Hulp nodig?
Mailen/vragen?
Winkelmand Mandje
Huisdierenencyclopedie

Hondenfietsmand

Honden kunnen over het algemeen heel goed zelf lopen. Ze zijn niet voor niets eeuwenlang gebruik als jachthonden of als trekhonden voor karren of sleeën. Toch zijn honden vaak beter in korte afstanden snel afleggen dan in heel lang doorlopen. Als u een flink eind weg moet, is het dus handiger om de hond mee te nemen, bijvoorbeeld op de fiets. Een hond in een kinderzitje gaat natuurlijk niet, dus hebben wij een geschiktere oplossing: De hondenfietsmand.

Waarvoor gebruik ik een hondenfietsmand?

Het simpele antwoord op die vraag is natuurlijk: om de hond mee te nemen op de fiets. Dit kan heel veel verschillende redenen hebben. Misschien wilt u uw hond uitlaten in de vrije natuur, maar woont u zelf midden in de stad. Het is dan handig om de hond op de fiets mee te nemen naar het park, het strand of de duinen en hem daar zijn gang te laten gaan. Anders is hij al moe voor hij daar aankomt! Ook kan het zijn dat de hond ergens heen moet waar hij liever niet naartoe gaat, zoals de dierenarts. Dan is het zeker een goed idee om hem in een hondenfietsmandje te stoppen, zodat hij niet de keuze heeft om weg te rennen als hij erachter komt wat de bestemming van de reis is.

Ook als u vaak op fietsvakantie gaat en daarbij de hond mee wilt nemen is dit een ideale oplossing. Vanuit het mandje zal uw huisdier evenveel genieten van de omgeving als u en u kunt zo veel kilometers afleggen op een dag als u wilt. Wanneer u de hond mee zou laten rennen, gaat dit natuurlijk een stuk langzamer en komt u veel minder ver. Om dan meteen over te stappen op een auto is zeker niet nodig: neem een hondenfietsmand mee en alles is opgelost.

Hondenfietsmanden: lekker sportief!

Een hondenfietsmand klinkt misschien in de eerste instantie een beetje oubollig of tuttig. Het is een rieten mandje dat u voor- of achterop de fiets kunt monteren en waar extra beugels bij zitten voor fietsen zonder bagagedrager. Het beeld van een fiets met een rieten mandje met een hond erin doet waarschijnlijk snel denken aan een pekinees met een strikje in zijn pony, maar eigenlijk is het juist een heel sportieve manier van de hond vervoeren. In plaats van lui in een auto, zit u actief op een fiets en het extra gewicht (toegegeven, dat zal meestal maar een paar kilo zijn) zorgt toch voor wat meer uitdaging.

Eigenlijk is het ook wel een erg Nederlandse actie, om een hond mee te nemen op de fiets. Nederlanders nemen alles mee op hun fietsen: kinderen, bloemen, de halve huisraad en soms zelfs een extra fiets aan de hand. Waarom dan geen hondje? Honden vinden het over het algemeen heerlijk om mee genomen te worden. Als het even kan hangen ze met hun kop uit het autoraampje en steken hun tong in de wind. Wie zijn hond op de fiets meeneemt, gunt hem de hele tijd de mogelijkheid om naar buiten te kijken en te genieten van de wind. Dat wilt u uw hondje toch niet ontzeggen?

Hondenfietsmand

Hoe werkt een hondenfietsmand eigenlijk?

We hebben nu heel veel gepraat over hoe fijn het is voor de hond om meegenomen te worden, maar nog nauwelijks uitgelegd hoe een hondenfietsmand werkt en waar hij van gemaakt wordt. De fietsmandjes die wij verkopen zijn gemaakt van riet en hebben een metalen overkapping van draden. Zo is de onderkant stevig, maar comfortabel. De bovenkant kan los- en vastgemaakt worden en biedt goed uitzicht voor de hond, terwijl hij toch niet weg kan lopen. Voor extra comfort kunt u altijd een kussentje of dekentje op de bodem van het mandje leggen, zodat de hond helemaal in stijl vervoerd kan worden.

Sommige modellen hondenfietsmanden zijn bedoeld voor op de bagagedrager, andere voor aan het stuur. Dat laatste is natuurlijk handig als u een fiets heeft zonder bagagedrager, maar ook als u het leuk vindt om samen met uw hond naar voren te kijken, of als u hem graag in de gaten wilt houden tijdens de rit.

Niet alleen de hondenfietsmand zelf kunt u kopen bij Huisdierenbazaar, maar ook een aantal handige accessoires. Mocht u toch bang zijn dat uw hond te veel heen en weer gaat bewegen in de mand, dan kunt u hem of haar met een speciale ketting vastmaken in de mand. Ook verkopen wij een adapter met koppelstuk die het mogelijk maat een fietsmand vast te maken aan een elektrische fiets of mountainbike met een Quick Release- systeem (om snel het wiel los te maken). Bij deze soort fietsen kunt u de mand niet aan de achterkant kwijt, deze moet op het frame van de fiets geplaatst worden. Zo ziet u dat onze hondenfietsmanden op elke soort fiets gemonteerd kunnen worden en u uw hond waar dan ook mee naartoe kunt nemen op de fiets.

Hondenfietsmand online kopen

U bent naar een webshop gekomen, waarschijnlijk met de bedoeling om een hondenfietsmandje te kopen. Dan bent u bij Huisdierenbazaar aan het goede adres. Wij hebben verschillende modellen en maten hondenfietsmanden en hondenfietskarren. Allemaal zijn ze van hoogwaardig materiaal – daar letten wij goed op voor we een nieuw product in onze winkel leggen. Naast kwaliteit letten we natuurlijk ook op het uiterlijk van onze producten. Geen enkele zichzelf respecterende pekinees met strikje wil gezien worden in een lelijke fietsmand en u als baasje heeft waarschijnlijk ook nog wel wat eisen voor het uiterlijk van uw fietsmandje.

Het bestellen van een hondenfietsmand gaat bij ons heel eenvoudig. Onderaan deze pagina, of via het menu, kunt u al onze modellen vinden. Door op het plaatje te klikken komt u bij de productinformatie uit, waar u specificaties zoals materiaal en maten kunt lezen. Heeft u de geschikte hondenfietsmand gevonden? Druk dan op bestellen. Betalen gaat bij ons via vertrouwde wegen, zoals iDEAL en in de meeste gevallen heeft u het product binnen twee werkdagen al in huis.

Hondenfietsmand online kopen

Naast hondenfietsmanden, vindt u in onze catalogus allerhande andere producten. Niet alleen producten om honden te vervoeren, zoals transportboxen voor honden, autobenches of autodekens vindt u in onze catalogus, maar ook hondenvoer, hondenspeeltjes of hondenmanden. Bent u dus op zoek naar een mooie hondenhalsband voor uw grote Berner sennen? Of heeft uw ijdele pekinees een nieuw jasje nodig? Dan bent u bij ons aan het juiste adres (ja, ook voor hondenkleding)!