding voor honden maar weinig verschillende merken tegenkomen, maar zo weet u wel zeker dat u goede kwaliteit koopt.

Dieetvoeding is echt bedoeld voor dieren met gezondheidsklachten, maar het kan natuurlijk zijn dat u uw hond op een bepaald ‘dieet’ wilt zetten zonder dat daar een medische reden voor is. Misschien begint hij wat te dik te worden, of lijkt zijn vacht wat dof. Veel merken hondenvoer hebben verschillende lijnen van speciale voeding. Dit is hondenvoer dat een beetje tussen dieetvoeding en reguliere voeding in zit: het is geen medische ondersteuning, maar wel erg specifiek gericht op een bepaald soort honden. Ook voor uw hond zal hier zeker wat tussen zitten.

Bij speciale voeding kunt u bijvoorbeeld denken aan hondenvoer voor pups of juist hondenvoer voor senioren. Ook bepaalde soorten hypoallergeen voer of graanvrij hondenvoer vallen onder speciale voeding. De meeste merken die wij in onze webshop hebben liggen, hebben wel een of meerdere lijnen van speciale voeding. Bij de meeste soorten speciale voeding staat in de naam van het hondenvoer al wel wat de functie van het voer is. Bij sommige merken, zoals Acana, is het handig om de ingrediënten even te lezen. Zo heeft Acana bijvoorbeeld een graanvrije lijn waarvan dat niet in de naam vermeld staat.

Prins ProCare Dieetvoeding Gewichtscontrole en Diabetes 3 kg.
€ 25,75
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)
GRATIS VERZONDEN!
Prins ProCare Dieetvoeding Gewichtscontrole en Diabetes 15 kg
€ 87,95
Voor 17.30 uur besteld, vandaag verzonden MA t/m VR. (PostNL)

Dieetvoeding voor allerlei kwalen

Zoals we aan het begin van deze pagina al zeiden: gezonde voeding is de basis van een gezonde hond. Dat geldt nog meer voor dieetvoeding, aangezien die speciaal gericht is op het verlichten of zelfs genezen van klachten bij honden. Het gaat hier niet alleen om klachten die overduidelijk door voeding opgelost kunnen worden, zoals overgewicht of diabetes. Ook voor honden met artrose is er bijvoorbeeld dieetvoeding. Deze heeft een ontstekingsremmende werking en voorkomt direct dat de hond te zwaar wordt, zodat de gewrichten niet overbelast worden.

Het dieetvoer dat u op onze website vindt, is van het merk Prins. Prins is een erg goed merk dieetvoer dat zowel voeding voor honden als voor katten maakt. Als u wat verder kijkt op onze site, zult u Prins ook tegenkomen bij de reguliere en speciale voeding. Prins is dus geschikt voor alle honden. Nog een leuk weetje over Prins: het is een puur Nederlands merk. Voor veel van onze klanten geeft dat een vertrouwd gevoel. Met de Nederlandse kwaliteitseisen voor dierenvoeding en de passie van Prins kan er weinig mis gaan!

Het juiste hondenvoer kiezen

Hoe meer keuze u heeft, hoe lastiger het kan zijn om een keuze te maken. Want als alle merken hondenvoer van Huisdierenbazaar.nl van topkwaliteit zijn, hoe weet u dan welke het beste is voor uw hond? Om het uzelf wat makkelijker te maken, kunt u uw zoekresultaten filteren. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen hondenvoer voor puppy’s in uw resultaten mee te nemen. Of alleen te kijken naar hypoallergeen hondenvoer. Dat maakt uw keuzegebied al wat kleiner. Kijk vervolgens naar welke merken er overblijven en wat u al van deze merken weet. Is het een bekend, gerenommeerd merk, of spreekt een naam u aan? U kunt altijd op een product klikken, waarna u de bijsluiter kunt lezen met productinformatie. Voor wat inspiratie kunt u ook kijken bij onze top tien hondenbrokken.

Komt u er nog niet uit, dan kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice van Huisdierenbazaar.nl.

U kunt gemakkelijk een bericht achterlaten op de website, dan krijgt u zo spoedig mogelijk antwoord van één van onze medewerkers. Of kom gewoon langs in onze winkel in de Rijp in Noord-Holland! Dat is een mooi dorpje dat niet ver van Amsterdam ligt. In onze fysieke winkel kunt u het volledige assortiment van hondenvoer dat wij aanbieden met eigen ogen zien voordat u iets aanschaft. Hier verkopen wij ook het diepvriesvlees van Carnibest . Een overzicht van alle merken hondenvoer vindt u onderaan de homepagina, dat kan ook nog weleens helpen. Wij vertrouwen er in ieder geval op dat alle soorten hondenvoer die wij verkopen van hoge kwaliteit zijn en ook daadwerkelijk hun functie vervullen: uw hond gezond en gelukkig houden!

Combineer gezond hondenvoer met een actieve leefstijl

Hoewel u met gezond hondenvoer een goede basis legt voor het welzijn van uw hond, is het belangrijk om ook een actieve leefstijl na te streven. Wanneer u deze twee zaken combineert, is dat het allerbeste voor uw hond. Zo verkleint u de kans op overgewicht en daaruit voortvloeiende welvaarsziekten bij uw viervoeter. Steeds meer Nederlandse huisdieren zijn te dik: bijna de helft van alle honden in ons land weegt meer dan wordt aangeraden. Dat kan op lange termijn leiden tot gezondheidsproblemen als diabetes of hartproblemen. Gelukkig zijn dit soort welvaartsziekten voor een groot deel te voorkomen door uw hond gezond hondenvoer te geven en voldoende te laten bewegen.

Neem de hond minimaal 3 keer per dag mee voor een fijne wandeling samen. Honden uitlaten versterkt ook de band tussen baas en hond. Combineer het lopen aan de lijn met loslopen op plekken waar dit toegestaan is. Ook kunt u met uw hond spelen door hem bijvoorbeeld een bal of hondenspeeltje te laten apporteren. Met spelletjes kunt u meer beweging toevoegen aan de wandelingen met uw hond. Laat de hond in losloopgebieden ook met andere honden spelen. Sociale interactie is goed voor uw dier en door lekker te spelen verbruikt hij ook direct meer energie. Geef uw hond daarnaast niet te veel snacks tussendoor. Als u toch iets wilt geven, ga dan voor een gezonde hondensnack die speciaal is samengesteld voor honden. Honden zijn weliswaar gek op tussendoortjes als kaas en worst, maar deze zijn veel te vet en te zout voor uw dier.

Ook een belangrijk onderdeel van gezond leven: langzaam eten. Heeft uw hond de neiging zijn eten in no-time naar binnen te slobberen? Kijk dan eens naar de Eat Slow Live Longer anti-schrokbak.

Online hondenvoer bestellen

Huisdierenbazaar.nl is een online dierenwinkel, waar u zelf het hondenvoer kunt uitkiezen dat het beste aansluit bij uw voorkeuren en uw visie op goed hondenvoer. We hebben een grote selectie hondenvoer voor alle honden met veel verschillende merken uit binnen- en buitenland. Hondenvoer bestellen is heel eenvoudig, u hoeft er niet voor van uw computer vandaan: in onze webshop kunt u altijd terecht. Natuurlijk kunt u bij ons ook andere voorwerpen kopen voor honden, zoals voerbakken voor honden . Hondenvoer eten gaat immers nogal lastig zonder hondenvoerbak . Ook voor speeltjes en vachtverzorgingsproducten bent u bij Huisdierenbazaar.nl aan het juiste adres.

Ook kunt u hier in onze huisdierenencyclopedie meer lezen over verschillende onderwerpen die met honden te maken hebben, zoals informatie over hondenmanden , honden uitlaten  of over puppy's. Dit is niet alleen ontzettend handig, maar ook nog eens heel leerzaam. Wanneer u voor het eerst een pup in huis hebt of pas sinds kort hondeneigenaar bent komt deze encyclopedie vaak goed van pas. Maar ook het doorgewinterde hondenbaasje kan zijn of haar kennis zo nu en dan opfrissen op onze overzichtelijke en gebruikersvriendelijke website!

Veel producten gratis verzonden
Ruilen binnen 30 dagen
Echte winkel in De Rijp (NH)
+5000 producten op voorraad