Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Honden spreekbeurt

Als je zelf een hond hebt, of gewoon erg van honden houdt, dan is het natuurlijk ontzettend leuk om een spreekbeurt over honden te houden. Maar wat vertel je je klasgenoten dan? Op de website van Huisdierenbazaar lees je van alles over honden, zodat je tijdens je honden-spreekbeurt zeker niet met je mond vol tanden komt te staan!

Honden zijn leuke en slimme dieren. Er valt heel veel over ze te vertellen. Over hun neus bijvoorbeeld, waarmee ze zo goed kunnen ruiken. Over hun oren, waarmee ze veel meer horen dan mensen. Ook over de geschiedenis van de hond is veel te vertellen: de hond stamt af van de wolf. Veel honden-gedrag kun je verklaren door te kijken naar het gedrag van wolven. Tijdens je honden-spreekbeurt kun je dus ook plaatjes van wolven laten zien.

Maar vergeet niet om ook over het dagelijks leven van honden te vertellen! Over hondenvoer bijvoorbeeld, en over het uitlaten van de hond...

Honden bij Huisdierenbazaar

De Huisdierenbazaar is een dierenwinkel, maar dan op internet. Je kunt via onze website hondenvoer bestellen, maar ook hondenspeeltjes, hondenriemen, hondenmanden – en nog veel meer. Wie een dierenwinkel heeft moet natuurlijk wel veel over honden weten. En reken maar dat wij er een hoop van weten! Daarom vind je op onze website ook veel info over honden en andere huisdieren.

Wij van Huisdierenbazaar vinden het leuk om je te helpen met je spreekbeurt over honden. Op deze pagina vind je handige tips op een rij, maar als je verder rond klikt door onze website kom je nog heel veel meer informatie tegen. Al die informatie kun je gebruiken voor je spreekbeurt!

Als je in plaats van met een honden-spreekbeurt, met een honden-werkstuk bezig bent, geldt natuurlijk hetzelfde.

Honden spreekbeurt

Honden spreekbeurt informatie

Informatie online vinden is niet zo moeilijk: je tikt “honden” in en Google en je ziet meteen heel veel verschillende websites. Maar niet iedere website is even geschikt. Soms is de informatie erg beperkt, dan heb je maar weinig te vertellen. Het kan ook zo zijn dat je juist te veel info over honden tegenkomt: zo veel, dat je niet weet wat je moet kiezen. Deze pagina helpt je de belangrijkste onderwerpen te bepalen.

Wat we op deze pagina ook proberen, is de honden-informatie die we hebben zo duidelijk mogelijk aan je te vertellen, in gewoon Nederlands. Veel van de informatie die je op deze site vindt is anders geschreven, die is toch wel op wat oudere lezers gericht. Je ouders willen je vast wel helpen als je die pagina’s te moeilijk geschreven vindt. De informatie kun je dan tóch maar mooi gebruiken!

Honden spreekbeurt informatie

Honden geschiedenis: honden en wolven

We vertelden je al dat honden afstammen van wolven. Misschien wist je dat ook al voor je op onze website kwam. Dit is de geschiedenis van de hond en in je honden-spreekbeurt kun je daar zeker wat over zeggen. Vertel er dan wel bij dat het al duizenden jaren geleden is, dat het gebeurde! Veel mensen vinden wolven eng, maar voor honden hoeven ze niet bang te zijn.

Wat gebeurde er precies? We weten dat wolven en mensen vroeger in elkaars buurt woonden en elkaar wel eens tegenkwamen. De wolven deden de mensen dan meestal niks. De mensen zorgden af en toe voor wolvenjongen als die geen ouders hadden. Zo kwam het dat de wolvenjongen, als ze groot waren, niet meer het bos in gingen, maar bij de mensen bleven wonen… Dat zijn uiteindelijk honden geworden.

Honden geschiedenis: honden en wolven

De moderne hond ziet er anders uit dan de wolf. Herdershonden lijken er nog het meest op, de chihuahua het minste. Dat honden er zo verschillend uit zien komt doordat mensen zijn gaan “fokken” met honden: ze bepaalden welk vrouwtje met welk mannetje samen kinderen kreeg – en zoals jij op je ouders lijkt, zo leken deze pups ook weer op hún ouders. Na honderden jaren konden er zo heel veel hondenrassen ontstaan.

Maar ondanks alle verschillen… lijken honden nog steeds best op wolven. Dat zie je aan hun gedrag. Het zijn goede jagers, kijk maar hoe snel ze achter een bal aan rennen als die gegooid wordt! Honden zijn ook gehoorzame dieren: net als wolven weten ze wie de baas is binnen hun groep. Ze luisteren naar hun baasjes en hebben alles voor ze over. Dat is net zoals het bij de wolven gaat.

Honden verzorgen

Een verhaal over de geschiedenis is superinteressant voor je honden-spreekbeurt, maar maak het niet te lang. Anders houd je geen tijd over om te vertellen over het verzorgen van honden! Als hondenliefhebber weet je daar vast al een hoop van af, zoals dat honden het fijn vinden om geaaid te worden, en misschien wel nóg fijner om gekriebeld te worden, want honden hebben vaak jeuk…

Die jeuk wordt vaak veroorzaakt door vlooien. Dat zijn kleine beestjes die in de vacht van de hond wonen, omdat het daar zo lekker warm is. Het stomme aan vlooien is dat ze de hond bijten. Natuurlijk geeft dat jeuk! Baasjes zullen hun honden dan ook helpen om van hun vlooien af te komen. Daar bestaan allerlei vlooienmiddelen voor. Voorbeelden daarvan vind je op onze site – de plaatjes kun je weer gebruiken voor je honden-spreekbeurt.

Je weet vast ook wel dat honden uitgelaten moeten worden, omdat ze anders in huis plassen. Maar uitlaten is ook belangrijk omdat honden zo aan hun lichaamsbeweging komen. Honden moeten veel bewegen om gezond te blijven. Het zijn van nature sportieve dieren!

Honden verzorgen

Andere weetjes over honden

Leuke weetjes zijn altijd goed voor je spreekbeurt over honden. Als je ze vertelt, weet je misschien zelfs je juf of meester te verrassen!

Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten, is dat honden net zulke slapers zijn als katten. Ze slapen tot wel 14 uur per dag. Alleen merken mensen dit minder, omdat honden net als wij ‘s nachts slapen. Katten slapen overdag, dat valt veel meer op.

Deze en andere weetjes over honden kom je te weten als je verder rond klikt door de website van Huisdierenbazaar. Als je dat doet kom je meteen heel veel informatie tegen. Maak een keuze, je kunt nooit alles vertellen tijdens je honden-spreekbeurt. Vertel de dingen die je zelf verrassend, grappig of ongelooflijk vindt, daar word je spreekbeurt zeker beter van.

Andere weetjes over honden

Meer over honden bij Huisdierenbazaar

Je kunt de website van Huisdierenbazaar gebruiken om je spreekbeurt over honden voor te bereiden. Deze pagina is hopelijk een goed begin, je vindt er heel veel info bij elkaar. Als je verder klikt kom je op pagina’s die misschien iets ingewikkelder zijn, omdat ze zijn geschreven voor oudere lezers, maar met wat hulp kom je daar wel uit.

Wat ook leuk is aan Huisdierenbazaar zijn de vele plaatjes van honden die je hier tegenkomt. Die kun je natuurlijk gebruiken om te laten zien bij je spreekbeurt.

Huisdierenbazaar is ook een dierenwinkel op internet. We verkopen heel veel verschillende spullen voor honden. Het is niet de bedoeling dat jij die hier ook gaat kopen, dat moet je altijd met je ouders overleggen! Maar dat wist je vast al. Je kunt je ouders natuurlijk altijd vertellen over Huisdierenbazaar, misschien gaan ze dan ook wel bij ons winkelen. Dan komen we elkaar vast ooit nog eens tegen.