Kattentuigen

De meeste katten zijn in te delen in binnen- of buitenkatten. Binnenkatten zijn vaak katten die op een onhandige of gevaarlijke plek wonen om naar buiten te gaan, zoals in een flat of middenin een drukke stad. Ook dure raskatten worden soms binnengehouden, uit angst dat ze misschien gestolen worden. Buitenkatten rennen het grootste deel van hun dagen vrij rond in de omgeving en komen vooral thuis om te eten en te slapen. Buitenkatten zijn niet altijd al buitenkatten. Ze hebben eerst moeten wennen aan het buiten rondlopen. Om uw kat te helpen veilig over straat te kunnen, kunt u gebruik maken van een kattentuigje.

Kattentuigje gebruiken

Het belangrijkste van een kattentuigje is dat hij verstelbaar is. Het tuigje moet strak genoeg aangetrokken kunnen worden zodat uw kat er niet uit kan ontsnappen of zich los kan wurmen. Natuurlijk mag het ook niet te strak zitten, want dat is oncomfortabel voor uw kat. De meeste tuigjes worden verkocht met een bijbehorende riem. Wij hebben ook losse tuigjes en losse riemen te koop.

Voor uw kat of kitten zal het in het begin nogal onwennig aanvoelen om en tuigje te dragen. Het is daarom belangrijk dat hij het tuigje gaat associëren met positieve dingen. Neem bijvoorbeeld een kattensnoepje mee, of kattenspeelgoed om uw kat af te leiden van het tuigje. Speelgoed kan ook gebruikt worden als u verwacht dat er een schrikmoment aankomt, zoals een langsrijdende auto. Met een speeltje kunt u uw kat afleiden, zodat hij langzaam gewend raakt aan de harde geluiden.

Als uw kitten voor het allereerst naar buiten gaat, kunt u hem het beste in een veilig omgeving neerzetten, zoals in de tuin of op een veilig afgesloten balkon. Hier kan hij wennen aan de nieuwe geluiden, geuren en dingen om te bekijken, zonder dat hem iets kan overkomen.

Kattentuigjes online kopen

Uiteraard verkopen wij bij Huisdierenbazaar kattentuigjes. Wij zouden onszelf geen complete dierenspeciaalzaak kunnen noemen als we ze niet hadden. Onze kattentuigjes zijn, net als al onze producten, van goede kwaliteit. Kijkt u gerust eens rond in onze catalogus. Misschien ziet u nog wel iets anders dat u kunt gebruiken voor uw kat, zoals kattenvoer, een voer- of drinkbakje, een krabpaal of een kattenbak. Huisdierenbazaar verkoopt alles dat uw kat maar nodig kan hebben. Ook voor andere huisideren hebben we van alles in huis: hondenvoer of ander dierenvoer, of een hondemand. Heeft u vragen? Neem dan vooral contact op met de klantenservice. Wij helpen u graag bij uw keuze.